Švéda dvěma góly přispěl k výhře Dolan


4

V osmém kole hostily v tabulce druhé Dolany Jeviněves, která okupovala nahuštěný střed tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hrálo se za ideálního slunečného počasí na dobře upraveném hřišti a hosté byli nažhavení a odhodlaní překvapit. Zpočátku bylo utkání vyrovnané, Jeviněves si vytvořila několik náznaků šancí a Petr Duchoslav pak dokonce ve 12. minutě poslal hosty do vedení. Postupně se ale zvyšovala převaha domácích a několik šancí jim hosté překazili jen za cenu žluté karty za faul golmana před pokutovým územím. Pár minut nato přišla červená karta pro stopera Tomáše Janovského, který „zatáhl“ za záchranou brzdu těsně před pokutovým územím. V dalším případě zachránila hosty tyč branky. V několika dalších šancích domácí neuspěli, až ve 36. minutě se protáhl do pokutového území domácí Švéda a zakončil podél golmana k bližší tyči. V tu chvíli hosté už mohli doufat jen v zázrak. Vpředu byli bezzubí a ačkoli slušně organizovaní a bojovní v defenzívě, byla jen otázka času, kdy se objeví chybička kterou domácí potrestají.

 

Ta přišla krátce po změně stran kdy domácí Havlíček špičkou nohy usměrnil dlouhý pas po zaváhání hostujícího golmana do branky hostí -2:1. Pět minut nato se znovu protáhl Švéda přes několik obránců a tentokrát o vzdálenější tyč zvýšil na 3:1. Celou dobu se hrálo téměř jen na polovině hostí, Dolany hosty zamkli na vlastní polovině a tlačili se do pokutového území. Jeviněves v ofenzívě druhý poločas zazlobila jednou a hned  z toho byla pěkná branka. Petr Duchoslav zprava poslal prudký přízemní centr před branku a Jirka Kokšál osvědčil instinkt zabijáka a snížil na 3:2. Bohužel více už si toho bojující jeňováci nevytvořili a naopak horko jim bylo v obraně, jež byla pod permanentním tlakem. Hostům dělala problémy dotěrnost domácích, nedokázali udržet míč déle na kopačkách, k tomu všemu hráli o deseti. Domácí pálili šanci za šancí, neproměnili pokutový kop, několik trestných kopů, v dalších případech pomohla Jeviněvsi branková konstrukce, až se pár minut z přímáku trefil nejlepší střelec soutěže Šenkýř a uzavřel tak konečný účet utkání na 4:2 pro domácí Dolany. Jeviněves na soupeře neměla a nakonec mohla být ráda, že neodjížděla s debaklem. Body se tak bude snažit uhrát jinde, aby mohla přezimovat v klidném středu tabulky. Jednoduché to ovšem nebude proti žádnému soupeři, a už vůbec ne, pokud se bude alibisticky hrát na „kdyby“

 

AUTOR: JAROSLAV KYSELA



Sestavy


TJ Sokol Dolany
P. Hierman [-] - J. Zavadil [-] , L. Havlíček [-] , P. Špička [-] , J. Těšík [-] (46. K. Žlab [-] ) , M. Šenkýř [-] , J. Kopecký [-] , R. Hrubant [-] , A. Švéda [-] (60. P. Halík [-] ) , M. Semerád [-] , M. Pešek [-] (79. R. Hulínský [-] )

TJ Sokol Jeviněves
J. Kysela [-] - D. Velický [-] , M. Černý [-] , M. Schoř [-] , P. Novotný [-] (36. J. Kokšal [-] ) , P. Duchoslav [-] , V. Hrdlička [-] (76. P. Kindl [-] ) , P. Macák [-] , J. Šelicha [-] , T. Janovský [-] , M. Paul [-]

ŽK: 17. J. Kysela . ČK: 24. T. Janovský .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: EDER Oldřich - JISKRA Jiří (N), KYSELA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 10. 2018 09:09
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2018 17:00

Tip: výhra hostů