2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Janov přehrál Lišany a připisuje si první vítězství


Branky


20

Lišany se na úvod soutěže tak tak scházejí a na jejich sestavě to je znát. Období dovolených a marodka jsou důvodem, proč tento tým má na bodovém kontě nulu. Janov z pozice nováčka v soutěži na první vítěztví o patro výš moc dlouho nečekal a z plného počtu bodů se mohl radovat už po druhém kole.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Janovu pršelo vyrovnání

Malé hřiště janovského Sokola mohlo vybízet k hodně soubojům a nakopávaným míčům, což se také stalo. Lišany v úvodní čtvrt hodině vsadily na svou hru, která přinesla ovoce. Hned první šance a z ní gól. Domácí dali na středu hřiště až příliš prostoru Mutinskému, který napřáhl slabší nohou ze střední vzdálenosti a nádhernou střelou nedal gólmanovi šanci - 0:1. Hosté měli další šance, ale Feher nebo Mutinský další branku nepřidali.

 

S přicházejícím deštěm lišanská kombinace zvadla a do hry se dostával Janov. Z rozvíjející se akce hostí nakonec byl brejk domácích. Linc vyslal Konvalinku, který našel před odkrytou brankou Zusku a bylo vyrovnáno - 1:1. Tento gól domácí nakopl a ti se dostávali do dalších šancí. Z jedné takové trefil M. Bradáč tyč, v další zablokoval na poslední chvíli Kailovu nahrávku na Konvalinku dobře hrající Hrbek. Na obou stranách byly k vidění střely zpoza vápna. Zkoušel to M. Bradáč, Zuska, na druhé straně Mutinský nebo Žalud, ale ve všech případech létaly pokusy mimo.

Úzký kádr byl znát

S pokračujícím deštěm se hra z obou stran zjednodušila. I tak ale byly k vidění zajímavé šance. Další pokus z hranice vápna z kopačky Mutinského musel krotit v rukavicích Melč. Další zajímavá střela vyšla z dílny M. Bradáče, který donutil Z. Řepku ke skvělému zákroku a lišanský kapitán měl co dělat, aby míč vyškrábl na tyč. Na správném místě stál lišanský brankář i při rohovém kopu Kaila, který našel Konavlinku. Hlavička janovského ofenzivního hráče síť nerozvlnila.

 

Po hodině hry ukončili domácí čekání na kýžený gól. Kail se šikovně prosadil přes dva hráče a před odkrytou branku naservíroval míč jako na zlatém podnose Kinterovi - 2:1. Lišany měly k dispozici velmi úzký kádr, na hřišti hráli někteří se zebezapřením, ale hosty to nepoložilo a hnali se za vyrovnáním. Janov se nechal zatlačit a především ze strany, kde hrál Hanzl, létaly do šestnáctky velmi nepříjemné centry. V tento moment prokázal důležitost pro tým kapitán Melč, který si dokázal s centry soupeře poradit a vždy stál na správném místě.

 

Lišany byly za svůj tlak a chuť k vyrovnání odměněni obrovskou příležitostí. Mutinský přenesl hru na Hanzla a ten dalším povedeným centrem vyslal za obranu Fehera. Hostující útočník ale svou slabší nohu ve velmi dobré příležitosti nedokázal nastavit tak, aby míč skončil za brankářem Melčem. Čas plynul a hosté museli otevřít hru. Toho využil Janov, konkrétně M. Bradáč, který se hnal v závěru utkání na Z. Řepku. Lišanský brankář ale předvedl další dobrý zákrok a svůj tým podržel. Na body to však v Janově nestačilo. Sokol si tak připisuje důležité tři body.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.

 



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Jsme rádi za tři body, byli doslova vydřený. Zápasu moc nepomohl déšť, ale i tak se jednalo o dobré utkání. Oba celky se sešly v dost slepené sestavě. Doufám, že my už tohle příští zápas řešit nebudeme. Věřím tomu, že v Kněževsi vybojujeme další tři body.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Bohužel, jak jsem avizoval minulý týden. Měli jsme velké problémy dát sestavu dohromady. Z původních sedmi lidi se nám podařilo dát dohromady deset a ještě pár hodin před zápasem jsme řešili, jestli na zápas vůbec jet. Tři hráči silou vůle zápas přišli alespoň odstát, aby se utkání vůbec uskutečnilo, za což jim patří velké díky. Samotný zápas byl vyrovnaný. V jednu chvíli jsme tahali za kratší konec my, v další okamžik zase domácí. Janov měl více vyložených šanci, což vzhledem k naší sestavě a jejich mladému a rychlému týmu se dalo čekat. I tak jsme do poslední chvíle mysleli na bod, bohužel se nám to nepodařilo. Příští týden se nám snad vrátí dovolenkáři a s Pustověty budeme chtít napravit začátek sezóny.



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - M. Bradáč [-] , J. Linc [-] (62. V. Kinter [-] ) , J. Koukal [-] , J. Koukal [-] (81. P. Vidlička [-] ) , J. Kail [-] , R. Konvalinka [-] , V. Zuska [-] , F. Houda [-] , R. Sattler [-] , J. Melč [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Hanzl [-] , R. Žalud [-] , V. Hamouz [-] , V. Mutinský [-] , J. Jankovič [-] , M. Medřický [-] , P. Ledvinka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-] , J. Haifler [-]

ŽK: 52. F. Houda - 43. J. Feher , 56. M. Medřický .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: Brejník Aleš - DOHNAL Petr (N), KINKAL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Myslím si, že rozhodne prostředí a hřiště, na které jsou domácí zvyklí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Zkušený celek hostí si poradí s nováčkem soutěže.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů