2:1
(2:0)
86. R. Josefík (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.03.2022 10:15

21.kolo, MSFL , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Uherský Brod trápil favorita z Olomouce. Body však zůstaly na Hané.


Branky


22. Š. Langer , 30. J. Matoušek - 86. R. Josefík (p.)
5

Uherský Brod zavítal v 21. kole MSFL na hřiště druhé Olomouce B a dle výsledků i formy se čekala jednoznačná záležitost v podobě výhry domácích. Opak byl téměř pravdou a nechybělo mnoho, aby si Uherský Brod odvezl ze hřiště favorita alespoň bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

2:0 do poločasu

Domácí nastoupili proti Uherskému Brodu posilněni o hráče z áčka, a to díky reprezentační pauze. V základní sestavě Olomouce se objevili například David Vaněček, Pavel Zifčák, Jakub Matoušek, Patrik Slaměna a Jiří Sláma. Na lavičce pak byl Jakub Yunis.

Domácí vstoupili do utkání lépe a mohli jít rychle do vedení. Ve 4. minutě se po přímém kopu, který rozehrál Patrik Slaměna, dostal míč k Davidu Vaněčkovi, který z otočky mířil jen do boční sítě. Opět ten samý hráč zahrozil i v 15. minutě, ale neúspěšně a domácí si museli na góly počkat.

Ty však přišly záhy. Nejprve se ve 22. minutě prosadil Langer a o osm minut později se krásně levačkou k tyči trefil Matoušek.

Domácí tak šli do pohodlného vedení 2:0 a vše před odchodem do kabin nasvědčovalo zisku třech bodů pro domácí.

 

 

Statečný výkon hostů na body nakonec nestačil

Ve druhém poločase se dostávali do hry více i hosté. Nejprve však na začátku druhého poločasu pálil nebezpečně z přímého kopu Patrik Slaměna, jeho pokus však byl tečovaný na rohový kop.

V 64. minutě zahrozili právě hosté, když ve vápně střílel Šmatelka, ale jeho střelu dokázal u pravé tyče zlikvidovat Jakub Trefil.

Brankář Sigmy musel vyškrábnout i střelu Gettlera v 73. minutě. Hosté v závěru stupňovali tlak a snížit se jim podařilo v 86. minutě, kdy sudí ukázal na pokutový kop. Ten proměnil Robin Josefík.

O pár minut později mohli domácí na svoji stranu opět získat dvoubrankový náskok, když protiútok, který táhl Štěpán Langer, zakončila střela Jiřího Slámy jen těsně vedle levé tyče.

V nervózním závěru, kdy to na hřišti pořádně jiskřilo, se domácím podařilo vedení udržet.

Po výhře 2:1 tak Olomouc B zůstává v tabulce MSFL na 2. místě za Kroměříží a příští týden přivítá rozjetý Hlučín.

Naopak hosté, kteří podali statečný výkon a utkání odmakali, budou příští kolo usilovat o první jarní výhru proti Frýdku-Místku.



Ohlasy k zápasu


SK Sigma Olomouc B
Augustin Chromý - trenér: „V dnešním utkání jsme měli potíže se sestavou. Na pozici stopera musel zaskočit Jirka Sláma, který jinak hrává na pozici pravého obránce. Ačkoliv není tak vysoký, dokáže na tomto postu zahrát spolehlivě, protože je rychlý a dobře čte hru. Proti Uherskému Brodu jsme však potřebovali spíše výšku. Věděli jsme, že hosté se prezentují hrou, která vychází z hlubokého bloku, z něhož vyrážejí do protiútoků. Vytvářejí tlak na soupeře i rozhodčího. Každý aut i standardní situaci směřují do vápna. Mají na to typologicky dobré, vysoké hráče. Když jsme si rozebírali osobní bránění, tak jsem pomalu nevěděl, které hráče mám nechat hlídat, protože dobrých hlavičkářů mají opravdu hodně. Rozebírali jsme s hráči zápas Uherského Brodu proti Slovácku B, které ztratilo dobře rozehraný zápas. Vedlo 2:1, mělo tři, čtyři šance a v samotném závěru se Brodu podařilo po standardní situaci vyrovnat. Nám se podařilo výsledek ubránit, byť to bylo velice náročné. Byly tam situace, které vznikaly z nervozity, z tlaku na rozhodčího. Nebylo moc prostoru pro fotbal. Závěr připomínal spíše válku. Nedařilo se nám podržet míč, což pramenilo z nezkušenosti. Ztráceli jsme míče, nechávali jsme se unést hrou. Tohle musíme zlepšit, protože zápasy musíme dohrávat jinak. Měli jsme dobré šance, kdy jsme mohli zvýšit na 3:0 a rozhodnout. Hosté snížili po penaltě a závěr byl hektický. Jsem rád, že jsme zápas zvládli dovést k zisku tří bodů.“

ČSK Uherský Brod
Martin Onda - trenér: „Samozřejmě jsme věděli, že liga má reprezentační přestávku. Pohled na domácí sestavu dával tušit, že to budeme mít těžké. I proto jsme zahustili střed hřiště, hráli z hlubokého obranného bloku. V úvodu se nám dařilo. Výborně jsme bránili, dostupovali protihráče. Ve druhé půle se to změnilo. Šli jsme malinko víc dopředu a byli herně lepší. Opravdu jsme si zasloužili minimálně jeden gól vstřelit."



Sestavy


SK Sigma Olomouc B
J. Trefil [-] - J. David [-] , J. Matoušek [-] (74. D. Grečmal [-] ) , P. Zifčák [-] , M. Vymětalík [-] , M. Galus [-] , D. Vaněček [-] (74. J. Fiala [-] ) , J. Sláma [-] , Š. Langer [-] (89. J. Fabiánek [-] ) , P. Slaměna [-] (60. J. Yunis [-] ) , F. Slavíček [-]

ČSK Uherský Brod
P. Kratochvíl [-] - M. Flasar [-] , M. Vrága [-] , V. Pavlíček [-] (46. M. Lorenc [-] ) - D. Venený [-] , P. Šmatelka [-] , V. Gettler [-] (73. D. Sklenář [-] ) , J. Švrček [-] - J. Michalec [-] , O. Strachoň [-] (73. M. Mančík [-] ) , R. Josefík [-]

Počet diváků: 106. Rozhodčí: GASNÁREK Michal - MAREK Daniel, KOLÁŘ Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Václav Horyna

Expert: Lukáš Duda
Tip experta: výhra domácích

Tak tady to vidím na jasnou záležitost - domácí zvítězí. Mají v kádru svou kvalitu a to i bez posila z áčka. Navíc hrají proti soupeři, kterému se na jaře nedaří. Tipuji jedničku, domácí zvítězí!

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích