Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2021 10:00

7.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTP: Minařík hrdinou! Hředle v dramatickém zápase porazily tatranskou rezervu


Branky


12

To byl zápas! Kdo se při nedělním dopoledni dostavil na Šamotku, ten nelitoval. Domácí rezerva přivítala Hředle a bylo se na co dívat. Velmi dramatické utkání nakonec ovládly Hředle, které se musely vypořádat s brzkým zraněním Malinovského, vyloučením Bechnera a půl hodinou oslabení, během které dokázaly zápas otočit ve svůj prospěch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tatranu hrálo vše do karet

Od začátku zápasu bylo jasné, že půjde o vyrovnaný zápas. Oba týmy se prezentovaly velmi dobře a šance byly k vidění na obou stranách. Vyznamenali se brankáři. Malinovský předvedl reflexivní zákrok po standardní situaci z bezprostřední blízkosti, kterým ukázal, že je forma v posledních zápasech je na vysoké úrovni. Na druhé straně musel nepříjemnou a razantní střelu Bechnera vyrážet A. Beneš. Byl to právě Bechner, který se dostával do zajímavých pozic a dělal tatranské defenzivě dusno. Domácí měli i další příležitosti. Šrédl měl na kopačce jasný gól, ale Malinovský se včas přesunul a i nadále držel po slabém zakončení domácího fotbalisty čisté konto.

 

V 18. minutě ale o čisté konto přišel. Odražený míč po centru ve vápně se dostal k J. Benešovi, který nekompromisně a s přehledem poslal domácí do vedení - 1:0. A o dvě minuty později přišla pro hředelské další rána. Malinovský musel být ze zdravotních důvodu stažen ze hry. Na hřiště tak šel A. Vitner a do branky se postavil Minařík. Hředelský "Bandy" od svého příchodu mezi tři tyče ukázal, že zde není náhodou. Hosty inkasovaná branka nepoložila a stále doráželi na domácí obranu. Při útočné snaze ale chyběl klid v koncovce nebo přesnější zakončení.

 

Tatran si po půl hodině hry došel pro dvougólové vedení. Po závaru v hostující šestnáctce si našel míč V. Beneš a nekompromisní ranou rozvlnil síť - 2:0. Domácí měli i další příležitosti, ale zakončení z dobrých pozic nenacházela prostor branky. Gólově se ozvaly také Hředle, které stále nic nezabalily a sympaticky se snažily o kontaktní branku. Učebnicovou útočnou akci přes Slámu a A. Vitnera zakončoval z úrovně penalty Zilcher - 2:1. Za tohoto stavu také skončil první poločas, který nabídl velmi pěknou podívanou, na okresní poměry až nadstandardní.

Neskutečné zákroky a snový obrat

Tatran provedl do druhého poločasu změnu mezi třemi tyčemi, když A. Beneše nahradil Dunaje. Hředle šly od úvodního hvizdu za vyrovnáním a rychle se dočkaly. Bechner byl vysunut za domácí obranu a propálil Dunaje - 2:2. Autor druhého gólu si ale svůj dosavadní velmi dobrý výkon sám pokazil naprosto nesmyslným skluzem na polovině hřiště, když dohrál bez míče Jiříka a po zásluze uviděl po druhé žluté kartě červenou. Zbytečné oslabení týmu, který tak čekala půl hodina v oslabení do konce utkání. Během zápasu bylo vidět několik ostřejších zákroků a vypjatých situací, u kterých sudí Týče váhal. Vyloučení hředelského útočníka však bylo zcela v pořádku.

 

Od 64. minuty nastal tlak domácí rezervy a také heroický výkon Minaříka v brance. Tatran to zkoušel po zemi, vzduchem, ale hředelská defenziva odolávala. Naopak se dostávali hosté i do šancí, ale Dunaj předváděl spolehlivé zákroky. V jedné takové se objevil dobře hrající Rais, ale mladík v brance rezervy byl na svém místě. Většina situací se ale odehrávala na druhé straně. Tatran měl několik gólovek, ale Minařík v brance doslova čaroval. I přes svou menší postavu byl králem v brankovišti. V případě samostatného nájezdu jednoho z domácích hráčů včas zmenšil střelecký úhel, v další situaci vytáhl míč konečky prstů na břevno, až příchozí diváci a možná i jeho spoluhráči včetně realizačního týmu nechápali, jak to vůbec dokázal.

 

Zápas se dostal do poslední desetiminutovky a Tatran stále držel míč na svých kopačkách a přemýšlel, jak obranu svého soupeře překonat. Myslel však jen na útočnou fázi a to se mu stalo osudným. Jiříkovo volání na J. Beneše, aby se vrátil na svůj post, nebylo vyslyšeno a vrátka domácích tak byla značně pootevřená. Dalším hředelským hrdinou se stal A. Vitner. V 81. minutě svým typickým během a zápalem v boji o míč předčil svého strážce, postupoval sám na Dunaje a zkušeně jej obstřelil - 2:3. Neskutečná euforie hředelských se opakovala o pět minut později, kdy to byl znovu A. Vitner a brejková situace, která skončila přesným zakončením a definitivní tečkou za dramatickým zápasem - 2:4.

 

Tatranská rezerva měla ve svém týmu hned několik hráčů, kteří by měli být nadstandardními pro okresní soutěž. Na míči výborný Dolák ale hrál až moc zataženě, Emelianov držel často míč, ale žádnou kulišárnu nedokázal vymyslet. Hájka jeho spoluhráči ve hře vůbec nevyužívali a tím přišli o velkou ofenzivní výhodu. Hředle působily jako tým a to bylo rozhodujícím faktem vedoucím k vítězství.

 

Galerie od Šárky Krejčové.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník B
Jan Beneš, obránce: Dnešní utkání rozhodla naše bídná koncovka. Vedeme 2:0 a máme několik dobrých příležitostí, které nedokážeme proměnit. Hředle se vrátily do hry, když dokázaly snížit do poločasu. Ve druhé půli jsme na začátku zase nedokázali proměnit dvě čisté brankové příležitosti a přišel zasloužený trest a vyrovnaní. Poté přišlo vyloučení Denise Bechnera, ale početní převahu jsme nedokázali využít. Hředle se dostaly do dvou příležitostí, které obě proměnily a zaslouženě vyhrály. Na závěr bych chtěl vyzdvihnout výkon Davida Minaříka, který musel jít po zranění Malinovského do branky a předvedl několik neskutečných zákroků.

FK Hředle
Jan Sklenář, trenér: Tvrdě vydřené tři body! I přes nepříznivý vývoj, kdy jsme prohrávali 2:0, přišli o Malinovského, jsme se nesložili. Hodně pomohlo snížení do poločasu, které vlilo týmu novou mízu. I když se nám podařilo hned po přestávce vyrovnat, bylo rozmezí mezi 46-60. minutou pro nás kritické. Domácí neproměnili několik více než stoprocentních šancí nebo je vychytal Minařík. Po naprosto zbytečném a oprávněném vyloučení Bechnera jsem měl obavy, jak to zvládneme. Ale kluci se ještě více semknuli a odměnou jim byly dva proměněné brejky Vitnerem. Myslím, že se zápas musel hodně líbit. Šance na obou stranách, výborné zákroky všech brankářů, emoce, šest branek. I když to byl od nás hodně týmový výkon a hráčům za něj musím poděkovat, tak musím smeknout klobouk před Davidem Minaříkem. Viktora Malinovského nahradil neskutečným způsobem a byl to on, kdo nás držel celou dobu v naději, že můžeme bodovat.



Sestavy


TJ Tatran Rakovník B
A. Beneš [-] (46. A. Dunaj [-] ) - A. Emelianov [-] , V. Beneš [-] (46. L. Dolák [-] ) , J. Šrédl [-] , O. Jelínek [-] , M. Hájek [-] , L. Hora [-] , J. Beneš [-] , . Ben [-] (86. M. Toráč [-] ) , P. Volf [-] , J. Jiřík [-]

FK Hředle
V. Malinovský [-] (20. A. Vitner [-] ) - T. Vitner [-] , D. Rais [-] (73. M. Vitner [-] ) , D. Bechner [-] , B. Amauwah [-] , D. Zilcher [-] , J. Sláma [-] , T. Čuda [-] , D. Minařík [-] , Z. Žihla [-] (46. V. Hladký [-] ) , M. Somol [-]

ŽK: 37. M. Hájek , 42. V. Beneš , 71. L. Hora - 39. D. Bechner , 86. A. Vitner , 86. D. Zilcher . ČK: 64. D. Bechner .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: TÝČE Vladimír - ŠEFARA Milan, BROŽEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích