J. Tuhý 63.
1:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.09.2015 16:30

5.kolo, Divize D, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Havlíčkův Brod poprvé v sezoně vyhrál


Branky


63. J. Tuhý
0

Domácí Havlíčkův Brod potřeboval vyhrát a na hráčích to bylo vidět. Trenér vyměnil několik hráčů, do sestavy se vrátil po dlouhé době odchovanec Tuhý, Polívka hrál střed zálohy, na pravém kraj obrany hrál z Jihlavy uvolněný Lukáš Hekerle, který v Havlíčkově Brodě působil už v dorostu. Za vykartovaného Soukala chytal Kubát. Kromě Hekerleho tak byli vzadu zkušení hráči a záloha s útokem byla poskládána z bývalých vynikajících ligových dorostenců ročníku 1995 a 1996. Vrchovina však do Brodu jistě nepřijela jen bránit, však ho v poslední sezóně dvakrát porazila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí na mokrém terénu pohyblivější

Havlíčkův Brod byl od úvodu utkání lepší, byl pohyblivější a tempo neuvadalo, naopak se zdálo, že gradovalo. Hosté měli na podmáčeném terénu problémy a do kombinace se moc nedostávali, když už ohrozili branku Kubáta, tak to bylo po hře vzduchem, či po standardní situaci. Jak bude utkání vypadat ukázala už třetí minuta, když ve středu hřiště dobře zakombinovali mladíci Tuhý, Henek a Prchal, aby posledně jmenovaný z vápna přestřelil. Vrchovina na začátku zápasu ještě dokázala odpovídat. V 7. minutě centroval nebezpečně zprava Mazel, ale domácí stopeři míč odvrátili. V 9. minutě prošel 1:1 zleva po brankové čáře Tuhý, ale ve vápně místo nahrávky volil další souboj 1:1 a o míč přišel. Z protiútoku dostal míč napravo k vápnu Mazel, ale akci zbrzdil a v následném souboji se stoperem Kavkou neuspěl. Ve 13. minutě předvedli hráči Vrchoviny na levé straně vápna Brodu hezkou kombinaci, následný centr však byl přetažen. V 16. minutě nacentroval křižně do vána Prchal Hejkalovi,  ten si míč zpracoval do protipohybu obránce a už to vypadalo, že půjde sám na bránu, ale obránce mu ještě stačil míč vypíchnout. V 17. minutě prošel Henek drze mezi stopery, už mohl jít sám na branku, ale sám se mírně vytlačil z úhlu, jeden ze stoperů ho doběhl, štrejchl ho ve vápně o nohy, Henek však souboj ustál, vystřelil a jeho střela lízla tyč Vítkovi branky. V 18. minutě prošel ve vápně Prchal, nahrál pod sebe na penaltu Polívkovi, tan si míč posunul a pak vysoko přestřelil branku. V těchto chvílích to vypadalo, že gól musí padnout každou chvíli. Vrchovina zahrozila lehce ve 23. minutě, když kopala z 35 metrů standartku, ale hlavičkující hráč, který měl míč vracet ze strany do vápny byl v ofsajdu.  Ve 26. minutě opět domácí dobře zakombinovali. Míč se po ose Prchal - Henek - Tuhý vracel nahrávkou k Prchalovi, který by šel z vápna sám na branku, ale nahrávky byla moc dlouhá. Ve 33. minutě dobře z úhlu vystřelil Prchal, ale Vítek byl u přední tyče jistý. V 36. minutě měla Vrchovina největší šanci zápasu, když šel po hezké kombinaci středem sám na branku Pavel Smetana. Ve finální fázi se rozhodl dělat Kubátovi kličku a ta se mu moc nepovedla, Kubát mu míč vyrazil. O chvilku později vystřelil zpoza vápna Mazel, míč se snášel pod břevno a jelikož byl Kubát lehce venku z branky, tak měl velké problémy míč vyrazit nad. Pak si diváci chvíli odpočinuli, aby propukly velké emoce ve 44. minutě. V souboji tělo na tělo dvou stoperů a Tuhého ve vápně jeden ze stoperů upadl a když se míče zmocnil Tuhý, že půjde sám na branku, tak ho ležící stoper nohou podsekl. Vrchovina reklamovala faul z předchozího souboje tak vehementně, že Smetana dostal žlutou kartu. Penaltu však Křivka, možná rozhozen Vítkovými dvouminutovými obstrukcemi, trestuhodně zahodil.

Ve druhém poločase domácí ještě přidali

Jestli měl v prvním poločase Slovan převahu, ale dobré šance i Vrchovina, tak ve druhém Slovan ještě přitopil. V 52. minutě Kavka ledabyle kopl přímák z 25 metrů, v 54. minutě dobře ze standartky centrovala Vrchovina a míč prolétl celým vápnem, aniž by ho někdo trefil. V 55. minutě se Slovan dostal do další vyložené příležitosti. Polívka po autu prošel nikým neatakován do vápna, tam mu na druhé tyči dobře nabíhal Tuhý, ale Polívka nahrál tak ostře, že míč ve vzduchu ani trefil nešel. Podobná akce se opakovala v 60. minutě. Ze stejné pravé strany se po kombinaci dostal k nahrávce Štědrý. Nahrál dobře na střed vápna Tuhému, který tísněn stoperem míč pustil na roh malého vápna Hejkalovi. Ten úplně sám před celou prázdnou brankou nedal a asi sám ještě teď přemýšlí, jak to nešlo nedat. V 63. minutě se už Brod radoval. Hejkal zpoza vápna vystřelil, míč se odrazil od tyče, do druhé tyče a ven, jenže tam dobíhal Tuhý, který góly dávat umí - 1:0. Brod se od této chvíle více zatáhl a snažil se hrát na rychlé protiútoky, Vrchovina se však ze hry do zakončení nemohla dostat. Hrozila tak jen ze standartek, ale snad jen po rohu v 67. minutě, když byl Kubát u míče pozdě domácím zatrnulo. Ze hry ohrozila Vrchovina Brod také jen jednou a to v 70. minutě, když Henek pokazil na vlastní polovině rozehrávku a po střele z vápna zazvonilo břevno a následná dorážka Pavla Smetany hlavou skončila také na břevně. Obě střely však jistil ve výskoku Kubát, který by je patrně, kdyby šly pod břevno vyrazil. Domácí posledních 10. minut odehráli na polovině hostů a skóre už se nezměnilo.



Ohlasy k zápasu


FC Slovan Havlíčkův Brod
Richard Zeman, trenér Havlíčkova Brodu: Vrchovinu jsme běhavým pojetím přehráli. Neproměnili jsme pět tutovek včetně penalty, ale nakonec jsme se kýženého úspěchu dočkali. Povedly se nám posuny v sestavě, konečně jsme trefili tu vítěznou. Byl to sebevědomý výkon, i když pořád se spoustou chyb. Ale lepšíme se.




Sestavy


FC Slovan Havlíčkův Brod
J. Kubát [-] - L. Hekerle [-] , A. Polívka [-] , F. Křivka [-] , D. Kavka [-] - O. Štědrý [-] , T. Konvalina [-] (32. A. Plichta [-] ) , J. Tuhý [-] (87. M. Báča [-] ) , D. Hejkal [-] (78. J. Portyš [-] ) , J. Henek [-] - J. Prchal [-]

SFK Nové Město na Moravě
J. Vítek [-] - L. Smetana [-] , M. Drdla [-] (85. O. Košík [-] ) , T. Dvořáček [-] - M. Mazel [-] , M. Žák [-] (76. J. Skryja [-] ) , R. Sodomka [-] , P. Sodomka [-] (76. M. Šmída [-] ) , L. Michal [-] - P. Smetana [-] - O. Šandera [-]

ŽK: 36. J. Henek , 78. A. Polívka - 44. L. Smetana , 65. O. Šandera , 65. J. Vítek , 90. L. Michal .
Hráči zápasu: J. Henek , A. Polívka , J. Tuhý .
Místo: Tráva. Počet diváků: 180. Rozhodčí: Kondler Petr - SVOBODA Radek, VOJÁČEK Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.