Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 17:00

6.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lišany znovu padly, v Senomatech dostaly bůra


19

Další zápas bez několika hráčů základní sestavy, ve kterém Lišany tahaly za kratší konec a prodloužily šňůru prohraných zápasů. Senomaty utkání s oslabeným soupeřem jednoznačně ovládly a po povedeném výkonu si připsaly snadné vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na hřišti jeden tým

Od první minuty bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Senomaty nechtěly svého soupeře podcenit a od úvodního hvizdu šly za vítězstvím. Na začátku utkání hosté chybovali v rozehrávce na své vlastní polovině, následný střelecký pokus Vávry zpoza vápna skončil nad. Úvodní branka zápasu padla po čtvrt hodině hry. R. Hůla si navedl míč do středu hřiště, před vápnem poslal mezi obránci míč na Vávru a ten zkušeně podél Z. Řepky otevřel skóre - 1:0.

 

Berani dále byli více na míči a dostávali se do zajímavých příležitostí, ale chyběla přesnost v koncovce. Lišany se připomněly střeleckým pokusem ze střední vzdálenosti, který si ale Kučaba pohlídal a střelu k tyči vyrazil. Po půl hodině hry domácí vedení navýšili. Aktivně hrající R. Hůla obral o míč Paseku, našel Komína, který za obranu vybídl Vávru a ten se z úhlu ve vápně prosadil na zadní tyč - 2:0.

 

Lišany ani tato branka nepoložila a přišla další šance zelenobílých. Dlouhý míč z hranice vlastní šestnáctky našel na polovině Haiflera, ten vyhrál souboj s Hudákem a postupoval na Kučabu. Vše zažehnal včasným obranným skluzem Komín, který zablokoval nebezpečnou střelu na roh. Z toho se snesl centrovaný míč na břevno senomatské svatyně. Do kabiny přidali domácí ještě jeden zásah. Vávra dostal míč do náběhu a z pravé strany vápna našel z levého křídla nabíhajícího Žebrakovského, který uklízel v náběhu do odkryté branky - 3:0.

 

Ve zbytku prvního dějství vytasil jeden důležitý zákrok lišanský brankář, který tak zažehnal možný čtyřgólový debakl. Před lišanskou brankou bylo dusno ještě v jednom případě. Nahrávka Žaluda na brankáře nebyla přesná a k míči chyběl krok Máchovi, aby potrestal zaváhání lišanské defenzivy. Senomaty nakonec šly zcela zaslouženě do šaten s třígólovým náskokem.

 

 

 

 

 

 

Lišany bez odpovědi

Ve druhém poločase neponechali domácí nic náhodě a nadále se tlačili do svého soupeře. Další střelecké pokusy kapitána Máchy nebyly přesné. V jednom případě musel s pohotovým zákrokem do akce Z. Řepka. Po hodině hry se skóre měnilo znovu. Špidra ze středu hřiště nahrál do lajny Máchovi, který krásným centrem našel Žebrakovského, který se prosadil v nelehkém souboji s Hrbkem a hlavou navýšil vedení - 4:0.

 

V 66. minutě byl na domácí straně další důvod k radosti. Znovu to byl Špidra, který připravil míč na středu hřiště Máchovi, který povedenou střelou k tyči ze střední vzdálenosti vymetl dolní růžek lišanské branky - 5:0. Senomatský kapitán se nenechal odradit předchozími nepovedenými pokusy zpoza vápna až mu to vyšlo. Lišany se v poslední desetiminutovce mohly dočkat alespoň čestné branky, centrovaný míč poslal v náběhu čerstvý Šutera pouze do tyče.

 

Domácí v závěru trochu polevili a málem byly potrestáni. Veškeré střelecké pokusy se senomatské defenzivě ale podařilo zblokovat, a tak byl Kučaba bez práce. Na druhé straně byl blízko k šesté brance Kotrč, ale na zadní tyči ho na poslední chvíli zablokoval Hildebrand. Závěr zápasu nabídl několik zajímavých pozic pro domácí, za zmínku stojí střela z otočky R. Hůly, kterou zlikvidoval skvělým zákrokem Z. Řepka. Zákrok lišanského kapitána byl tím posledním, co utkání nabídlo.



Ohlasy k zápasu


SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Lišany přijely oslabené bez několika klíčových hráčů. Ještě než jsme dali první gól, tak jsme měli převahu a vytvářeli si šance. Naše góly padaly po povedených akcích, kdy chodil ze strany míč do vápna a tam jsme se dokázali prosazovat. Ve druhém poločase jsme přidali další dva góly a náš výkon šel trochu dolů. Lišany měly šanci jen v prvním poločase, soupeři jsme toho moc nedovolili. V prvním poločase jsme hráli dobře kombinačně, druhý poločas jsme v některých situací zbytečně dlouho drželi míč a až moc jsme vymýšleli, chyběla tomu jednoduchost. S prvním poločasem jsem velmi spokojen, s druhým o něco méně. Plusem je, že se do hry dostali i střídající hráči.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Stále stejný problém. Nedokážeme se vlivem zranění sejít v plné sestavě a ujíždí nám vlak s výsledky. Musím sportovně přiznat, že Senomaty hrály hezký fotbal a podařilo se jim všechno, na co sáhly. Musíme nějaký zápas urvat silou, abychom se dostali na vítěznou vlnu. Doufejme, že to bude již středeční zápas v poháru.



Sestavy


SK Senomaty
O. Kučaba [-] - J. Vávra [-] , R. Hůla [-] , L. Vrbata [-] (62. A. Polcar [-] ) , L. Žebrakovský [-] , L. Mácha [-] , D. Hůla [-] (76. A. Polcar [-] ) , M. Špidra [-] , M. Komín [-] (75. J. Šnídl [-] ) , M. Hudák [-] , R. Trešl [-] (76. M. Sailer [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] (66. M. Šutera [-] ) , L. Hanzl [-] , R. Žalud [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , M. Medřický [-] , P. Ledvinka [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-] (62. D. Baluch [-] )

Hráči zápasu: R. Hůla , J. Vávra , L. Mácha , L. Žebrakovský .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Brejník Aleš - KOC Filip, KINKAL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra domácích

Lišany zažívají špatný vstup do sezóny. Senomaty potvrdí kvalitu a tři body zůstanou doma.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích