4:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2018 16:30

21.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Poslední Nymburk opět neskóroval, Šemíci nedali soupeři šanci


Branky


0

Nymburk čeká na gól už tři zápasy. Za domácí se prosadila čtveřice různých střelců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavoj měl podle očekávání územní převahu a snažil se dostat soupeři na kobylku rychlou kombinací s pohotovou koncovkou. V 9. minutě po faulu Chlapce na Černého vypálil z trestného kopu k tyči Madej a brankář Jungr měl co dělat, aby vytěsnil balon na roh. Ve 13. minutě prošel zprava Drobílek a z jeho zpětné přihrávky zakončoval bez přípravy Kostorek, leč těsně minul. Minutu nato se dostal na druhé straně do šance bývalý hráč Vyšehradu Baratynskyy, ale o metr minul Havránkovu bránu. Úvodní čtvrthodinu zakončil zákrok nymburského stopera Vyskočila v rohu vápna na Kostorka – už ten mohl či měl být penaltový, ale hrálo se dál.

 

Ofenziva pokračovala, ale také Doležal střelou zpoza vápna minul. Ve 21. min. šel balon od Černého před Drobílka až k Matějkovi, jeho ostrou střelu k tyči ale dokázal Jungr vyrazit na roh. Ve 24. min. ale Baratynskyy fauloval pronikajícího Černého a sudí ukázal na bílý bod. Čtvrtníček z penalty otevřel skóre: 1:0! Pak už toho v první půli moc vidět nebylo, snad jen Kostorkova střela, již zblokovali Nymburští na roh, mohla znamenat změnu skóre.

Ofenziva pokračovala i po změně stran, Hradecký střelou zpoza vápna těsně přestřelil a chvíli nato, při svém druhém pokusu, trefil střed brány a gólmana hostí. V 52. minutě se ale probil zleva Kostorek, odcentroval, brankář Jungr míč balon jenom tečoval a dobíhající Matějka ho poslal hlavou do sítě: 2:0! Matějka byl při chuti a o čtyři minuty později střelou zpoza vápna trefil nymburského gólmana. Po hodině hry to zkusil i Drobílek, ale přestřelil. V 63. minutě ale po přihrávce od Heřmana napnul síť Černý: 3:0!

 

 

V polovině druhé půle si naběhl na centr Doležala Kostorek, ve skluzu minul. V 72. minutě rozehrál Drobílek trestný kop a Matějka opět trefil dobře postaveného gólmana Jungra. Blízko k soupeřově bráně se pak dostal Drobílek, ale jeho pokus zblokovali zadáci v zelených dresech. Podobně dopadl i Hašek – první jeho střela z levé strany byla zblokována, při druhé ve skluzu přestřelil. Hašek to tedy zkusil centrem na nabíhajícího spoluhráče, kterým byl Heřman, ale přihrávka se mu dostala trochu na paty, a tak zblízka přehodil bránu.

 

 

Na druhé straně v 78. minutě Baratynskyy našel před domácí bránou Stehna, ten měl gól na kopačce, ale Havránek se blýskl skvělým zákrokem. O deset minut později se ho snažil překvapit střelou zdálky k tyči Houžvička, gólman Vyšehradu míč vyrazil. V 90. min. Jakab přihrál Drobílkovi, ten se uvolnil na pravé straně hřiště a jeho přihrávku proměnil střelou bez přípravy Vacík: 4:0!

 

Autor: Denis Postler pro www.slavojvysehrad.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra) pro www.slavojvysehrad.cz: „Po prohře v Písku jsme stáli před jasným imperativem doma nad Nymburkem zvítězit, o to to bylo možná těžší. Oproti předchozímu zápasu jsme udělali jednu změnu v sestavě, kdy místo Heřmana nastoupil Černý, který také odehrál výborný zápas. Po faulu na něj jsme šli do vedení gólem z penalty, další situace jsme ale využili až ve druhé půli, kdy už soupeř postupně odcházel. To ale i díky tomu, že jsme byli dostatečně důrazní a dařily se nám náběhy po stranách. Ve středu pole zase výborně zahráli Hradecký a za ním Máče. Zápas jsme zakončili čtvrtým gólem po nádherné akci na jeden dotek, již završil přesnou střelou Vacík. Soupeř měl také jednu šanci, ale Havránek se nenechal obrat o čisté konto. Doma zatím hrajeme dobrá utkání, ale už je načase, abychom se prosadili i venku.“

SK Polaban Nymburk
Jiří Kabyl (trenér) pro www.slavojvysehrad.cz: „Výsledek je odpovídající. Fotbal podle mě logiku má, takže se dalo očekávat, že se v tomto utkání prosadí zkušené a ostřílené mužstvo. V prvním poločase jsme byli ještě důslední, udělali jsme však zbytečnou penaltu a už jsme prohrávali. Máme málo bodů, náš osud v ČFL je zřejmě zpečetěn, a tak chceme, aby se na hřiště dostalo co nejvíc našich hráčů – proto jsme také udělali v poločase dvě změny. Už jsme ale nebyli tolik důslední a po chybě inkasovali podruhé. Mnohem zkušenější tým Vyšehradu se pak naplno prosadil, přestože za stavu 3:0 jsme mohli také skórovat. Tahle soutěž je podle všeho nad naše síly, takže v ní musíme alespoň sbírat zkušenosti a vážit si každého zápasu, který v ČFL odehrajeme. Vyšehrad působí v ČFL už dlouho, zatímco my se fotbal na úrovni třetí nejvyšší soutěže teprve učíme. Možná že jsme postoupili z divize dříve, než jsme k tomu dozráli, ale na druhou stranu se nám budou zde nabrané zkušenosti v příští sezoně hodit.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - F. Drobílek [-] , J. Čtvrtníček [-] (60. J. Heřman [-] ) , P. Václavek [-] , V. Máče [-] , O. Kostorek [-] (74. D. Hašek [-] ) , D. Černý [-] (74. J. Jakab [-] ) , T. Madej [-] , J. Doležal [-] (67. P. Vacík [-] ) , D. Matějka [-] (80. P. Šlegl [-] ) , D. Hradecký [-]

SK Polaban Nymburk
M. Jungr [-] - F. Vyskočil [-] (25. J. Hájek [-] ) , M. Houžvička [-] , I. Baratynskyy [-] (80. J. Dudek [-] ) , M. Telnar [-] , F. Franc [-] (46. R. Novotný [-] ) , T. Chlapec [-] , M. Daněk [-] (46. M. Hlatshwayo [-] ) , M. Bodlák [-] , R. Artemuk [-] , L. Nepovím [-] (75. F. Stehno [-] )

ŽK: 45. T. Chlapec .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Hocek Petr - VNUK Josef, KREJSA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.