FOTOGALERIE: Strunkovice si užívají snovou sérii - i posedmé vyhrály za tři body a vládnou tabulce!


Branky


30. J. Brych , 58. F. Funda - 39. M. Štochl
25

Ve šlágru kola a bitvě o první místo uspěli Strunkovičtí!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V přímém souboji o čelo tabulky vyhrál Blaník a před pěknou návštěvou přidal 7.výhru v řadě a dostal se do 5 bodového trháku. Kaňkou na fair vedený souboj na hřišti byl konflikt hostujících "fandů" s pořadateli,bylo to až nedůstojné takového zàpasu.

 

Autor: Miroslav Mottl

Report zaslaný uživatelem fotbalunas.cz Ladislavem Beranem

Zápas nabídl souboj prvního s druhým a návštěva dvou stovek diváků tomu odpovídala. Trojice rozhodčích Tupý, Novák a Kollárik přivedla na plochu dvě jedenáctky natěšené na fotbal. Od úvodních minut to byl boj o každý metr hřiště. Hned od začátku za to vzali všichni hráči a diváci sledovali výborný fotbal, bylo se na co dívat. Hosté působili fotbalověji, ale domácí dřeli a ukazovali, že tabulku vedou právem. Mirovičtí pokryli v této fázi utkání výborného Žurka a při každém dotyku s míčem jej rychle zdvojili. Domácí hráli aktivně a hosté nepřišli se žádným zanďourem a tak se hrálo nahoru dolů. Střely na branku sice chyběly, ale útoky ze stran a centry na vysoké hráče z obou stran zaváněly nebezpečím. Oba gólmani Vojtíšek i Čejdík byli na místě a chytali spolehlivě. Po půlhodině domácí zakládají protiútok a z levé strany míří Brych do vápna, zde míč poskakuje od hráče k hráči, aby nakonec skončil k údivu všech v síti. Toto šťastné vedení domácím vlilo novou krev do žil. Hosté ukázali, že je gól nepoložil a pokračovali ve své hře. V probíhající 40. minutě jako by se situace opakovala, ale tentokrát v domácím pokutovém území. Po centru míč poskakuje z nohy na nohu, ale domácím se nepodaří jej odkopnout a tak hostující Štochl míč uklidil přes les nohou do branky a bylo srovnáno. Hostující diváci se předvedli choreo a rachejtle radosti v jejich kotli byly tolerovány. Vyrovnávající gól odpovídal dění na hřišti a za nerozhodného stavu se šlo do kabin.

 

Druhý poločas pokračoval v nastoleném tempu a kvalitní fotbal pokračoval. Byl to víc boj o střed hřiště, ale z něho vždy obě strany dokázaly průnikovou nahrávku jít do protiútoku a vždy nebezpečně. Střely z dálky, kombinace i hra hlavou, to vše nabízel zápas, který se líbil.  Blížila se hodina hry a domácí zprava Žurkem centrují a Funda byť vzrůstem nejmenší hráč na hřišti se vytáhne nade všechny a hlavou bravurně posílá domácí do vedení. Tato branka pro Strunkovické hráče znamenala moc, neboť hosté museli víc otevřít hru a to domácím vyhovovalo a též jak se ukázalo, byla to branka vítězná. Boj se stupňoval a hosté se tlačili k brance domácích, zde však perfektně fungovala obrana domácích a hodně pochytal nebo vyrazil gólman Vojtíšek. Se závěrem pomalu docházeli hráčům na obou stranách z vysokého tempa síly a též se projevili někteří diváci hostí, kteří působili v hledišti nepřístojnosti a pro výtržnosti skupinky některých z nich, kteří za fotbalem určitě nepřijeli, výborný zápas pokazili. Domácí pořadatelé, ale i jeden člen realizačního týmu Mirovic, je museli uklidňovat. Hlavní rozhodčí Tupý správně hru přerušil a vyčkal, až bude klid. Tato vynucená pauza nikomu neprospěla a kvůli ní hráči vychladli a v podstatě zápas skončil. Hosté se nemohli dostat do tempa a tak se nastavených šest minut dohrálo bojovně, ale téměř bez šancí.

 

Osobně musím pochválit trojici rozhodčích, kteří společně s pořadatelskou službou domácích udělali svým klidem i rozvahou přispěli ke klidu hlavně na hřišti a tím pomohli domácí pořadatelské službě, která výtržníky vyvedla ze stadiónu.

 

Chci říct tolik. Jezdím po zápasech od okresu po kraj již dlouho, zažil jsem ledaco, ale tohle ne. Jasně slova o tom, že fotbal se hraje pro diváky jsou platná a platná zůstanou. Bohužel v poslední době se to nějak stává folklórem a tito rádoby diváci, nebo fandové i v těchto soutěžích fotbal poškozují. Nebudu těch několik jedinců hanět za oslavu gólu, ale to co předvedli v závěru je za hranou lidského myšlení a pro slušného diváka chápání. Urážky soupeře, rozhodčího a i napadání domácích diváků je za hranou a oprávněně proti nim bylo pořadatelskou službou zasáhnuto. Tuto těžkou chvíli zvládli výborně i rozhodčí, v přerušené hře uklidnili hráče obou týmů a čekalo se. Pochvalu zaslouží i člen realizačního týmu hostí, který pomohl s uklidněním situace a byl nápomocen pořadatelům. Vše dobře dopadlo, skupinka výtržníků byla vykázána ze hřiště a zápas se dohrál.

 

Je smutné, že tito diváci svým hráčům tímto nepomohli. Ti během vynucené pauzy vychladli a do zápasu se již nedostali a tak nejen dobrý výkon hráčů domácích, ale i výtržnost hostujících fandů má na porážce určitý vliv.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - A. Kadlec [-] , F. Funda [-] , V. Páník [-] , T. Koloušek [-] (97. L. Trněný [-] ) , J. Brych [-] (95. J. Nosek [-] ) , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , S. Pravda [-] , M. Dvořák [-] , P. Beneš [-]

SK Mirovice
Z. Čejdík [-] - J. Viták [-] , O. Kocourek [-] , J. Štochl [-] - K. Mařík [-] , J. Císař [-] , R. Převrátil [-] , V. Ševr [-] - J. Převrátil [-] , M. Štochl [-] , P. Janota [-] (70. T. Vondrák [-] )

ŽK: 45. R. Žurek , 83. Z. Vojtíšek , 95. J. Brych - 17. O. Kocourek , 92. J. Převrátil .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Tupý Petr - NOVÁK Lukáš, KOLLÁRIK Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 10. 2022 23:55
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Souboj o první místo, Mirovice konečně přijedou do Strunkovic hrát fotbal, který domácí také umí. čekám remízu

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Lahůdka tohoto kola. Vypadá to, že Strunkovice mají kvalitní kádr na to, aby Mirovice porazili. Zkusím překvapení a na tiket přidám výhru hostí 2:3

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů