Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 14:00

13.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobroslavice otočily ve druhé části skóre zápasu


Branky


0

Zápas v sychravém počasí nabídl hned dva obraty skóre. Nejprve v prvním poločase hosté z Kobeřic otočili jednogólovou ztrátu, ale Dobroslavice si v druhé pětačtyřiceti minutovce vedení dokázaly vzít zpět.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Střelecká mizérie domácích vs. produktivita hostů

Už bývá téměř zvykem, že domácí Dobroslavice vstoupí do utkání velmi aktivně a zaskočí tak svého soupeře, který už je tak dost překvapen z terénu, na kterém se utkání hraje. To umí ale domácí borci velmi dobře zúročit. Již ve 2. minutě se míč po skrumáži odrazil na velké vápno k Chromečkovi, jeho střelu zblokoval obránce tak nešťastně, že po dlouhé trajektorii skončila na tyči a brankář si s ní nevěděl rady, toho využil po gólu hladový Rathouský a z bezprostřední blízkosti poslal míč hlavou do brány – 1:0. Hosté z Kobeřic si poté vytvořili několik nebezpečných útoků, kdy hrozili takřka pouze dlouhými nakopávanými míči na své vysoké hráče. Jedna střela mířil nad, druhá zase těsně vedle. Dušan Lasák dokonce pálil do tyče.  Domácí si poté vytvořili ještě několik gólových situací. Nejprve krásně centroval Voves na volně stojícího Chromečku, jeho hlavičku z velkého vápna brankář vyškrábl na roh. A poté se na bránu řítil sám domácí útočník Jakub Klekner, ale minul. V tomto momentě se potvrdilo známe pravidlo – nedáš dostaneš. Vyrovnání přišlo ve 28. minutě, když se na dobroslavického Vajdu řítili dva útočníci, ti akci poněkud zbrzdili, ale i tak dokázali míč propasírovat Mrovcem za brankovou čáru – 1:1. Domácí si mohli vzít vedení zpět na svou stranu, když Chromečkovu střelu z úhlu vyrazil brankář Kobeřic pouze před sebe, v tomto zápase střelecky neškodný Jakub Klekner ovšem z pěti metrů míč napálil pouze do břevna. Poté se ještě o střelu ze střední vzdálenosti pokusil dobroslavický bek Martin Vujtík, jeho střela jen těsně prosvištěla kolem břevna. Byli to ale hosté, kteří šli do vedení. Po dobrém odkopu brankáře Stříbrného se na půlicí čáře dostal k míči hostující Gargošovi a ten v nájezdu na brankáře zavěsil pěkným obstřelem na přední tyč, brankář Vajda neměl šanci tuto střelu zastavit – 1:2. Hosté tedy přežili mnoho šancí a do šatny si odnášeli jednobrankový náskok.

Tlak Dobroslavic přetaven v obrat

Hráči Dobroslavic vstoupili do druhého poločasu opět velmi aktivně a svůj tlak každou minutou stupňovali. Na obranu Kobeřic se řítil jeden útok za druhým – domácí zamkli hosty na jejich půlce, nepřicházela ovšem pořád větší šance. První náznak přišel, když se na výlet z levé strany vydal dobře hrající Martin Vujtík až před brankáře, jeho střelu z úhlu ovšem Stříbrný zlikvidoval na roh. Klíčový moment nastal, když se na hřiště dostal útočník Osmančík. Svým důrazem a bojovností hned v 56.minutě pomohl k vyrovnání svému týmu – v malém vápně si našel krásně centrovaný míč Vovesem, svedl těžký osobní souboj a vybojoval tak míč pro dobíhajícího Čaju, ten balón z blízkosti zavěsil pod břevno. Patrik Čaja si tak připsal svůj premiérový gól v dresu Dobroslavic – 2:2. Obrat zápasu na sebe nenechal dlouho čekat. Už o čtyři minuty později vybojoval opět svým důrazem Osmančík rohový kop, ten si postavil Chromečka a na přední tyči hledal dobře nabíhající Čaju, ten ale s díky odmítl slávu a míč chtě nechtě pustil na penaltě stojícího Stupku. Ten, jak je známo, nepřemýšlí, kterou nohou zrovna střílí a levačkou ala Jarda Plašil zavěsil míč do opačného rohu brány, Stříbrný neměl proti této střele šanci – 3:2. Hosté z Kobeřic v druhém poločasu takřka bránu neohrozili. Snažili se s výsledkem něco udělat, jejich snaha byla i přesto bezzubá. Dobroslavice si utkání hlídaly a hrozily z brejkových situací. Jedna taková domácím borcům vyšla v 82. minutě a nutno konstatovat, že po ní oko fanouška nezůstalo suché. Nejprve domácí kapitán a obránce Dalibor Vujtík bravůrně zvládl souboj u rohové praporku, když jesličkami vyřadil napadajícího útočníka Kobeřic, poté přihrávkou našel na půlce volně stojícího Chromečku, ten si míč převzal v plné rychlosti a mířil k bráně, poslednímu obránci hostí nasadil jesličky a s míčem se řítil sám na brankáře, dostal se až do jeho bezprostřední blízkosti a skulinkou poslal míč mezi nohama Stříbrného do brány – 4:2. Po zápase se mluvilo o tom, že přemýšlí nejmenovaní hráči Kobeřic o založení houslového tria. Další šance již poté nepřicházely a Dobroslavice tak zcela zaslouženě slavily výhru nad Kobeřicemi. 

 

Autor: Václav Chromečka



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dobroslavice
Milan Lišaník (pilíř defenzivní řady Dobroslavic): Utkání jsme začali velmi dobře a dostali se do rychlého vedení, poté Kobeřice zápas dokázaly otočit dvěma brankami po naších chybách. Druhý poločas se hrál jen na jednu bránu a zápas jsme dokázali otočit v náš prospěch i díky super výkonu Jana Osmančíka.

TJ Sokol Kobeřice B
Aleš Lasák (vedoucí týmu): Dneska jsme nastoupili pouze v jedenácti lidech, bez trenéra a moc velké očekávání jsme neměli. Bohužel se to potvrdilo. První poločas jsme jakž takž zvládli, ve druhé jsme se zaměřili pouze na obranu, a domácí otočili skóre.



Sestavy


TJ Sokol Dobroslavice
M. Vajda [-] - J. Klekner [-] (55. J. Osmančík [-] ) , T. Voves [-] , D. Rathouský [-] , V. Chromečka [-] , J. Stupka [-] , M. Vujtík [-] , P. Čaja [-] , D. Vujtík [-] , M. Lišaník [-] , P. Lukáš [-] (65. D. Pavelek [-] )

TJ Sokol Kobeřice B
J. Stříbný [-] - T. Mrovec [-] , A. Lasák [-] , M. Urbiš [-] , D. Lasák [-] , L. Rycka [-] , R. Hahn [-] , R. Stuchlík [-] , R. Gargoš [-] , L. Jašek [-] , M. Vidlák [-]

ŽK: 61. R. Gargoš .
Hráči zápasu: J. Osmančík , V. Chromečka , M. Vujtík - T. Mrovec .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: PINČEK Milan - KOMÁREK Milan, REŽNÝ Oldřich (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.