Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.09.2019 15:00

6.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vimperk Semicím ve druhém poločase nestačil


22

Domácí sice vyhráli, ale pak Semice, i přes neproměněnou penaltu, skóre otočily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hráči základní sestavy hostů si byli v průběhu první půle patrně jisti svojí pozicí v zápase a jejich výkon nebyl ani zdaleka odpovídající požadavkům semického lodivoda. Spoustu nepřesností, málo pohybu nebo nabídky a hlavně příliš velký nedůraz v osobních soubojích. Už v 7. minutě hráči Semic nepodstoupili dva hlavičkové souboje, byli daleko od svých hráčů a domácí útočník se díky tomu mohl vydat sám vstříc Dvořáčkovi. Sádlo s Antonym protihráče dohnali, každý ho sevřel z jedné strany a vimperský hráč ve velkém vápně upadl. Rozhodčí odpískal již třetí penaltu z prvních 5 kol proti semickému týmu. K exekuci se postavil kapitán Vimperka Vondrášek, počkal si na pohyb semické jedničky a s přehledem otevřel skóre utkání – 1:0

 

Pár minut po inkasované brance hosté mohli v krátké době vyrovnat ze stejné příležitosti. Jakub Keclík převzal na středu hřiště balon, počkal si na Šourkův naběh a šajtlí ho vyslal na zteč domácí branky. Semický záložník se dostal až do vápna, kde ho skluzem nedovoleně zastavil stoper v oranžovém dresu. K zahrání pokutového kopu se postavil Martin Škulina, ale vůbec jej neprovedl dobře, Jakub Vlk ho dobrým zákrokem vychytal a ani dorážka semických nebyla úspěšná. Do konce poločasu si zajímavé příležitosti dokázali vypracovat pouze domácí. V polovině prvního dějství se domácí křídelník hezky uvolnil na levé straně a z úhlu chtěl překvapit brankáře. Naštěstí pro hosty zamířil pouze do boční sítě. Vedle druhé tyčky se pak trefil další z domácích hráčů, když jeho přímému kopu scházelo málo, aby donutil Dvořáčka k těžkému zákroku. Semičtí se do náznaků šancí dostávali pouze po stranách, ale chyběla jim kvalitní finální přihrávka.

 

Druhý poločas

V poločasové přestávce trenér Semic velice důrazně svým svěřencům sdělil, že si podobnou hru ani nasazení nepředstavuje. Hlasitý proslov hráčům pomohl a už pár minut po začátku druhého dějství si míč našel Štumpfal, ale hlavou zakončil jen těsně vedle. Do podobného místa střílel chvíli na to i Císařovský. Nepřesná střela semického kapitána dlouho mrzet nemusela, protože v 56. minutě zajistil vyrovnání stavu utkání. Šourek zahrával roh a Pavel Keclík skákal na hlavičku. Ačkoliv míč netrefil, podobně dopadl i brankář Vimperka, který chtěl míč vyboxovat. Kulatý hrací nástroj vypadl před střelce Císařovského a ten jej uklidil pod břevno domácí branky – 1:1.

 

Vimperští se v průběhu druhé půle na dostřel semické branky příliš nedostávali. Zkušené hráče domácích postupně nahrazovali mladí a běhaví hráči (často ještě věkem dorostenci), kteří dovednosti v dospělém fotbale teprve získávají. I přesto se v 65. minutě dostali do vyložené, jejíž výsledek měl velký vliv na výsledné skóre. Řezáčovu špatnou rozehrávku využili vimperští k uvolnění pravého křídla, který postupoval ze strany sám na gólmana Semic, ale jeho zakončení Dvořáček skvěle zneškodnil nohou. Odražený balon se dostal na střed hřiště na hranici velkého vápna, kde číhal další z útočících hráčů Vimperka. Jeho střelu fantastickým zákrokem vytěsnil strážce semické branky. Platnost rčení “nedáš-dostaneš” se opět potvrdila. Následující rohový kop odvrátili z vápna semičtí obránci, Jakub Keclík prodloužil hlavou na Škulinu, aby si s ním narazil a vysunul do protiútoku rozběhlého Štumpfala. Ne zcela přesná přihrávka sice protiútok zbrzdila, ale posledně dva jmenování si míč ještě jednou vyměnili a Štumpfal byl rázem ve velkém vápně domácích, kde se výborně uvolnil a přesnou přihrávkou našel Škulinu. Ten měl dostatek času na to, aby si míč zpracoval, zakončil a i díky šťastné teči obránce obloučkem doplachtil za záda Jakuba Vlka – 1:2.

 

V tu chvíli stačilo hráčům Semic dorazit zlomeného soupeře třetí brankou. Příležitostí k tomu měli hned několik. Nejprve měl velkou šanci Císařovský, Štumpfal nebo Jakub Keclík, který se dostal tváří v tvář domácímu brankáři, ale pojišťující gól přidal až v 79. minutě Štupmfal. Na polovině hřiště rozdal míč v tu chvíli hrajícímu trenérovi, ten jej nacentroval do vápna, kde první šanci odvrátil stoper Vimperka, ale jen k nohám nabíhajícího Štupmfala a ten i díky malé teči přidal pojišťující branku – 1:3. Tento vstřelený gól se později ukázal jako velice důležitý, protože se v 86. minutě po centru z levé strany a špatně přebraným nabíhajícím střelcům podařilo Vimperku snížit brankou Schwarze – 2:3. Domácí v závěru vrhli všechny síly do útoku a semičtí tak mohli pronikat do otevřené obrany o něco snadněji. Do vynikající příležitosti se dostal Pavel Keclík, který obešel dva hráče a společně s bratrancem Jakubem postupovali “dva na nulu”. Místo přihrávky však zvolil zakončení, které dobrým zákrokem zlikvidoval Jakub Vlk a podržel svůj tým od dalšího gólu. Zápas tak skončil vítězstvím FC AL-KO Semice v poměru 2:3.

 

zdroj: fcsemice.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
trenéři: Na domácím hřišti jsme přivítali tým Semic, se kterým se nám ještě nepodařilo nikdy naplno bodovat. Bohužel to nevyšlo ani tentokrát. Do utkání jsme vstoupili s nasazením a po proměněném pokutovém kopu, který zkušeně proměnil náš kapitán Petr Vondrášek, jsme se ujali vedení. Bohužel poté náš tlak polevil a hra se vyrovnala. I hosté měli výhodu pokutového kopu, který ovšem bravurně vychytal náš brankář Jakub Vlk, který se po dlouhé pauze způsobené zraněním vrátil mezi tři tyče. O poločase se tak šlo do kabin za stavu 1:0. Bohužel nástup do druhého poločasu nám nevyšel a nedokázali jsme s velmi dobře hrajícím soupeřem držet krok. Přišlo tak vyrovnání a další šance soupeře, které vychytal Jakub Vlk. Naší asi největší šanci v utkání jsme ani na dvakrát nedokázali umístit za záda hostujícího brankáře a z následného protiútoku soupeř zvýšil na 1:2. Jedenáct minut před koncem utkání soupeř ještě zvýšil na 1:3 a dá se říct, že bylo po zápase. Ovšem naši hráči se nechtěli vzdát bez boje a v 86. minutě ještě snížil na 2:3 po přihrávce Jakuba Pospíchala náš útočník Silvestr Schwarz. To bylo bohužel z naší strany vše a tak jsme poprvé v sezoně nezískali na domácím hřišti ani bod. Je třeba uznat, že soupeř hrál velmi dobře a my jsme si nedokázali s jeho hrou poradit. Za výkon v utkání zaslouží pochvalu Martin Šíp, Jakub Pospíchal, Petr Vondrášek, Silva Schwarz a vynikající Jakub Vlk. Velké díky patří dorostencům Ondřejovi Rodovi a Lukášovi Vintrovi, kteří našemu týmu opět pomohli. Příští týden zajíždíme do Vodňan, kde už budeme chtít, po dvouzápasovém půstu, bodově uspět.

FC AL-KO Semice
FB Semice: Domácí většinu zápasu nakopávali balóny a my jsme se jim přizpůsobili. Hned v úvodu utkání vedli po přísně nařízené penaltě. I my jsme mohli vyrovnat z penalty, ale gólman Vlk vystihl Škulinův záměr. O poločase jsme si vyslechli od trenéra Nouska velmi hlasitou kritiku a to sklidilo úspěch. Ve druhé polovině jsme přidali na obrátkách a postupně po gólech Císařovského, Štumpfala a Škuliny jsme otočili skóre. Poté domácí snížili na konečných 2:3.



Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Vlk [-] - V. Pankratz [-] (81. J. Janoud [-] ) , J. Čech [-] (74. L. Vintr [-] ) , J. Pospíchal [-] , J. Děd [-] (88. L. Sýs [-] ) , M. Šíp [-] , J. Blahout [-] , D. Tesař [-] , V. Blahout [-] (58. O. Rod [-] ) , P. Vondrášek [-] (65. D. Samec [-] ) , S. Schvarz [-]

FC AL-KO Semice
J. Dvořáček [-] - J. Keclík [-] , P. Keclík [-] , D. Šourek [-] , L. Štumpfal [-] (86. J. Kadlec [-] ) , J. Řezáč [-] , M. Císařovský [-] , I. Antony [-] , J. Sádlo [-] , P. Hronek [-] , M. Škulina [-] (73. M. Nousek [-] )

ŽK: 25. J. Keclík , 88. D. Šourek .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Tůma Vítězslav - TAUBER Lukáš, KOLLMANN Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Věřím domácím že vyhrajou...

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Ondřej Rod
Tip experta: výhra domácích

Po nepovedeném utkání v Nové Vsi nás doma čekají Semice, které určitě budeme chtít porazit. Věřím že se nám utkání povede a před domácími diváky vyhrajeme.