Jeviněves s vypětím sil udržela vedení nad Botafogem


0

Na začátku druhého poločasu zvýšil hostující Šelicha na 1:3 a zdálo se, že si Jeviněves dokráčí pro tři body. Jenže pak šli hosté do deseti a bylo jim pořádně horko. Botafogo stačilo už jen snížit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na krásném trávníku mělnického stadionu se odehrál celkem zajímavý zápas. Domácí Botafogo otevřelo skóre zhruba po čtvrthodině hry, kdy zapadl pod břevno nepovedený centr domácího záložníka. Jeviněves přidala na obrátkách a za pár minut ze závaru před brankovou čarou vyrovnala. Hra byla poté vyrovnaná, oba celky se snažily prekvapit míči za obranu a tak si přišli na své i lajnoví rozhodčí. Na obou stranách sklaplo hned několik ofsajdových pastí. Před odchodem do kabin se dokázal Petr Jindřich uvolnit od bránícího hráče a z velkého vápna překonal golmana Botafoga střelou pod klacek. 

 

Sotva začal druhý poločas, udeřila Jeviněves potřetí. Krásná souhra dvou Jendů -  Broftik prostrčil míč skvěle naběhnuvšímu Šelimu a ten tváří v tvář brankáři zamířil přesně. Od té doby si sice Jeviněves vytvořila ještě několik šancí když pronikala do otevřené obrany, ale kluci si asi řekli „Dneska to stačilo, necháme si něco na příště“ a postupem času se nechala zatlačit Botafogem až na hranici vlastního velkého vápna a  čelila značnému náporu.

 

Hlavně po vyloučení Petra Knidla, kdy šla Jeviněves do deseti a Botafogo snížilo na 2:3 to bylo “mučení jehňátek“. Bojovnost, zásahy Davida Vojtka v bráně Jeviněvse, zkušenost loučivšího se Radka Jeřábka a vychýlená muška domácích to vše dohromady nechalo stav beze změny až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Botafogo ukázalo jistou fotbalovost, chybělo jim přesnější zakončení při hlavičkách, někdy hledali až přiliš ideální pozici ke střele, Jeviněves dokázala kontrovat rychlými protiútoky a bojovností a tak uhájila druhé místo v tabulce, jen škoda červené karty, pokud se Petr Kindl obětuje pro tým, je velkou oporou.  

 

Václav Karhan tak jako trenér zatím zůstává, i když pozici nemá jednoduchou, představenstvo klubu se vyjádřilo jasně: „Mančaft s tak silnou lavičkou by měl soupeře válcovat a ne vyhrávat jednogolovým rozdílem. Potenciál je obrovský a Mourinho z Černoučka by jej měl využít a ne být žábou na prameni.“

 

Autor: Jaroslav Kysela



Sestavy


TJ EMĚ Mělník
J. Finkous [-] - D. Bárta [-] , T. Moták [-] , M. Fabian [-] (65. M. Šťastný [-] ) , P. Olšiak [-] , R. Šimon [-] , M. Pecina [-] , A. Fidrant [-] (46. J. Antoš [-] ) , P. Kraus [-] , R. Morávek [-] , M. Růžička [-]

TJ Sokol Jeviněves
D. Vojtek [-] - M. Paul [-] , P. Macák [-] , P. Kindl [-] , P. Duchoslav [-] (46. P. Novotný [-] ) , D. Velický [-] - J. Šelicha [-] (58. F. Tyle [-] ) , P. Jindřich [-] , M. Schoř [-] (81. R. Jeřábek [-] ) , J. Broft [-] - J. Kokšal [-]

ŽK: 64. M. Pecina , 75. R. Morávek , 83. M. Šťastný - 39. P. Duchoslav , 68. P. Jindřich , 71. D. Velický . ČK: 68. P. Kindl .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: STIBŮREK Petr - HEIMRÁTH Robert (N), KYSELA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.