3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2022 18:00

20.kolo, MSFL , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Uherský Brod na jaře marně hledá lesk - tentokrát ho přejel Hlučín.


Branky


4

Uherský Brod na jaře odehrál už čtvrtý zápas. V prvních dvou zápasech získal pokaždé bod, a to za bezbrankovou remízu s Rosicemi a výsledem 2:2 se podělil o body i s juniorkou Slovácka. Poté ovšem přišla prohra s Otrokovicemi a v tomto kole vyšel naprázdno v Hlučíně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brod hrozil, ale Hlučín trestal!

Netradičně v pátek od 18:00 před zápasem čtvrtý Hlučín nastoupil do utkání s desátým Uherským Brodem s tím, že chtěl odčinit poslední domácí prohru s Otrokovicemi.

Po této prohře zvítězil po obratu v minulém kole na půdě Nového Města na Moravě, ale od úvodních minut zápasu s Uherským Brodem byli aktivnější hosté.

Domácí působili první půlhodinu nervózně, nemohli se dostat do tempa a broďané nehráli na přírodní trávě v Hlučíně vůbec špatně. Směrem dopředu byli aktivní, nebezpeční. V první půli si vypracovali několik slušných příležitostí, ale v zakončení se trápili.

Za bezbrankového stavu Mančík ve vyložené pozici přestřelil domácí bránu, později Šmatelka mířil rovněž nad. Poté přišla největší šance hostí, když hlavičku Strachoně vytáhl hlučínský gólman Lapeš na roh.

Domácím se záhy začala dařit kombinace a začali po půlhodině přebírat iniciativu. Ve 34. minutě po akci dvojice Praus - Walu zakončoval Lokša do prázné branky a domácí vedli 1:0.

Ještě před odchodem do kabin mohli hosté vyrovnat, ale opět byl proti domácí brankář.

Naopak skórovat před odchodem do kabin stihli domácí, když svému soupeři uštědřili lekci z produktivity -  43. minuta a hlavou se trefil Neumann na 2:0.

Do kabin se tak šlo domácím veseleji, protože vedli o dvě branky.

Vítězství a posun na třetí místo v tabulce

Broďané se po změně stran snažili s výsledkem něco udělat, utkání zdramatizovat, ale vpředu nebyli přesní. Soupeř naopak dál trestal chyby v soupeřově defenzivě.

Výhru Hlučína zpečetil v 70. minutě po rychlém brejku Moučka, který obstřelil hostujícího brankáře.

Hosté mohli ve zbytku utkání porážku alespoň zmírnit, gól však z žádné šance nedali. Nejblíže ke vstřelení branky byl Josefík, útočník ČSK ale pouze orazítkoval tyč.

Hlučín si tak po úvodní porážce s Otrokovicemi připsal druhé vítězství v řadě a posunul se před Ostravu na třetí místo v tabulce!

Naopak hosté musí zbystřit a zabrat v dalších kolech, protože spodní část tabulky se začíná vyrovnávat.



Ohlasy k zápasu


FC Hlučín
Filip Smékal - trenér: „Za tři body jsme rádi, protože Uherský Brod nás trápil. Na začátku utkání na nás vletěl, takže nás dvakrát zachránil brankář Lapeš. Potom jsme naštěstí hru ovládli a ještě do přestávky jsme vstřelili dva góly. Ve druhém poločase jsme chtěli být stále aktivní a dá se říct, že jsme utkání kontrolovali. Vítězství vypadá jasně, ale nerodilo se lehce,“ přiznal trenér Hlučína.

ČSK Uherský Brod
Martin Onda - trenér: „Konečně jsme nastoupili na přírodní trávě, navíc pod světly. Zápas měl úroveň, byl dobře vedený, ale kvůli tomu, jaké jsme neproměnili šance a jak jsme se chovali při bránění, jsme si nezasloužili bodovat,“ uvedl Onda.



Sestavy


FC Hlučín
J. Lapeš [-] - D. Hasala [-] , O. Moučka [-] (75. R. Dostál [-] ) , V. Wala [-] , R. Plesník [-] , R. Lokša [-] , M. Praus [-] (75. A. Zajíček [-] ) , J. Ptáček [-] (38. M. Neumann [-] ) , J. Holzer [-] (64. D. Smékal [-] ) , L. Lehnert [-] , D. Mládek [-] (64. T. Buchvaldek [-] )

ČSK Uherský Brod
P. Kratochvíl [-] - M. Lorenc [-] , M. Flasar [-] (89. M. Kúdela [-] ) , V. Pavlíček [-] , M. Vrága [-] , L. Nevařil [-] (70. V. Gettler [-] ) - J. Švrček [-] , M. Mančík [-] (60. J. Michalec [-] ) , P. Šmatelka [-] (60. D. Venený [-] ) - R. Josefík [-] , O. Strachoň [-] (70. D. Sklenář [-] )

ŽK: 51. M. Praus , 61. V. Wala , 78. D. Smékal - 21. J. Švrček .
Počet diváků: 294. Rozhodčí: DUDEK Matěj - BEBENEK Petr, MANKOVECKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Václav Horyna

Expert: Denis Dziuba
Tip experta: výhra domácích

Hlučín vyhraje, je favoritem, volím tedy jedničku, i když od začátku jara nemá přesvědčivé výsledky, ale Uherský Brod doma porazí. V minulém kole Hlučín otočil zápas v Novém Městě na Moravě a doma bude chtít tyto body potvrdit.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích