Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2022 17:00

19.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pěkná okresní podívaná v podání Olešné s Lužnou


Branky


10

Dalším zajímavým zápasem devatenáctého kola bylo střetnutí Olešné s Lužnou. Pásovka se rozjíždí, Sparta potřebuje bodovat. Utkání, do kterého aktivněji vstoupili hosté, postupem času domácí srovnali a rozhodně se bylo na co dívat! Pěkný okresní zápas skončil nerozhodně a body se nakonec dělily.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Drama v závěru

Vstup do zápasu patřil hostujícímu celku a Zemjanek se musel mít na pozoru. Svůj tým podržel hned na začátku, ale defenziva Olešné se musela mít na pozoru i nadále. Lužná měla velkou chuť a na výkonu hráčů to bylo znát. Rohový kop Gjorgjieva olízl břevno. A branková konstrukce domácí svatyně se rozezněla znovu, to když nepříliš přesvědčivě vyrážel Zemjanek přímý kop Pokorného. Postupem času se hra srovnala i Olešná se přizpůsobila nastavenému tempu luženskou Spartou.

 

Krátce před půl hodinou odehraného času domácí z první vážnější šance udeřili. R. Polášek poslal ze standardní situace z větší vzdálenosti míč do šestnáctky. Jeho centr lízl hlavou J. Procházka přímo do šibenice a Kopřiva byl bez šance - 1:0. Vedení mohl navýšit M. Polášek, ale jeho hlavička mířila jen těsně nad. Na druhé straně se pěkně do míče opřel J. Špička a jeho střela zpoza vápna znovu rozezněla břevno za Zemjankem.

 

Už se zdálo, že se půjde do kabin za těsného vedení Olešné, ale slabší chvíli si vybral Zemjanek. Hornof napřáhl ke střele, kterou domácí brankář vyrážel přesně do míst, kde byl s dorážkou připravený Vejvoda - 1:1. A to nebylo vše, co první poločas nabídl. Lužná se dostala dlouhým míčem do vápna domácích, kde došlo ke srážce mezi Zemjankem a Vejvodou. Hosté se dožadovali penalty, ale sudí Tvrz byl opačného názoru.

Pěkná podívaná

Druhý poločas navázal na ten první a stále se bylo na co dívat. Do první zajímavé šance se dostal Vejvoda, ale po svém úniku pálil z úhlu nad. Krátce poté se dožadovali pokutového kopu i domácí fotbalisté po zákroku na Černého, ale ani oni nebyli u arbitra Tvrze úspěšní. Po hodině hry to byl právě Černý, který se prosadil po lajně a poslal do vápna nebezpečný míč. Na něj nikdo ke smůle domácích nedosáhl a prolétl tak těsně vedle tyče. Hra se ihned přenesla na druhou stranu, kde po rohovém kopu čaroval Zemjanek, když vytáhl hlavičku Vejvody z pod břevna.

 

Fantastický zákrok si připsal na druhé straně i Kopřiva, který vytáhl pumelici Konopáska na tyč. V 75. minutě zahrávala Lužná rohový kop. Gjorgjiev poslal míč do míst, kam si naskočil Pokorný a hlavou poslal Spartu do vedení - 1:2. Olešná chtěla odpovědět a do konce zápasu zbývala čtvrt hodina. Střela J. Procházky nejprve mířila těsně nad, poté se Olešná kýženého vyrovnání přeci jen dočkala. Z přímého kopu překvapil hostujícího brankáře T. Vodrážka a odstartoval domácí euforii - 2:2.

 

Závěr zápasu nabídl pěkné drama. Nejprve hlavičkoval z dobré pozice R. Polášek, ale mířil pouze do středu branky. Na druhé straně zasáhl za pět dvanáct Zemjanek, který vytěsnil skvělým zákrokem zakončení Vejvody, které prolétlo chumlem hráčům. Na úplném konci přišla obrovská šance Grilla, kterého našel po svém úniku Vejvoda, ale luženský hráč doslova odmítl vítězný gól! Utkání tak došlo do penaltového rozstřelu, kde se přiklonilo pomyslné štěstí na domácí stranu a Olešná tak brala plusový bod - 3:2 po pen.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem

 



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Dnes jsme vytěžili z minima maximum a musíme dva body brát všema deseti. Hosté byli na jaře jednoznačně nejlepším týmem, se kterým jsme hráli a sportovně musíme uznat, že dnes byli lepším týmem a měli více šancí, ale při nás dnes stálo štěstí, které jsme naopak postrádali v prvních dvou jarních zápasech. Takže pro nás zlaté dva body. Co se týče sporných situací v pokutovém území, tak to bylo 2:2.

TJ Sparta Lužná
Radek Šnajdr: Zápas, kde měly být tři body, ale opět jsme pohořeli na neproměněné šance. To je bolest, která nás provází celou sezónu, přitom jsme odehráli výborný zápas, což zmínili i domácí. Co je to ale platné, když máme jen jeden bod. Musím se pozastavit nad rozhodčím Tvrzem, který pískal tragicky celý zápas a neodpískal nám jasnou penaltu na Vejvodu a od začátku nedával vůbec žluté karty. Podle toho zápas vypadal. Opět delegovaný rozhodčí, který hraje okresní přebor za tým, který se pohybuje kolem sestupového pásma. Každý děláme fotbal pro radost a že nás to baví, ale co pak předvede rozhodčí, to je výsměch. Má tohle dál cenu dělat?



Sestavy


FC Olešná
P. Zemjanek [-] - A. Hlavsa [-] , L. Vrbata [-] , P. Bučák [-] , T. Vodrážka [-] - J. Procházka [-] , T. Itner [-] - J. Černý [-] , L. Konopásek [-] (70. V. Zadnevulytsia [-] ) - M. Polášek [-] , R. Polášek [-]

TJ Sparta Lužná
P. Kopřiva [-] - M. Cibulka [-] (61. R. Šnajdr [-] ) , P. Mezei [-] , V. Pospíšil [-] , J. Kolínský [-] - J. Špička [-] , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] , F. Hornof [-] - K. Gjorgjiev [-] , J. Vejvoda [-] -

ŽK: 89. J. Procházka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: TVRZ Marek - BREJNÍK Aleš, ŠKVRNA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Martin Štiller
Tip experta: výhra hostů

I když se výkony Olešné dost zvedly, myslím, že na Lužnou to stačit nebude a výhru si odvezou hosté.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích