2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2023 15:00

15.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pelhřimov první jarní zápas zvládl a body zůstaly doma


Branky


21

Úvod jarní části sezóny 2022/2023 Krajského přeboru Vysočiny nabídl zajímavý souboj mezi vedoucím týmem tabulky FK Pelhřimov a druhým týmem tabulky, Sapeli Polnou. Utkání se hrálo na přírodní trávě v Pelhřimově.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl jednu branku

Domácí začali zostra, již v 6. minutě vybojovali roh. K míči se postavil Niederle, jeho centr do vápna ale hosté stihli odvrátit, a to na další roh. I ten ale Polenští fotbalisté dokázali ubránit. V 17. minutě zmařili hosté domácím finální přihrávku před bránu a to za cenu dalšího rohového kopu pro Pelhřimov. Míč Poula odhlavičkoval na další z řady rohů Průcha. Tentokráte standardku rozehrával Homolka, míč mu „vrátil" Bambula, další přihrávku do vápna zachytil Matějíček a hosté šli do brejku. K zakončení se ale nedostali, naopak útočník Bačkovský ještě u toho fauloval Poula, který již jen kontroloval míč letící do autu. Ve 20. minutě vybojoval roh Niederle. Po přihrávce od Poula střílel Vopálenský, netrefil ale ideálně míč. Ve 23. minutě domácí faulovali na půli hřiště. Následoval dlouhý centr hostujícího Přibyla, domácí jej ale zpracovali a založili protiútok. Domácí Fialka se ale k zakončení nedostal, zastavili jej dva protihráči. O chvíli později nestíhal po pravé straně hostující Brabec unikajícího Mazáče a zastavil ho pouze za cenu faulu. Rozehrávali Pelhřimovští. Centr do vápna Polenští uklidili na roh, který posléze zahrával Niederle. Pohromě v podobě gólu ale hosté zabránili. Ve 30. minutě měli domácí další standardku a to po faulu hostí. Niederle ji rozehrál po zemi na Poula, který ale chumel hráčů před sebou nepropálil. Ve 32. minutě střelu Vopálenského zleva po zemi chytil hostující brankář Pokorný. Chvíli na to zahrávali rohový kop konečně i hostující fotbalisté, domácí ale odvrátili na další roh, který poté rozehrál Přbyl. Domácí ale i tentokráte byli úspěšní při bránění a naopak šli do brejku, který byl zakončen střelou, ale bohužel pro domácí jen do náruče gólmana Pokorného. Střelecky se neprosadil ani ve 36. minutě Mazáč, po přihrávce Niederleho. Ve 38. minutě musel skluzem zastavit přihrávku Vopálenského před bránu Vícha. Rohový kop se ale domácím opět nezdařil a naopak do brejku šli hosté. Průcha přihrál míč na volného nabíhajícího Filipa Bačkovského, ten ale odmítl otevřít skóre, pálil mimo bránu Pecha. V pořadí již osmý rohový kop zahrávali domácí chvíli na to. Na centr Poula si naskakoval Hotovec, ale míč stihli odhlavičkovat na další roh hosté. I z tohoto ale Pelhřimovští posléze vedoucí branku nevytěžili. Ta přišla až ve 44. minutě, když se po přihrávce od Vopálenského prosadil Niederle a poslal tak hosty do šaten s jednogólovým mankem 1:0. Těsně před odchodem na poločasovou pauzu ještě musel proti centru hostí zasahovat Pech, s přehledem míč vyboxoval před sebe a následný brejk domácích další brankou neskončil.

Začátek poločasu přinesl rychlou branku

Pár vteřin po změně stran přišel pro hosty šok. Domácí přidali druhou branku, když se po přihrávce od Homolky trefil nabíhající si Poul – 2:0. O pár minut později se k zakončení dostal pelhřimovský Fialka, když využil nesouhru hostujícího gólmana s obránci. Pálil ovšem jen do boční sítě hostující brány. V následujících minutách přibylo na hřišti více osobních soubojů. Polenský gólman Pokorný měl znovu práci v 62. minutě, když musel střelu Fialky vyrážet na roh. Centr do vápna poslal Niederle, hosté ale odhlavičkovali míč do bezpečí. V 64. minutě se Pelhřimovští dopustili nedovoleného zákroku. Standardku za hosty zahrával Bačkovský Filip, centr ale byl nepřesný a Pecha neohrozil. V 68. minutě se na hřišti zažlutilo a to když Přibyl zezadu zastavil Hotovce. Rozehrávali tedy domácí. Gólová příležitost se z tohoto ale nevyvinula. Poté hra na nějakou chvíli oboustranně trochu upadla. Domácí si hlídali dvougólový náskok a snažili se nepřipustit rychlonohé útočníky hostí k zakončení. V 73. minutě se hosté dostali ke standardce, a to když Pelhřimovští předtím faulovali. Šimek ale trefil pouze zeď sestavenou z hráčů v bílém dresu. V 85. minutě přišla před bránu pěkná přihrávka od Vlka, Fialka ale pálil mimo Pokorného bránu. Minutu před koncem ještě měli hosté další standardní situaci, Průcha ale trefil opět pouze zeď. V 90. minutě faulovali naopak hosté. Domácí zahráli míč po zemi nakrátko, zakončení ale bylo mimo bránu. V nastaveném čase se ještě nedovoleného zákroku dopustil hostující Brabec, jeho zákrok na Vacka byl oceněn žlutou kartou. Po rozehrávce se domácí ale k zakončení nedostali a chvíli na to hlavní sudí odpískal konec utkání. Všechny body tak zůstaly doma v Pelhřimově a díky remíze Slavoje Polná v Kamenici nad Lipou mají Pelhřimovští v čele tabulky osmibodový náskok na právě polenský Slavoj.



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Richard Zeman, trenér: "Oba manšafty byly poprvé na trávě, což přineslo řadu nepřesností. Hra byla místy neurovnaná. V našem podání byl první poločas lepší než druhý. Myslím, že jsme byli lepší a soupeře jsme nepustili do vyložených příležitostí. Zápas jsme zvládli za tři body, přesně takto jsme si start do jara představovali. Náskok osmi bodů jsme mohli mít už po podzimu, nezvládli jsme ale zápas v Okříškách, kde jsme si nechali v závěru vyrovnat. Je to samozřejmě příznivá pozice, ale stále nás čeká jedenáct zápasů. A hned v příštím kole těžký duel v Ledči, kde budeme muset podat lepší výkon."

TJ Sapeli Polná
Ondřej Košík, trenér: "V prvním jarním kole nás čekal favorit soutěže na postup, který byl v zápase lepším celkem. Kromě dvou vstřelených gólů bylo na obou stranách především spoustu nedotažených brejkových situací, které končili nepřesnostmi ve finální fázi. Bohužel se nám nepovedlo pohlídat tři nejlepší hráče soupeře (Niederle, Homolka, Poul), kteří zařídili obě branky. Pelhřimov byl více na míči po celý zápas, ale do dalších vyložených šanci jsme je nepouštěli. Je škoda, že jsme nepohlídali začátek druhého poločasu, pokud by byl rozdíl jedné branky, mohli bychom zápas více zdramatizovat. V tréninku se budeme muset zaměřit především na řešení finální přihrávky abychom byli v příštím zápase více nebezpeční a zvládli utkání za tři body."



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Pech [-] - D. Poul [-] , J. Fialka [-] , L. Vopálenský [-] , D. Viktora [-] , A. Hotovec [-] (81. J. Adam [-] ) , J. Homolka [-] , M. Niederle [-] , T. Vacek [-] , T. Mazač [-] (71. J. Vlk [-] ) , A. Šimon [-]

TJ Sapeli Polná
T. Pokorný [-] - J. Bačkovský [-] (70. J. Mužík [-] ) , M. Šimek [-] , O. Přibyl [-] , M. Brabec [-] , A. Průcha [-] , M. Boháček [-] , T. Matějíček [-] (70. M. Mikeš [-] ) , F. Bačkovský [-] (81. P. Fišer [-] ) , O. Vícha [-] , Š. Bambula [-]

ŽK: 59. T. Mazač - 68. O. Přibyl , 90. M. Brabec .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: HANZL Daniel - ŽALOUDEK Marek, KŘÍŽ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Barbora Králíková

Expert: Tomáš Pokorný
Tip experta: výhra hostů

Domácí jsou favorit, ale věřím, že hosté překvapí, dají první gól a udrží vítězství.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů