Slavia zvítězila na hřišti Rychnova


Branky


0

Rychnovští na začátku zápasu neproměnili pokutový kop, což Slavia potrestala dvěma rychlými góly. Hosté ve druhém poločase přidali i třetí gól a z Rychnova si odvezli tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva rychlé góly Slavie

V úvodních minutách týmy nepouštěly svého soupeře do výrazných šancí. Hostující Slavia se více držela na balonu a kombinační hrou se snažila najít skulinu v obraně domácích. Rychnovští hráli přímočařeji a snažili se těžit z rychlých protiútoků. V takových chvílích ale domácím místy chyběla podpora více hráčů před brankou soupeře, a proto útočné akce Rychnova končily nezdarem. První velkou šanci na skórování měli přesto domácí, kteří v šestnácté minutě rozehrávali přímý kop, po kterém následovala ruka hráče stojícího ve zdi, a rozhodčí proto nařídil pokutový kop. S touto výhodou ale domácí nenaložili ideálně a z penaltového puntíku nastřelili pouze tyč, od které se míč odrazil do zámezí.

Jako klíčové se ukázaly okamžiky v rozmezí dvacáté druhé a dvacáté třetí minuty. Ve dvaadvacáté minutě Slavia rozehrávala standardní situaci, po které se usadila kolem vápna domácích. Rychnovští obránci nedokázali najisto odehrát balon do bezpečí a míč se dostal pouze na hranici vápna. Zde se balonu zmocnil Jaroslav Linhart, který se dlouho nerozmýšlel a přesnou ranou do levé části branky otevřel skóre. Prakticky vzápětí se hosté po rozehrávce opět zmocnili balonu a po pravé straně se dostali do vápna Rychnova. Z tohoto prostoru Slavia poslala míč na hranici vápna, kde na totožném místě jako před prvním gólem číhal Jaroslav Linhart. Hostující záložník tentokrát volil pro své zakončení druhou stranu branky a přesnou trefou k pravé tyči zvýšil na 2:0. V těchto dramatických okamžicích se připomněli i domácí, kteří se ve třicáté minutě dostali ve dvou hráčích za obranu Slavie, svoji šanci ale Rychnovští nevyužili.

 

V dalších minutách prvního poločasu hosté sebevědomě kontrolovali své vedení. Díky svému pohybu navíc fotbalisté Slavie nutili soupeře k nedovoleným zákrokům. Z následných standardních situací ale hosté skóre nenavýšili, poločas tak skončil vedením Hradečanů 0:2. 

Hosté pojišťují vedení

Krátce po zahájení druhé půle mohli domácí snížit. Rychnovští se po pravé straně dostali do vápna Slavie, odkud útočící hráč poslal míč pod brankářem Janem Moníkem směrem k brance. Ke smůle domácích však míč svým pohybem okopíroval brankovou čáru a od tyče se odrazil zpět do hry. Na hráčích Rychnova byla v úvodních minutách druhého poločasu znát velká snaha o vstřelení kontaktní branky. Místo korekce ale přišel třetí gól Slavie. V padesáté páté minutě domácí obrana nezachytila náběh dvou hráčů hostů a Michal Dostál nadvakrát prostřelil gólmana Matouše Syrového.

 

Domácí se i za trojnásob nepříznivého stavu snažili alespoň snížit, soustředěná obrana Slavie ale svému soupeři příliš nedovolovala a v těch nejnadějnějších pokusech vystavovala hráče Rychnova do ofsajdu. Když se tedy Rychnovští neprosadili ani ze standardních situací, uhájila Slavia čisté konto a odvezla si z Rychnova výhru 0:3.



Ohlasy k zápasu



FC Slavia Hradec Králové
Josef Pleskot - trenér FC Slavia HK: Do Rychnova jsme odjížděli s respektem k posílenému soupeři a s obavami, zda nedoléčená zranění téměř poloviny týmu nezpůsobí další komplikace. V prvním poločase domácí nejdříve nedali penaltu a následně Jarda Linhart dvěma slepenými brankami položil základ našeho úspěchu. I když výsledek vypadá jednoznačně, zápas s kvalitním soupeřem tak jednoduchý nebyl a myslím, že z Rychnova se body snadno vozit nebudou.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Buchta Petr - VÍTEK Pavel, TRYZNA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.