TEAMSTORE sestava roku Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2016-2017

Datum kola: 01.07.2017

0

Sezóna 2016/2017 je definitivně u konce. K vidění byla znovu velká spousta branek a o atraktivitu zápasů tak nouze skutečně nebylo. Po 26 kolech se se soutěží loučí TJ Start Nový Rychnov, který si díky 22 výhrám zajistil 1. místo v tabulce a postup zpět do I.B třídy. To na opačném konci tabulky se o záchranu bojovalo do posledního kola. Udržet v soutěži se povedlo jak Budíkovu, tak i Jiřicím díky výhrám v posledním kole a o patro níže tak míří Střepina Žirov a Božejov, o jehož sestupu bylo jasno již několik kol dopředu. Po konci sezóny nechybí ani možnost hlasovat pro jednoho z jedenácti nejlepších hráčů ročníku 2016/2017. Hlasování o Hráče roku bude probíhat do 13. srpna, hráči s nejvíce hlasy ze sestav roku fotbalunas.cz se můžou těšit na zajímavé ceny.

Rozestavení 3-4-3
Brankář:
Tomáš Paťha (TJ Tatran Červená Řečice): Výběr hráčů do brány, respektive do obrany nebyl vzhledem k vysokému počtu inkasovaných gólů, prakticky u všech týmů, jednoduchý. Po dlouhém váhání vybírám do brány hlavní oporu červenořečické defenzivy Tomáše Paťhu. Tomu se mimo jiné podařilo vstřelit v uplynulé sezóně z pozice brankaře 5 gólů. Ač společně se svou obranou zvládl udržet pouze 4 čistá konta, byla to právě defenziva řízená brankařem Paťhou, která měla na konečném pátém místě TJ Tatranu lví podíl.


Obrana:
Oto Svoboda (TJ Slavoj Pacov "B"): I defenziva TJ Slavoj Pacov "B" patřila po většinu sezóny k tomu lepšímu v soutěži. Nejzářivější hvězdou pacovské defenzivy byl nepochybně Oto Svoboda, který pokud nechyběl, tak byl hlavním pilířem pacovského týmu.
Martin Rod (TJ FC Ústrašín): Nejvytíženější hráč Ústrašína. I když se to na první pohled, podle umístění v tabulce (10. místo) nemusí zdát, Ústrašín po Novém Rychnovu inkasoval druhý nejnižší počet branek (49) a to zejména zásluhou tohoto hráče.
Jakub Vincenc (SK Jiřice): Trochu překvapivý výběr hráče vzhledem k tomu, že se SK Jiřice v soutěži zachraňovaly do posledního zápasu. Nicméně bez Jakuba Vincence, který na pozici stopera patří k tomu lepšímu co tato soutěž nabízí, by se záchrana jen těžko podařila. Se svou výškou navíc vyhrává drtivou většinu všech vzdušných soubojů a to nejen před vlastní bránou.


Záloha:
Tomáš Jeřábek (FC Maraton Pelhřimov): Za Maraton nastřílel nejvíce gólů Zdeněk Pahr, ale tím nejlepším hráčem nejen pelhřimovského týmu, ale dost možná i celé soutěže je defenzivní záložník Tomáš Jeřábek. Míč umí nejen rozehrát dopředu, ale i ho soupeři odebrat a přitom hrát pro soupeře hodně nepříjemně. Post nejlepšího defenzivního záložníka soutěže tak zaslouženě patří jemu. 
Jiří Kalivoda (TJ Sokol Plačkov): Druhým středním záložníkem s poněkud ofenzivnějšími úkoly je plačkovský Jiří Kalivoda. Přes tohoto na míči šikovného fotbalistu míří logicky většina útočných akcí Plačkova a při absenci Tomáše Kellera je tak bezkonkurenčně tím nejlepším, co plačkovský kádr nabízí. Ostatně 10 gólů z pozice středního záložníka a titul nejlepšího střelce týmu mluví samo za sebe o tom, jak důležitý tento hráč pro hru Plačkova je.
Lukáš Vlach (SK Obrataň): Nejen Maraton a Plačkov, ale i Obrataň má pro hru svého týmu ve středu pole zcela zásadního hráče. Obrataň má celkově pro tuto soutěž hodně silný a vyvážený tým, kterému nechybí tvrdá defenzivní hra a rychlý přechod do útoku. Obě tyto činnosti zajišťuje zejména Lukáš Vlach, který má k tomu na svém kontě ještě 13 vstřelených gólů.
Tomáš Marek (TJ Sokol Čejov): Nejlepší střelec a zároveň nejvytíženější hráč čejovského kádru. Čejovská kometa ze začátku sezóny stoupala tabulkou hodně vysoko a to zejména zásluhou tohoto záložníka, který stejně jako Lukáš Vlach zajistil svému týmu 13 gólů. Po sedmi kolech bez prohry však přišel propad tabulkou, který se ale na gólovém příspěvku Tomáše Marka vážněji nepodepsal.


Útok:
Martin Faltýnek (TJ Start Nový Rychnov): I přesto, že klan Faltýnků v barvách Nového Rychnova příliš sympatií u soupeřů nenašel, ze sestavy zejména bratry Martina a Tomáše nelze opomenout. To hlavně jejich zásluhou je to, že po roce se TJ Start znovu vrací do I.B třídy. K tomuto úspěchu přispěl Martin Faltýnek ml. 23 góly.
Tomáš Faltýnek (TJ Start Nový Rychnov): Jednoznačně nejlepší střelec Poutník ligy. Jeho 36 vstřelených gólů, kdy navíc ještě nenastoupil do všech soutěžních utkání, ho katapultují do role jednoho z nejlepších hráčů letošního ročníku.
Zdeněk Pahr (FC Maraton Pelhřimov): Již tradiční ofenzivní hvězda Maratonu nechybí v hvězdné sestavě sezóny ani tentokrát. 23 soutěžních gólů však na titul krále střelců nestačilo. I tak ale tento důrazný pelhřimovský útočník po právu zasluhuje své místo na výslunní.

 

JAK SE SESTAVA ROKU ZMĚNILA OD MINULÉ SEZÓNY? KDO V NÍ OBHÁJIL SVÉ MÍSTO, KDO JE PRO ZMĚNU NOVÁČKEM? PODÍVEJTE SE!

 

Mohlo by vás zajímat:

Fotbalové prázdniny? Kdepak, fotbalunas.cz lenošit nebude! Už 1. července startuje hlasování v sestavách roku!

Z rukou Juraje Kucky byl vylosován vítěz ankety Hráč podzimu

Hráč roku Pavel Malý z TJ Koněšín už se těší na milánské derby!

Výhra je jako sen, Chelsea fandím od malička, říká stříbrný vítěz ankety hráč roku Pavel Candra

Mamka u toho seděla od rána do večera, říká třetí muž ankety Hráč roku Tomáš Reitmeier

Něco takového jsem určitě nečekal, protože v takových soutěžích většinou štěstí nemám, říká Tomáš Brabenec, čtvrtý v anketě Hráč roku

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 01.07.2017 12:00 do 13.08.2017 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.