Březová přehrála Jakartovice


Branky


6. T. Křenek , 16. L. Lyčka , 19. M. Šuhajík (p.) , 32. Š. Buda - 41. R. Urban (p.) , 68. V. Koneczný
24

 Březovští  fotbalisté  se za velmi horkého slunečného dne  poprvé v nové sezoně představili  na domácí půdě a chtěli potvrdit výhru a pěkný výkon z minulého kola z Litultovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Březová utekla hostům o tří branky

 Po menší nervozitě z prvních minut, kdy hostující fotbalisté zahrozili kapitánem Urbanem, se domácí oklepali a začali produkovat krásné akce a s nimi přišly i branky. Nejprve se za míčem za obranu dral Tomáš Křenek, šanci mu ale zmařil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. V 6.minutě již příhra za obranu od kapitána Šustka vyšla dokonale a rychlý Tomáš Křenek obešel i brankáře Smolka a zasunul do prázdné branky - 1:0. Za dalších deset minut už to bylo 2:0, když kolmici Šuhajíka zužitkoval  křídelník Lumír Lyčka. Poté se do listiny střelců mohli zapsat i kapitán Šustek z přímého kopu a Kopýtko pěknou ranou z úhlu, oběma však chybělo několik centimetrů k dosažení gólu. Březová hrála první poločas výborně a podařilo se jí ještě navýšit náskok, když po zákroku v pokutovém území hostů byla nařízena penalta, kterou kostrbatě proměnil Šuhajík, jelikož branky docílil až dorážkou,a tak se prosadili stejní střelci jako v Litultovicích - 3:0. První branky v novém působišti se také dočkal Buda,který proměnil pěknou přihrávku ze strany od Tomáše Křenka - 4:0. V závěru poločasu se přihlásili ke slovu Jakartovičtí, když po nešťastné ruce ve vápně proměnil pokutový kop kanonýr Urban a zkorigoval na poločasových 4:1, jinak si ale hosté nevypracovali prakticky žádnou šanci a to ještě mohl navýšit náskok domácích Lumír Lyčka, když jeho lob přes brankáře Smolka skončil těsně nad břevnem .  

Jakartovice jen snížily

Ve druhé půli už se zdaleka nehrálo jen na jednu branku a domácí si velice oddychli, když další penaltu tentokrát neproměnil Urban. Březovští se sice do šancí dostávali, ale pátou, s největší pravděpodobností uklidňující rozhodující branku nepřidali. V úniku byl dvakrát Drašák, Kopýtko i Lumír Lyčka, navíc střelu Budy vyškrábl gólman na břevno. A tak přišla po zlepšené hře hostů korekce stavu na 4:2, když v 68.minutě zužitkoval náhravku Hlaváče ze středu hřiště střelou k přední tyči Koneczný - 4:2. Poté se ještě do několika šancí Jakartovice probojovaly, ale většinou nezamířili mezi tři tyče nebo je vychytal brankář Hromada. Největší z nic měl Havlíček. Domácí se snažili kouskovat hru a držet dvougólové vedení a po závěrečném hvizdu rozhodčího si zhluboka oddechli, protože věděli, že si to zbytečně v druhé půli zkomplikovali.

 

Březová jede příští kolo do Štítiny. Jakartovice zase do Litultovic.

 

Autor: David Řehulka

 



Ohlasy k zápasu


TJ Vítěz Březová
Michal Krzisch (trenér): Kluky bych chtěl pochválit za přístup k zápasu, který se hrál v poměrně velkém vedru a vysokém tempu. První poločas jsme začali skvěle a hráli jsme neustále u soupeřovi branky. Druhý poločas hosté otevřeli hru a ta se více vyrovnala. My jsme hráli na brejky, škoda, že jsme alespoň jeden nevyužili. Kluci po celý zápas výborně napadali a plnili taktické pokyny, za to zaslouží pochvalu.

FK Jakartovice
Josef Martinka (trenér): Je to pořád obehraná písnička, když se nám nedaří obranná hra. Po úvodní šanci Urbana jsme inkasovali do půlhodiny čtyři branky. Zkorigovali jsme až ke konci poločasu. Ve druhé části jsme to stáhli na tři obránce a začali jsme hrát fotbal. Domácí naopak hrozili z brejků. Druhou penaltu jsme neproměnili, což je škoda, mohlo to být dramatičtější. Snížili jsme až dvacet minut před koncem. Musíme jít dál a bojovat.



Počet diváků: 87. Rozhodčí: MIKOŠEK Stanislav - ČECH Zdeněk, HLADÍK Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
1. 9. 2019 09:55
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Březová minule v Litultovicích překvapila a doma tři body potvrdí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Administrátor klubu, Fotograf, Funkcionář - TJ Vřesina | Moravskoslezský | Opava

Tip: výhra domácích

Jakartovice jsou nyní na dně a Březová si výhrou v Litultovicích zvedla sebevědomí a hraje doma

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů