Elsnic v poslední minutě sebral zavidovskému béčku vítězství


Branky


18

Druhé místo v rakovnické III. třídě stačilo na postup do vyšší soutěže. V okresním přeboru přivítaly Mšecké Žehrovice na své půdě zavidovskou rezervu. První poločas dal napovědět, že domácí budou spoléhat na dobře fungující obranu v čele s kapitánem Elsnicem. Zavidov šel po slepených gólech do vedení, ale nakonec to byl právě kapitán domácích, který rozhodl o tom, že se body budou dělit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nudný poločas

Na začátku zápasu se oba týmy spíše seznamovaly a hrálo se mezi vápny. Domácí celek vsadil na hru ze zabezpečené obrany, která fungovala v čele s kapitánem Elsnicem velmi kompaktně a hosté se do ni nemohli dostat. Béčko Zavidova spoléhalo na dlouhé míče, kterým ale chyběla přesnost. Mšecké Žehrovice se dostávaly do zajímavých příležitostí ze standardek, ale zavidovskou síť nerozvlnily. Ze strany hostí také nic vážného nevzešlo, a tak první poločas, který se odehrával za postupně silnějšího deště, žádnou branku nepřinesl.

 

Nakonec remiza

Vstup do druhého poločasu byl ze strany domácích doslova katastrofální. Mšecké Žehrovice chybovaly, Zavidov trestal. Čerstvý Jančařík se hned ukázal, když vybojoval na polovině hřiště míč, posunul ho na kopačku D. Štillera a ten přesnou kolmicí vybídl k náběhu Neveďala. Ten překonal dosud dobře fungující defenzivu a podél brankáře otevřel skóre - 0:1. O minutu později byla k vidění podobná situace s tím rozdílem, že akci zakončil Neveďal kličkou brankáři - 0:2.

 

Velmi studená sprcha pro domácí, která ale tým nepoložila, ba naopak. Mšecké Žehrovice se postupně semkly a začaly ukazovat, že do zápasového dění mají také co říci. Ze hry musel odstoupit autor dvou branek Neveďal, čímž se oslabila zavidovská palebná síla. Na straně domácích po osobním souboji musel pažit opustit také Mráz, u kterého se nakonec ukázalo, že utrpěl velmi nepříjemné zranění a čeká ho minimálně měsíční pauza od fotbalu. I tento moment ale svěřence Jana Zíky nakopl a postupem času to byli domácí, kteří určovali tempo hry.

 

Po hodině hry svou aktivitu domácí celek proměnil v kontaktní branku. Nepovedený výkop Týčeho se rychle vrátil do vápna na Kočího a ten zavidovského brankáře prostřelil - 1:2. V 72. minutě uviděl Hanych za hru rukou druhou žlutou kartu a když k tomu přidáme nucené střídání velezkušeného Havla, šlo to se zavidovskou rezervou z kopce. Mšecké Žehrovice zařadily vyšší rychlostní stupeň a chtěly nepříjemné soupeřovo situace využít.

 

Týče ve dvou případech svůj tým podržel a čas hrál rezervě do karet. Ubíhal ale příliš pomalu a domácí čím dál více cítili šanci na srovnání. V posledním možném momentě zápasu neuhlídal Pšenička při rohovém kopu kapitána Elsnice a ten jako správný lídr hlavou do protipohybu brankáře urval pro svůj tým premiérový bod ve vyšší soutěži - 2:2.

 

Zdroj: webové stránky FC 05 Zavidov, upraveno redaktorem

 



Ohlasy k zápasu


SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Do zápasu jsme šli jako nováčkové v soutěži. Příprava na soutěž byla dobrá a v prvním poločase jsme Zavidov do ničeho nepustili. Sami jsme si vytvořili jednu nebo dvě velké šance. Na začátku druhého poločasu jsme udělali během dvou minut dvě velké chyby, které soupeř potrestal. Bál jsem se, že nás to položí, ale naopak nás to nabudilo. Dalším momentem bylo vynucené střídání Mráze, který musel z důvodu nepříjemného zranění po souboji ze hry. I jeho odchod ze hřiště nás jako tým semknul a právě pro tohoto hráče chtěli kluci hrát. Dalším momentem, který nás nakopl, bylo vyloučení soupeře. Zavidov jsme postupně přehrávali a podařilo se nám snížit. V poslední minutě pak kapitán Elsnic po rohovém kopu vyrovnal a nakonec jsme uválčili bod. Za výkon v prvním poločase bych bral bod jako ztrátu, za představení ve druhém poločase ale nakonec bod bereme.

FC 05 Zavidov B
Daniel Devera, trenér: Od začátku utkání jsme se rozjížděli velmi pomalu a nemohli jsme chytit tempo hry, hra byla hodně neurovnaná. Vydařený začátek druhé půle, kdy jsme vstřelili dva góly, jsme si sami pokazili nezvládnutou koncovkou. Pozitivem utkání je debut našich třech mladíků Křivohlavého, Urbana a Bohuslava v dospělém fotbale.



Počet diváků: 55. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - BENEŠ Adam, HUSÁK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 8. 2022 15:02
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: výhra domácích

V tomto utkání věřím domácím, kteří na svém malém place uhrají těsnou výhru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích