Dosud nejlepší obraně závěr podzimu nevyšel. Strakonice nasázely pět branek!


Branky


22. T. Kostka , 38. P. Baloušek , 51. T. Kostka , 59. J. Zušťák (p.) , 90. J. Ouška - 49. F. Pauch , 78. D. Šťastný
0

Slávistictká obrana inkasovala v první polovině soutěže jen patnáctkrát, v předehrávce prvního jarního kola ale brankář Wolf lovil míč hned pětkrát. "Naše zasloužené vítězství," chválil své svěřence domácí kouč Cimrhanzl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do trháku

Předehrávku jarní části sehrál Junior mimořádně na Sídlišti a prvních dvacet minut se zdálo, že to více vyhovuje hostující budějovické Slavii. Nevosad vyzkoušel z přímáku pozornost brankáře Reisera a o chvilku později si stejný hráč sebral míč ve vápně, pokusil se o křižnou střelu, kterou ale strakonický gólman opět chytil.

Převahu Slavie utnul ve 22. minutě Kostka precizně provedeným trestným kopem - hosté předtím při přechodu do útoku snadno přišli o balon, následoval okamžitý brejk, který slávisté hasili před šestnáctkou faulem.
 

Pak se začaly misky vah převažovat na stranu domácích, což korunoval sedm před koncem půle Baloušek, když na pravém křídle využil Kostkovo uvolnění. Hosté byli tímto vývojem zaskočeni a s chutí hrající Junior dominoval. 

Kostka uzemnil slávistickou snahu

Hned za čtyři minuty druhé půle se pokusil zdramatizovat vývoj Pauch, jehož nijak nebezpečnou střelu propustil Reiser mezi nohama do sítě. Jenže vzápětí se uvolnil ve vápně Zušťák, ustál penaltový zákrok, načechral před branku měkký centr a T.Kostka si mohl vychutnat svou druhou trefu – 3:1. Po této brance se hra hostů úplně rozsypala, nebyli schopní si nahrát a kupili ztrátu za ztrátou.

 

Za dalších osm minut pronikl do vápna agilní T.Kostka, hostující obránce ho netakticky srazil a následnou penaltou Zušťák získal již třígólový náskok. Když se zdálo, že se zápas bude již jen dohrávat, povedla se i hostům pěkná akce. V 78.min. vyslal Slípka pěknou přihrávku za beka, Bravenec nacentroval polovysoký míč, který u první tyče minul Holý, ale na druhé byl Šťastný a snížil. Touto brankou Slavia ožila a vypracovala si ještě několik příležitostí na kontaktní branku. Na dostřel se mohla dostat po rohu, když Dvořák z hranice malého vápna hlavičkou těsně přestřelil.

 

Domácí obrana tyto situace ustála a naopak stoper Cibulka poslal dlouhý pas na střídajícího Oušku, který vyhrál souboj s vyběhnuvším brankářem Wolfem a mohl do prázdné branky uzavřít brankový účet – 5:2. S nebývalou chutí a bojovností hrající Junior podal zřejmě nejlepší výkon v letošní sezóně a nejméně propustné obraně soutěže uštědřil „bůra“. Slavia tak prohrála s Juniorem i podruhé v sezóně (v prvním zápase doma podlehla 0:1).

 

AUTOR: Rostislav Hrubý



Ohlasy k zápasu


FK Junior Strakonice
Luděk Cimrhanzl (trenér): "Na závěr podzimu jsme podali výborný výkon. Soupeře jsme zaskočili v prvním poločase výborně provedeným trestným kopem, vedení jsme navýšili. V kabině jsem upozorňoval na to, že jde o ošidné vedení. Místo pojištění výsledku jsme ve druhé půli v její čtvrté minutě dostali branku na 1:2. Následně jsme ale hráli dobře, drželi jsme střed hřiště a dokázali jsme dát dvě branky. Za stavu 4:1 už jsme hru kontrolovali. Po celou dobu hry jsme drželi taktovku, jde o zasloužené vítězství. Hráčem zápasu volím středního záložníka Dohonyiho."

SK Slavia České Budějovice
Karel Kladenský (trenér): "Zápas jasně ukázal, který tým chce urvat poslední podzimní body, nasazení Strakonic hodně kontrastovalo s tím naším. Vysoká prohra nás samozřejmě mrzí, ale podzimní sezóna jako celek nám vyšla velmi dobře. Potvrdili jsme, že i v hodně pozměněné skupině patříme mezi špičku 1.A třídy."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Formánek Luboš - KROUTL Vít, RYNEŠ Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.