0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2021 16:30

5.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nováček z Bašky na Petřvald nevyzrál


Branky


7

Do Bašky zavítal známý soupeř. Tým Petřvaldu hrál s Baškou předsezónní přátelské utkání s výsledkem 4:1 pro Bašku. Jak dopadlo utkání tentokrát? Dozvíte se v následujících větách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlá branka Petřvald uklidnila

Začátek utkání se nesl ve svižném tempu. Tak svižném, že již v šesté minutě lovili domácí míč ze sítě. To, když po rohu obránci nechali neatakovaného petřvaldského Budinu hlavičkovat k tyči. Vsítěná branka hostující hráče uklidnila a Bašku čekalo dotahování a útočení do plných.

Ne, že by to nešlo. Slobodova rána zpoza šstnáctky byla parádně nachystána, ale teč obránce míč hodně zbrzdila. Ve 24 minutě se Kocúr krásně protáhl středem hřiště. Vybídnul nabíhajícího Slobodu, který ale na míč o pověstný chlup nedosáhl. V opačném případě mohl jít sám na brankáře. Pro Bašku velká škoda. Jen o minutu později to vzal na sebe Kocúr, ale jeho petelici golman chytl.

Asi největší šanci na srovnání měl mladý Adam Kautský. Po přímém kopu se různými odrazy před něj dokutálel míč, který bohužel v náběhu napálil jen do boční sítě petřvaldské branky. Na bašťanských byla chuť po vyrovnání patrná. Ve 31 minutě Sloboda doběhl dlouhý nákop za obranu. Protáhl se k šestnáctce, ale rána mířící na vzdálenou tyč postrádala přesnost. O další tři minuty později pak mohl po pěkném zpracování a obtočení se s míčem vystřelit nováček v týmu Michal Dobiáš.

Jeho ránu ze vzdálenosti pokutového kopu ale obrana zblokovala. Domácí tlak rozčísl rychlým brejkem hostující hráč, který prošel přes půl hřiště. Odcentroval před bašťanskou bránu, kde přesně našel svého útočníka. Ten však halfvolejem netrefil bránu. A o chvíli později jsme čelili další velké šanci. Hostující útočník doslova vlétl do naší rozhozené obrany a prudkou ránou jen těsně minul šibenici. Do třetice nám zatrnulo při hlavičce hostující útočníka ve 40 minutě. To se divákům předvedl krásným zákrokem další nováček v týmu, brankář Jakub Řízek. Štěstí v neštěstí jsme pak měli krátce před ukončením poločasu. Baran poslal nechtěně nakopnutý míč na břevno vlastní brány. Všem zatrnulo o to více, když se míč odrazil na hlavu dobíhající hostujícího hráče. Následná hlavička šla ale mimo naše tři tyče. První půli tedy vedl Petřvald 0:1.

 

Petřvald dokázal odskočit

Do druhé půle Baška doslova vlétla na soupeře. Snaha o vyrovnání byla obrovská a otevřený styl hry sednul i hostujícímu týmu. Šance ke vstřelení branky tak byly vidět na obou stranách, ale tu největší měl na kopačce domácí Malchárek.

Bohužel svůj samostatný náběh na petřvaldského brankáře nezvládl a míč poslal vedle tyčky. Tak se opět potvrdilo zlaté pravidlo. Nedáš - dostaneš. V 58 minutě hostující útočníci doslova vlétli do pokutového území. Od brankové čáry pak přišla krásná zpětná přihrávka na dobíhajícího petřvaldského Kostku a ten nikým neatakován chladnokrevně zavěsil. Druhý gól do sítě Bašky se ukázal být pro domácí konečnou. Od té doby pak již hráli a hrozili jen hosté. Jakékoli naše snahy končily před šestnáctkou soupeře. Naopak jsme mohli být rádi, že soupeř nepřidal další branky. A šance na to hostující hráči měli. Jen špatnou kvalitou zakončení petřvaldských hráčů tak skočil zápas nakonec dvougólovým rozdílem.



Ohlasy k zápasu



TJ Petřvald
Ondřej Kostka: Od začátku zápasu určoval tempo hry tým z Petřvaldu, který po pár minutách otevřel stav utkání přesně trefenou hlavičkou Tomáše Budiny. Až na pár situací se mužstvo Bašky nedostalo k žádné vážnější šanci. Po nelelých 15. minutách druhého poločasu došlo ke zvýšení stavu na 2:0, kdy T. Budina zatáhl míč a přihrávkou ve vápně mezi dva obránce připravil pozici pro Ondřeje Kostku, který rozhodl o konečném stavu 2:0.



Sestavy


TJ Sokol Baška
J. Řízek [-] - L. Vavřík [-] , D. Baran [-] , P. Třeštík [-] , T. Podžorný [-] (70. J. Ručka [-] ) , F. Žilavý [-] , R. Kocúr [-] , L. Sloboda [-] (63. V. Černý [-] ) , A. Kautský [-] (46. P. Malchárek [-] ) , T. Horňák [-] , M. Dobiáš [-]

TJ Petřvald
J. Janča [-] - J. Sklepek [-] (70. V. Matějek [-] ) , D. Knor [-] , T. Budina [-] , M. Fismol [-] , V. Zajíček [-] (83. M. Nalevajka [-] ) , O. Kostka [-] , D. Kršák [-] (72. D. Podhorný [-] ) , L. Voříšek [-] , F. Marek [-] , O. Cudrák [-]

ŽK: 76. F. Žilavý - 40. T. Budina , 73. F. Marek , 76. O. Cudrák .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: MACHALA Petr - MĚKÝŠ Adam, ŠAŠINKA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

V zápase nováčka z Bašky a Petřvaldu očekávám převahu hostujícího týmu, ale myslím si, že domácí ubojují cennou remízu.