R. Daniel 43.
P. Pulec 59.
P. Micák 72.
J. Gondek 84. (p.)
4:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.11.2019 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Překvapení se nekonalo, Kaplice si body proti poslednímu celku tabulky pohlídala. Olešnice dohrávala v oslabení a se strachem vyhlíží poslední duel podzimu


Branky


43. R. Daniel , 59. P. Pulec , 72. P. Micák , 84. J. Gondek (p.) - 65. M. Lechner
18

V posledním podzimním střetnutí v domácím prostředí přivítali Kapličtí poslední Olešnici a povinnost jim velela vytěžit ze střetnutí plný bodový zisk. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí trenér Malický se musel obejít bez služeb nejlepšího střelce týmu Marka Urazila, naproti tomu hostující lodivod se postrádal v sestavě například stopera Bohumíra Bahenského. Poprvé v sezóně se tak v sestavě objevil zkušený Tomáš Kačírek, který svého času oblékal i dres kaplického Spartaku. Hosté se snažili být v úvodu střetnutí aktivní. Už v páté minutě po Lustově přihrávce zakončoval z levé strany Husa, křížný pokus mezi tři kaplické tyče nenasměroval.  Krátce na to chyboval při rozehrávce Hami, nabídl tím stoprocentní příležitost Brouskovi, ten zakončoval z první, gólman Schneider svůj tým podržel, míč vytěsnil na rohový kop.

 

V deváté minutě se do prvního vážnějšího zakončení dostali i Kapličtí. Pavle Pulec prostrčil balón Vanišovi, střela z osmnácti metrů po zemi minula pravou tyč. S přibývajícími minutami byl Spartakovci lepším a především nebezpečnějším týmem. V osmnácté minutě zahrával trestný kop z pravé strany Vaniš, v gólové pozici se ocitl nabíhající Štrbačka, ale zblízka bránu soupeře přestřelil.

 

Ve 26. minutě musel domácí trenér sáhnout do sestavy, když zápas skončil pro zraněného Marka, kterého nahradil na trávníku Dan Pál. Po půlhodině hry měli domácí výhodu trestného kopu. Divoký přiťukl míč Gondekovi, táhlá rána skončila po jemné teči brankáře Janečka nad břevnem. Závěrečná čtvrthodina byla zcela v režii domácích. Hostující gólman Janeček byl v neustálé permanenci. Ve 33. minutě přečíslení Spartakovců čtyř proti dvěma. Pál našel v gólové pozici Micáka, ten Janečka neprostřelil, k odraženému balónu se dostal Divoký, jeho gólová střela skončila na těle bránícího Šafránka. Vzápětí Pavel Pulec na polovině hřiště prostrčil míč nabíhajícímu Micákovi, který se řítil zcela sám na bránu, ale v rozhodujícím momentě si nepohlídal odskok míče a z gólovky se zrodila velice nepřesná střela.

 

Ve 35. minutě prolétla těsně vedle levé tyče povedená táhlá rána Gondeka. Krátce na to výhodu rohového kopu pro domácí. Po centru Divokého hlavičkoval nad bránu Pavel Pulec. Pět minut před přestávkou další přímý kop pro Spartak. K balónu se postavil Divoký, utaženou ránu tečoval mimo tři tyče Šafránek. Kapličtí se nakonec těsně před přestávkou vedoucí branky přece jenom dočkali. Dostali se do brejkové situace, z pravé strany se do vápna dostal Dan Pál, připravil pozici nabíhajícímu Robertu Danielovi, který křížnou střelou prostřelil brankáře hostů – 1:0. 

Druhý poločas

O poločasové přestávce nabrali hosté zbytky svých sil a v úvodu druhého dějství se snažili být aktivní. Střela Piláta z větší vzdálenosti skončila nad břevnem. V 53. minutě měli velkou možnost hosté snížit poté, co byla odpískána malá domů. Po přiťuknutí tvrdě pálil Drtina, Schneider dokázal ránu vyrazit. O několik minut později se naopak z gólu radovali Spartakovci. Dan Pál vystihl nepovedenou rozehrávku Šafránka, předložil míč Pavlu Pulcovi, který v koncovce prodal své zkušenosti, a bylo to 2:0. O chvíli později mohlo být ještě veseleji. Pěkná akce do otevřené olešnické obrany, Pavle Pulec posunul balón Divokému, který hledal před brankou nabíhajícího Dana Pála, který skluzem namířil balón jen do tyče. A v 65. minutě se z gólu z čista jasna radovali hosté. Po trestném kopu z levé strany se do koncovky dostal na zadní tyči Michal Lechner, přízemní ranou překonal Schneidera a vrátil hosty do hry – 2:1.

 

V 68. minutě hosté střídali, když Brouska nahradil v sestavě Picek. Krátce na to si při snaze zasáhnout letící míč natáhl sval Lust a zápas pro něj skončil. Bohužel pro hosty, na lavičce nebyl žádný zdravý hráč a Olešnice tak byla nucena hrát v oslabení. Kapličtí přesilovku záhy využili. Po pravé straně zatáhl balón Daniel, po jeho přihrávce nastal před hostující svatyní závar, střídající Kuchař zpětnou přihrávkou nabil Patriku Micákovi, který zamířil přesně – 3:1.

 

Deset minut před koncem o dalším průniku agilního Daniela zakončoval ve skluze nad bránu Pál. Dan Pál byl při chuti, po krásné individuální akci připravil gólovku Divokému, který však správný moment prováhal, a následně pálil z úhlu jen nad bránu. V 84 minutě fauloval ve vápně Šafránek Divokého a z nařízeného pokutového kopu pečetil výhru Spartakovců kapitán Josef Gondek – 4:1. V samotném závěru ještě Gondek pálil po Vanišově přihrávce tvrdě, ale Janečka nepropálil. Kapličtí potvrdili roli favorita, poslední celek tabulky porazili rozdílem tří branek a pojistili si tím tak průběžné šesté místo tabulky.

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Olešnice
Ondřej Husa (hráč): Do zápasu jsme vstoupili s absencí několika hráčů, kteří se potýkají se zraněním. Myslím si, že první poločas jsme byli vyrovnaným soupeřem, i když Kaplice měla více šancí, prosadila se až ke konci prvního poločasu po mé ztrátě míče u jejich vápna. Do druhé půle jsme šli s odhodláním vyrovnat, bohužel jsme po chybné rozehrávce inkasovali druhý gól. Nicméně se nám podařilo snížit a chtěli jsme se opět tlačit za vyrovnáním, ale zranil se nám Jenda Lust a neměli jsme hráče na vystřídání a dohrávali o 10 lidech, později po další ztrátě Standy Drtiny, který se též zranil, téměř o devíti a to už nemá smysl hodnotit, protože si to Kaplice pohlídala a pohodově dohrála. Další zápas nás doma čeká derby s lídrem soutěže z Trhových Svinů, kde vůbec nevím, jak to odehrajeme, protože máme absenci sedmi lidí, kvůli zraněním a dovoleným. Doufám, že se aspoň někdo z marodky dá do kupy. Rád bych pozval fanoušky na zimní dokopnou, která bude po zápase. Za hráče zápasu volím Tomáše Kačírka, který nám šel pomoct a po půl roce bez fotbalu to odehrál velmi slušně.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , P. Pulec [-] (63. V. Kuchař [-] ) , F. Marek [-] (26. D. Pál [-] ) , P. Micák [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , M. Hami [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

TJ Sokol Olešnice
D. Janeček [-] - M. Buřič [-] , M. Lechner [-] , A. Pilát [-] , R. Brousek [-] (68. L. Picek [-] ) , O. Husa [-] , T. Kačírek [-] , S. Drtina [-] , F. Šafránek [-] , M. Koktavý [-] , J. Lust [-]

ŽK: 51. F. Schneider - 45. F. Šafránek .
Počet diváků: 160. Rozhodčí: Valeš Radek - TALÍŘ Milan, PÍCHA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 22:37

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 20:54
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2019 11:02

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 18:05

Tip experta: výhra domácích

Podle mého výhra domácích. Jsou lepším soupeřem a na domácí půdě nezklamou.

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2019 11:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2019 20:40

Tip: výhra domácích