Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.09.2020 10:15

4.kolo, ČFL A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Mizérie Sokolova nemá konce, béčko Sparta Baník deklasovalo ostudným skóre 10:0


Branky


13

Béčko Sparty doslova rozstřílelo loni druholigový Sokolov 10:0. Pomohly k tomu i posily z áčka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nadvláda domácích

V sestavě Sparty nastoupili i čtyři členové áčka, kteří se nevešli do nominace kouče Kotala k utkání v Karviné. Trenér Michal Horňák tak mohl využít letní bulharskou posilu Martina Mincheva, Srba Srdjana Plavšiće a mladíky Jana Fortelného s Matějem Polidarem. Do prvního útoku utkání se dostali hosté, ale centr ze strany s přehledem chytil gólman Čtvrtečka. To bylo od Sokolova také vše, co směrem dopředu v utkání předvedl. Sparťané převzali jasně iniciativu a začali soupeře přehrávat. V 7. minutě našel Červak na druhé straně hřiště krásně Plavšiće, který z druhého doteku odcentroval do vápna, na bližší tyč si seběhl Matěj Polidar a střelou do šibenice poslal domácí do vedení. V 10. minutě Wiesner odcentroval, Minchev zakončoval akrobaticky patičkou za hlavou, trefil tyčku a Matěj Polidar dorazil míč do sítě, 2:0. V dalším průběhu se do šance dostal třikrát aktivní Wiesner, přímým kopem těsně minul branku, následně byl v nepatrném offsidu a ve třetím případě opět těsně minul Dvořákovu branku. Ve 24. minutě Wiesner přihrál Patráku, jehož křižnou přihrávku vápnem si našel Daniel Turyna a nekompromisně zvýšil na 3:0. Ve 36. minutě přihrával Minchev a Daniel Turyna určil poločasové skóre 4:0.

Demolice hostů pokračovala

Gólostroj domácích pokračoval v 50. minutě. Po rohovém kopu Polidara se do míče opřel Jan Fortelný a s přispěním teče jednoho z bráních hráčů skončil míč v šibenici, 5:0. V 54. minutě poslal Patrák pas za obranu a Martin Minchev propálil gólmana Dvořáka pošesté. V 61. minutě po přiťuknutí Gabriel obešel Vojtěch Patrák dva protihráče, sám před brankářem nezaváhal a zvýšil na 7:0. V 65. minutě přhrál Wiesner Minchevovi, ten v pádu ještě posunul míč dále a Jan Fortelný vstřelil osmou branku Sparty. V 70. minutě byl ve vápně stažen Gabriel a sudí nařídil pokutový kop. Míč si vzal Daniel Turyna, penaltu proměnil a i ve druhém utkání sezóny zaznamenal hattrick. V 76. minutě dovršil desítku střídající Ondřej Novotný, který využil centr Plavšiće. Spokojení domácí se už nikam nehnali a rezignovaní hosté čakali na vysvobození v podobě závěrečného hvizdu. Utkání tak skončilo debaklem 10:0.

 

Zdroj: Web AC Sparta Praha



Ohlasy k zápasu


AC Sparta Praha B
Michal Horňák - trenér: Desetigólový výsledek není moc obvyklý. Osobně jsem se s tím setkal v dospělém fotbale na takové úrovni poprvé. Úvodní minuty však vypadaly odlišně. Běžela druhá minuta a Sokolov dvakrát zahrozil před Čtvrtečkou. Následně jsme se dostali my do zápasu a výsledek se začal měnit. Pomohli nám i kluci z A-týmu, o jejichž zařazení do sestavy jsme se domluvili s trenérem Kotalem až v posledních dnech. Kluci skvěle zapadli a na hřišti byli hodně vidět. Bylo na nich znát, že mají velkou chuť hrát a zároveň vyhrát stejně jako stálí členové béčka. Navíc mě těší, že se hráči o poločase neuspokojili s nahraným náskokem a hráli naplno až do závěrečného hvizdu.

FK Baník Sokolov
Vít Vrtělka - trenér: Jednoznačný zápas od začátku až do konce. Výsledek je hrozivý, kvalita soupeře byla úplně někde jinde, byli tam hráči ligového kádru. Pro naše kluky to bylo těžké, některým gólům nešlo zabránit, bylo to od nich tak kvalitně sehrané, že jsme neměli šanci. Řekl bych, že polovině gólů se zabránit dalo a polovině ne. Pro nás trenéry i pro kluky je to každopádně dobrá zkušenost. Nastoupit proti hráčům jako je Plavšić, Fortelný a další, když je znáte z televize je dobrá zkušenost.



Sestavy


AC Sparta Praha B
J. Čtvrtečka [-] - M. Minchev [-] , V. Patrák [-] (64. O. Novotný [-] ) , D. Turyna [-] (76. M. Ryneš [-] ) , M. Polidar [-] , T. Wiesner [-] (76. V. Dudl [-] ) , J. Fortelný [-] , S. Plavšić [-] , V. Chervak [-] , M. Piško [-] (81. T. Jonáš [-] ) , A. Gabriel [-] (81. I. Gelashvili [-] )

FK Baník Sokolov
J. Dvořák [-] - L. Šulc [-] , D. Martinec [-] (69. P. Veselý [-] ) , J. Procházka [-] , D. Kovář [-] (54. P. Fišer [-] ) , M. Stockner [-] (69. W. Dotzauer [-] ) , D. Kursa [-] , V. Čermuš [-] (46. T. Holík [-] ) , D. Krlička [-] (46. M. Hackl [-] ) , D. Hajdo [-] , D. Horvát [-]

ŽK: 59. P. Fišer .
Hráči zápasu: D. Turyna , M. Polidar , J. Fortelný .
Počet diváků: 240. Rozhodčí: Vokoun Daniel - VYHNANOVSKÝ Milan, DOHNAL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích