Svratka překvapila a vyhrála v Borech


Branky


42. Z. Kalina , 68. J. Mayer
0

O záchranu bojující Svratka překvapivě vybojovala tři body v Borech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Svratka vyhrála první poločas

Do utkání jsme vstoupili jako tradičně aktivně a vypracovávali si šance. Největší měl Tomáš Vítek, po vysunutí od Michala Moučky, ale vylámal si zuby na gólmanovi domácích. Dále jsem hrozili ze standardních situací, které zahrávala Kalina, nicméně žádná z jeho pobídek k vážnému ohrožení nevedla. Domácí se pomalu rozkoukávali a v rozmezí kolem 30. minuty nás přehrávali. Největší šanci měl Špaček, který svedl mimo vápno tvrdý souboj se Šmahelem a následně mířil do odkryté brány. V tu chvíli bylo na naší straně štěstí, když míč orazítkoval obě tyče a následnou dorážku vykopl Petr Moučka, který si tímto zákrokem vzpomněl na svá gólmanská léta. Další šanci měl jeden z nejlepších střelců soutěže Ochrana, který se uvolnil ve vápně, ale jeho obstřel dokázal Šmahel vyrazit. Bory zároveň hrozili ze standardních situací a jejich branka byla na spadnutí. Ve chvíli, kdy se to asi nejméně čekalo vlétl neohroženě do vápnu Jan Mayer, obešel protihráče a jeho střela rozezvučila tyč za Pokorným, Kalina se dostal k dorážce a se štěstím propáli vše, co mu stálo v cestě. 0:1 Tímto gólem do šatny jsme domácí dokonale zaskočili. 

Výhru Svratky potvrdil Jan Mayer

Do druhého poločasu jsme vstoupili odhodlaní pokračovat v zarputilém a bojovném výkonu a hrát ze zabezpečené obrany. Kdo čekal velký nápor domácích, mýlil se. Naše obrana odehrála pravděpodobně nejlepší zápas na jaře a domácí do vyložené tutovky nepustila a když už bylo třeba, byl na místě Šmahel. Druhou branku jsme přidali v 68. minutě, když se Kalina uvolnil u lajny a jeho střílený balón před bránu si našel na přední tyči Jan Mayer, kterému stačilo jen nastavit správně nohu 0:2. Následně jsme se ještě více zatáhli, ale šance Borů končili někde před velkým vápnem. Ofenzivní opory Špaček a Ochrana byli skvěle pokrývání Lédlem, M. Ondrou a M. Moučkou. Příležitost snížit a zadělat na drama měl Špaček, jehož dost možná gólovou střelu zastavil tento zápas "druhý brankář" Petr Moučka. Zmnožstvím standardních situací skvěle vypomáhali obraně Pech a David Mayer a navíc jsme zlobili i vepředu, když se domácí brankář hodně musel natáhnout, aby vytáhnul Kaliny střelu ze strany. Se závěrečným hvizdem jsme si připsali 4. výhru v řadě.

Brankář, Vojta Šmahel: „Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že v Borech vyhrajeme a ještě s nulou, pošlu na něj Chocholouška, protože domácí ofenziva je velmi silná. Tuto přednost soupeře jsme eliminovali zodpovědným výkonem a velkou obětavostí. Celý tým makal celých 90. minut a tři body budiž odměnou. V posledních kolech se nám vrací štěstí, které chybělo k bodům na začátku jara. My však jdeme štěstíčku naproti výsledky a výkony jsou teď jsou vynikající, jen v tom vydržet ještě 4 kola.“



Ohlasy k zápasu


TJ Družstevník Bory
Zdeněk Studený: Hosté vyhráli se štěstím, my jsme dnes měli smůlu v koncovce.

SK Svratka
Pavel Makovský: Kvůli pátečnímu termínu jsme se sotva sešli. Do zápasu jsme vstoupili vlažně a chyběl nám pohyb. Soupeř si vypracoval několik šancí, které skvělý Šmahel, s pomocí obětavých zákroků obrany, pochytal. Před koncem poločasu jsme se po Kalinově dorážce trochu nezaslouženě ujali vedení. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a zápas se vyrovnal. Z rychlé rozehry jsme pak udeřili podruhé, na což soupeř nestihl zareagovat a my si připsali 3 body. Kromě střelce Kaliny odehrál skvělý zápas Michal Moučka a výrazně pomohl k další výhře.



Počet diváků: 110. Rozhodčí: MYŠKA Roman - ROSICKÝ Jakub, NEBOLA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.