3:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2022 10:00

13.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vítězný návrat trenéra Zíky, Mšecké Žehrovice nadále vládnou


Branky


26. P. Jindra , 71. J. Kočí , 90. S. Neroda
18

Lišany čekal těžký zápas na půdě Mšeckých Žehrovic. Hostujícímu celku navíc chyběl Mutinský s Medřickým, tedy dva klíčoví hráči. Domácí v prvním poločase nepředvedli úplně to, co by po nich jejich kouč chtěl. Jan Zíka se vrátil na lavičku po úspěšné operaci, o poločas zvýšil hlas a ukázal, že své borce umí vybičovat k daleko lepším výkonům. Ti se mu odvděčili vítězstvím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nepříjemné zranění

První výrazný moment utkání přinesl po uplynutí úvodní desetiminutovky nepříjemný a oboustranně nezaviněný souboj domácího Pokorného s hostujícím Pasekou, kteří oba hráči odnesli zraněním a museli být vystřídáni. Domácí si jistě představovali jiný obraz hry než který svým fanouškům nabídli. Nakopávané míče a minimum kombinace nejsou tím, co Mšecké Žehrovice zdobí. I tak ale jedna taková velmi pohledná akce k vidění byla a hned z ní byl gól.

 

Volf ze středu hřiště poslal míč do lajny na Škutchana, který z prvního dotyku poslal nahrávku do náběhu na hranici vápna, kde byl Jindra. Domácí útočník z jedničky poslal míč přesně k tyči a šel se radovat - 1:0. Lišany zanedlouho přišly s odpovědí, ale střela Haiflera zpoza vápna rozvlnila pouze ochrannou síť. Po půl hodině měli další šanci domácí. Kočí dostal míč za obranu, zasekl si míč kolem bránícího hráče, ten projel kolem něj a následná střela domácího útočníka se otřela o Hrbka. Tečovanou střelu skvělým a efektivním zákrokem zlikvidoval Z. Řepka.

 

Povedený zákrok lišanského brankáře byl posledním výraznějším momentem, který první poločas nabídl. Lišany se dostávaly do šancí pouze sporadicky a když už, tak byl na místě pohotový Kolek. Absence dvou klíčových hráčů v podobě Mutinského a Medřického byla velmi znát. Domácí se mohli těšit z jednogólového vedení, ale k optimálnímu výkonu ještě trochu chybělo...

Pojistka až v závěru

Druhý poločas nabídl po pár minutách obrovskou šanci domácích. Kočí dostal nahrávku do běhu a z hranice šestnáctky trefil šajtlí břevno! Následnou dorážku z hranice malého vápna poslal Elsnic nad. Lišany tak na úvod přežily obrovskou příležitost svého soupeře. Netrvalo dlouho a ze střední vzdálenosti to zkoušel Bondarev, jeho pokusu ale trochu chybělo. Dusno bylo také na druhé straně. Prodloužený nákop ze středu hřiště propadl až k lišanskému hráči, který už chtěl zakončovat, ale vše zhatil včasným vyběhnutím a pádem pod nohy pozorný Kolek.

 

I domácí se dostali na druhé straně k zakončení po prodlouženém centru do vápna, na přední tyči však stál dobře lišanský brankář a další změnu skóre nepřipustil. V 71. minutě ale domácí své vedení navýšili. Levačka Volfa poslala centr do šestnáctky, kde se od svého strážce odpoutal Kočí a hlavičkou přidal uklidňující branku - 2:0. Lišany možná chtěly s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí si své vedení drželi a v závěru to byl právě celek Mšeckých Žehrovic, který se dostával do dalších šancí.

 

Pozornost lišanského brankáře vyzkoušel Volf, z jehož střelou měl Z. Řepka problémy. Střelecký pokus domácího playmakera vyrazil a z následně dorážky zazvonila dokonce tyč! V závěru se Mšecké Žehrovice za zlepšenou hru ve druhém poločase dočkaly další odměny. Elsnic poslal dlouhý míč za obranu a váhajícího Hildebranda napadal Bondarev. Míč získal pro svého spoluhráče Nerodu, který schovanou střelou na zadní tyč stanovil ve svém druhém utkání ze Mšecké Žehrovice konečný výsledek - 3:0.



Ohlasy k zápasu


SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Důležité tři body. Lišanům jsme chtěli vrátit porážku z poháru, což se podařilo. V prvním poločase jsme ale vůbec nechtěli hrát s míčem, rychle jsme se ho zbavovali, nakopávali míče a hráli jsme celkově bez mezihry. Do vedení jsme šli po povedené krásné rychlé akci na pár dotyků. V kabině jsme si řekli, že takhle hrát nebudeme. Druhý poločas byl z naší strany lepší. Podržel nás brankář, který chytil dva góly. V závěru jsme pak přidali druhý uklidňující gól a v posledních minutách další, který padl po krásné střele našeho nového hráče, který nastoupil k druhému zápasu. Do konce podzimu nás čekají dva zápasy. Chceme získat šest bodů a stát se půlmistrem. Utkání poznamenalo po nezaviněném souboji našeho Martina Pokorného s lišanským Janem Pasekou nepříjemné zranění obou hráčů. Tímto bych chtěl oběma popřát brzké uzdravení.

SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: K zápasu jsme se dostavili v neúplně dobré sestavě. Chyběli nám klíčoví hráči v podobě Mutinského a Medřického, navíc musel Paseka s protihráčem odstoupit ze zápasu kvůli tržné ráně na hlavě a tím nám odpadl poslední střední záložník, co rád tvoří. Museli jsme hodně přeskupit sestavu, což znamenalo, že jsme se povětšinu zápasu bránili. Škoda jen, že za stavu 1:0, kdy jsme měli dvě velké šance, jsme je neproměnili, čímž bychom mohli zápas zdramatizovat. Vzhledem ke všem okolnostem jsme prohráli zaslouženě a nezopakovali jsme vítězství nad stejným soupeřem z poháru. Teď nás ale čekají mnohem důležitější zápasy vzhledem k postavení v tabulce a to se Zavidovem a Řevničovem.



Sestavy


SK Mšecké Žehrovice
J. Kolek [-] - P. Jindra [-] , J. Kočí [-] (78. S. Neroda [-] ) , M. Bondarev [-] , O. Zázvorka [-] , J. Volf [-] , R. Škutchan [-] (76. L. Věprovský [-] ) , J. Elsnic [-] , J. Kolek [-] , P. Petr [-] , M. Pokorný [-] (13. K. Uher [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , L. Hanzl [-] (85. D. Baluch [-] ) , M. Šutera [-] (65. D. Beneš [-] ) , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , J. Paseka [-] (13. P. Ledvinka [-] ) , T. Hrbek [-] , J. Feher [-]

ŽK: 83. M. Bondarev - 83. L. Hanzl .
Hráči zápasu: J. Kolek , J. Kočí , P. Jindra , O. Zázvorka - T. Hrbek .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - VODRÁŽKA Tomáš, BOHATÝ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 21:37

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 18:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 11:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 07:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 21:10
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 18:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 17:19

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 14:39
Redakce Rakovník

Expert: Bětka Brabcová
Tip experta: výhra domácích

Očekávám velmi pohledný fotbal. Lišany umí porazit těžké soupeře, což již potvrdily. Avšak si myslím, že si Žehrovice domácí body zkušeně pohlídají.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 13:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 12:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 07:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 06:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2022 04:16
Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2022 18:19

Tip: výhra domácích