2:0
(2:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2022 17:00

17.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Herní převaha Chvalšin na domácí Hrdějovice nestačila


Branky


20

Prodloužený velikonoční víkend přinesl Sokolu herní vytížení ve dvou zápasech během tří dnů. V sobotním duelu čekaly na Chvalšiny v roli vyzyvatele domácí Hrdějovice a byť zde svěřenci Petera Fábiána odehráli slušný zápas, co se předvedeného výkonu týče, na jarní bodový zisk letošního jara stále čekají. Hrdějovice vytěžily z minima maximum a rozhodly už v první půli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání v Hrdějovicích započalo na kopačkách domácího celku, který se hodlal vysouvat a ohrožovat tak brankoviště Vosejpky, jenž si po zimním přestupu za Chvalšiny připsal první soutěžní start, jenomže brzy na to se Sokol zmocnil baonu a už ve druhé minutě zařídil vzruch v pokutovém území na protilehlé straně dějiště. Ačkoliv po Ficově pobídce situace přidávala na své nebezpečnosti, míč si ve vzduchu našel domácí brankář Novák a tím nedal prostor k blížící se komplikaci.

Po odehrání prvních pěti minut zápasu domácí zkoušeli štěstí vzduchem, načež po několika centrovaných balónech skrze pokutové územní získal prostor k přízemní střele  Přemysl Kukačka a přestože si natahující se brankář Chvalšin na jeho pokus sáhl, nedokázal jej vytěsnit mimo prostor tří tyčí. Slavoj tak započal utkání bezchybnou produktivitou, když jeho první střela z šesté minuty znamenala otevření průběžného skóre.

Chvalšiny se ovšem rychle oklepaly a zcela okamžitě přebraly iniciativu. Drtivá část dalšího průběhu klání se před poločasovým hvizdem, až na několik málo výjimek, odehrávala zpravidla na obranné polovině domácího celku, jenomže Sokolu ke štěstí chyběla přesnost střelby, případně ono potřebné štěstí. Dobré a především důležité zákroky ze svého repertoáru navíc musel tasit Novák, aby držel čisté konto a na druhé straně Vosejpka dobře četl hru a úmysl v brejkovém snažení místních hráčů, kteří se v důsledku toho nedostali k zakončení. 

Jejich další šance na sebe nechala čekat až do samého závěru prvního dějství, které znamenalo teprve druhou příležitost rohového kopu Hrdějovic. A také ve čtyřiačtyřicáté minutě Slavoj poukázal na prozatím stoprocentní úspěšnost střelby, jakmile ve finální chvíli úřadoval Daniel Granov, čímž svému týmu zařídil již dvougólové vedení a za tohoto stavu oba celky odcházely do kabin.

Po změně stran pokračovali hosté v nastoleném měřítku a nadále byli herně lepší, což se podepisovalo na jejich chutí sklapnutí pověstné Csaplárově pasti, avšak bez toužebného výsledku. Hra více gradovala v osobních soubojích, přibývaly fauly a to zejména na straně Slavoje, jenž vši vervou bránil své vedení. Kombinační hra Sokola se vysouvala kupředu, jenomže končila zejména na hranici pokutového území, odkud na Nováka, oproti prvnímu poločasu, létalo méně balónů, kdežto Vosejpka na tom byl v porovnání s předchozí částí utkání shodně. Jen s tím rozdílem, že tentokrát mu bylo umožněno snažení domácího týmu úspěšně likvidovat.

Alespoň zdramatizovat závěr tohoto střetnutí mohl Fic ve svém samostatném úniku, když tváří v tvář čelil pouze Novákovi, ale hrdějovický brankář dokonale přečetl jeho úmysl a nejdůležitějším zásahem celého odpoledne držel čisté konto, čímž po konečném skóre 2:0 zůstaly všechny body na půdě místního Slavoje.

Sokol tímto ukázal, že dokáže hrát dobrou partii i s předními celky soutěžního žebříčku, když Hrdějovice momentálně zaujímají pomyslnou bramborovou příčku, jenomže mu v úspěších brání vlastní selhávání v klíčových chvílích. Chvalšiny se po této prohře krčí na průběžné předposlední pozici, kdy je Dříteň díky vítězství bodově dostihla a jen rozdíl skóre momentálně  hraje Sokolu do karet.

 

Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Hrdějovice
Přemysl Kukačka (kapitán): V prvním jarním domácím utkání jsme hostili Chvalšiny a chtěli potvrdit vítězné zápasy z venku. Vstřelit branku se nám povedlo hned v úvodu zápasu. Od té doby převzali iniciativu hosté a byli lepším týmem. Paradoxně ke konci poločasu inkasovali podruhé, kdy se prosadil Granov. Po změně stran aktivnější hosté měli mírnou převahu, ale chyběla jim finální fáze. Největší šanci si vypracovali až ke konci, ale bezchybný Novák v brance čisté konto udržel. Nám se hra dopředu vůbec nedařila, ale body zůstaly doma. Kluci z Chvalšin asi byli trochu zklamání, jejich výkon by si alespoň bod zasloužil.

TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián: Náš herní projev se od minulého neúspěchu diametrálně zlepšil a na soupeře jsme nastoupili od první minuty. Vytvořili jsme si, na rozdíl od Hrdějovic, dostatečný počet šancí, hráli jsme důrazně a agresivně, bojovali jsme, ale stále nás zužuje nemohoucnost proměňování vyložených příležitostí, kterých jsme měli více než dost. Zdůraznit musím fakt, že jsme začali více střílet, byť se žádná naše rána neuchytila a inkasovali jsme z v situacích, kdy jsme nedokázali dostoupit protihráče. A kdo umí trestat chyby, ten dává góly a vyhrává. I když soupeř nebyl lepší než naši kluci, neříká se mi to snadno, ale prohráli jsme zápas, v němž jsme byli lepší my. Hrdějovice jsme dokázali přetlačit ve všech bodech. V důraznosti, v rychlosti, avšak nedokážu si vysvětlit, kde je problém. Proč nedokážeme naše šance dotáhnout do cíle, že neumíme zakončit s chladností a s důrazem. Toto musíme začít řešit jinak. Nerad bych kluky přechválil, aby to nedopadlo jako posledně, ale musím říci, že celý tým odehrál kvalitní zápas. Všichni si hrábli až na dno a proto tentokrát nevolím jedince, kteří vyčnívali. My se teď hlavně musíme soustředit zejména na dohrávku v Sedleci a doufat, že už uzmeme body.



Sestavy


TJ Slavoj Hrdějovice
J. Novák [-] - M. Pavel [-] , J. Fajtl [-] (30. O. Lipold [-] ) , M. Studnička [-] , M. Hrdlička [-] (60. L. Kaisler [-] ) , M. Tressl [-] (76. J. Knotek [-] ) , P. Kukačka [-] , F. Leiš [-] (66. D. Mašek [-] ) , D. Granov [-] , L. Kučera [-] , P. Voráček [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - L. Fučík [-] , M. Kravets [-] , V. Rychtář [-] (26. J. Klíma [-] ) , J. Fic [-] , R. Kaprál [-] (68. P. Postl [-] ) , V. Aust [-] , M. Postl [-] , J. Doubrava [-] (83. V. Decarli [-] ) , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-]

ŽK: 53. M. Pavel , 78. L. Kaisler - 88. P. Postl .
Hráči zápasu: J. Novák , D. Granov , P. Kukačka - M. Postl .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Picka Pavel - ROUS Zdeněk, PRIMUS Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Šimon Hošna
Tip experta: výhra domácích

Hrdějovice nezaváhají a s hosty si poradí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích