2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2019 14:00

14.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Prachatice doma získaly proti Slavii všechny body


Branky


24

Zápas byl hrán na prachatické umělé trávě. S povchem se lépe popasovali právě domácí a získali na úvod jara velice cenné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Po dlouhé zimní přípravě naskočily oba celky do prvního jarního zapasu. Od první minuty domácí prokazovali vetší chuť urvat všechny tři body a hra na hřišti tomu také odpovídala. Hosté chtěli předvádět svůj typický kombinační fotbal, zatímco domácí jim to znemožňovali velmi běhavým a fyzickým pojetím hry. Napadání domácích společné s novým umělým povrchem, který hostům dělal velké problémy při prací s balonem, vedlo k rychlému získávaní míče ze strany domácích a k brejkovým situacím do otevřenější obrany hostů.

 

Hned v prvních minutách zahrozily Prachatice a z velkého úhlu nastřelili tyč hostující branky. Po dalším zaváhaní se domácí dostali do obrovské šance, když z levé strany poslali napříč celým vápnem přihrávku, avšak (i díky rychlému přesunu gólmana Konečného) branku přestřelili. Další velkou šanci měli Prachatičtí ke konci poločasu. Po rychle rozehraném primu kopu na půli hřiště postupovali do rozhozené obrany hostu od Malého jezu, nakonec vsak slavisté požár uhasili. Hoste si za první poločas nevytvořili kromě utěšené střely Slípky zpoza vápna a závaru při následném rohovém kopu téměř nic a mohli byt rádi za nerozhodný stav.  

Druhý poločas

Druhá půle byla, alespoň co se tyká držení balonu, vyrovnanější. Nicméně byli to domácí, kteří šli do vedeni. Slavisté ztratili míč na středu hřiště, následoval ukázkové vyřešený protiútok a po lobu na zadní tyč se míc třepetal v sítí 1:0. Prachatice tak vedly  zásluhou navrátilce Matyáše Babky, který do týmu zamířil z Českého Krumlova, skórovali. Za Slavii zase nastoupil po přestupu z Bavorovic poprvé jmenovec střelce, Petr Babka. 

 

 Hosté prostřídali s cílem oživit hru, což se jim z části dařilo a nepropadali tolik ve středu hřiště. Domácí ovsem kontrovali extrémně nebezpečnými výpady po obou stranách. Po další ztrátě hostů a dlouhém balonu za obranu zatloukli Prachatičtí hřebíček do slavistické rakve a zvýšili na 2:0 Šanderou. Snaha hostů o vyrovnaní byla velmi platonická. Jedinou vážnější situací bylo dlouhé autové vhazovaní, po kterém Bravenec těsně minul břevno domácí svatyně. Domácí předčili hosty ve středu hřiště i na křídlech a díky důrazu a bojovnosti zaslouženě získali 3 body. Prachatice se tak hned v úvodu vzdálily posledním místům tabulky, Slavia se propadla za Planou, kterou ale může přeskočit zpět hned v dalším vzájemném zápase v příštím kole.

 



Ohlasy k zápasu



SK Slavia České Budějovice
Matěj Bohůnek (obránce): Po slibně vypadající zimní přípravě jsme chtěli nechat zapomenout na nevydařený konec podzimní části a odvézt si z Prachatic nějaké body. Zápas nám ovšem konec podzimu velmi připomněl... Balony nám odskakovaly, zřejmě i kvůli nezvyklému odskoku umělky, pomalu jsme pracovali s míčem a celkově jsme nepůsobili jako tým. Domácí nás předčili v téměř všech parametrech a zaslouženě vyhráli. K nejlepším hráčům Prachatic patřil krajní záložník, který hrál první poločas na levé straně, poté se přesunul napravo, a také kapitán domácích Kováč, jenž zkušeně doplňoval hru z pozice předstopera. Za nás bohužel nemohu vyzdvihnout nikoho. Věřím, že v následujícím domácím zápase předvedeme, ze postavení v tabulce neodpovídá kvalitě našeho kádru a potěšíme fanoušky vítězstvím v derby s Planou.



Sestavy


FK Tatran Prachatice
J. Hopfinger [-] - J. Tesař [-] (90. M. Kotrch [-] ) , M. Juroš [-] , K. Ryšánek [-] (27. J. Růžička [-] ) , P. Miesbauer [-] , M. Babka [-] (81. J. Fürbach [-] ) , M. Fišer [-] , J. Sova [-] , P. Škopek [-] (64. J. Šandera [-] ) , R. Mráz [-] , D. Kováč [-]

SK Slavia České Budějovice
D. Konečný [-] - O. Wegenkittl [-] , D. Šťastný [-] (58. R. Toman [-] ) , P. Kindermann [-] , M. Boček [-] (62. V. Bravenec [-] ) , J. Vranovský [-] , O. Kindermann [-] , M. Slípka [-] , L. Hromádka [-] (87. R. Holý [-] ) , M. Bohůnek [-] , P. Babka [-] (83. T. Vršitý [-] )

ŽK: 27. M. Babka , 55. P. Škopek , 75. M. Juroš - 53. P. Babka , 67. M. Bohůnek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Písek Martin - IZUGRAFOV Svyatoslav, HLADÍK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Jan Pintér
Tip experta: remíza

Prachatice sem viděl Xkrát a vždy hrály dobře, akorát je trápila koncovka. Slávka venku taky umí. Tady se nějak nedokážu rozhodnout. Tipuju remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích