1:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2023 16:30

16.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Další remíza Chvalšin


Branky


23

První dubnový den s sebou přinesl i aprílové počasí, kdy se sluneční svit střídal se zataženou a potemnělou oblohou, ale také s dešťovými přeháňkami. Hrací půda ve Chvalšinách navíc ještě nebyla v ideální formě, což ovšem nebránilo tomu, aby se utkání na měkkém, byť písčitém povrchu odehrálo. Domácí tým nastoupil ve své červenožluté kombinaci, Boršovští si přivezli tradiční spojení zelené a bílé.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned zkraje zápasu drželi balón na svých kopačkách místní fotbalisté se chtíčem ukázat, že právě oni budou ve vlastním prostředí dominovat a z toho také mohli těžit. Hned ve třetí minutě se totiž dostali do dvou slepených střeleckých pozic, jenomže tu první dokázala boršovská defenziva zablokovat a dorážka mířila mimo tři tyče, jež strážil brankář Trčka. Hosté se do svého zakončení dostávali spíše ojediněle, ovšem to přidávalo na jejich nebezpečnosti. V jedné takové situaci se octl Havlíček, když si míč zleva potáhl až na hranici pokutového území a jeho tvrdá rána prosvištěla nízko nad horní tyčí. Cába zasahovat nemusel.

V závěru úvodní čtvrthodiny hry si však o slovo řeklo známé pořekadlo „Nedáš – dostaneš.“ Rozehru Kériho na hostující obranné polovině vystihl Kaprál, načež postupoval v ataku po pravé straně a vysokým centrem do pokutového území pobídl své spoluhráče. Tam se míče ujal Jakub Cifreund a přes ležícího Trčku jej doklepl do sítě a zřídil svému týmu vedení.  Následná příležitost o navýšení vedení přišla pro Sokol ihned záhy a to v momentě, když se Staněk nešťastně srazil s Trčkou. Na Kaprála zívala odkrytá klec, nicméně jeho projektil se od bližší tyče odrazil do ležícího a poraněného Staňka, ž čehož jen vyústilo přerušení hry.

Mezi dvaadvacátou a šestadvacátou minutou mohl Sokol znovu úročit z několika příležitostí, jenže se míč do sítě nedostal poté, když Fučík v rohu šestnáctky opanoval souboj s Trčkou a neujala se tvrdá ani rána Zwifelhofera ze střední vzdálenosti. V obrovské šanci se navíc zjevil Klíma, když si vytvořil ideální střeleckou pozici, jenže nechal zaskvět Trčku a později osamocený Kaprál ve finální chvíli nedosáhl na centr mířící zleva.

Ve druhé polovině úvodního dějství chvalšinské mužstvo herně polevilo a do hry se začali dostávat jeho soupeři, nic kloudného však z jejich snahy nepramenilo. Úspěšně pracovala domácí obrana v čele Holasem, který zvítězil v drtivé většině soubojů a případné zakončení zelenobílých skončilo mimo zařízení. Cába kromě několika sebraných míčů z výšky neměl důvod zakračovat. Po prvních pětačtyřiceti minutách proto Chvalšiny držely hubené vedení a pomyslné misky vah se přikláněly na jejich stranu.

Druhý poločas byl na šance s gólovými parametry o poznání chudší a hra se odehrávala spíše ve středu hřiště. Více prostoru tak dostávaly individuální momenty, ale i chyby. Stále více docházelo k osobním kontaktům, dovoleným i nedovoleným, které byly postupem času ostřejšího rázu a zrna. A zatímco hosté viděli i několik žlutých varování, domácí Sokol držel své nervy na uzdě a z tohoto klání odešel s čistým štítem.

Jeden z nedovolených kontaktů na útočné polovině Boršova však vedl k vyrovnání krátce před uplynutím odehrané hodiny. Centrovaná pobídka, jež mířila k hranici pokutového území nabyla několik kontaktů hlav útočících i bránících hráčů a ačkoliv Richard Kofroň operoval až za posledním chvalšinským obráncem, nemohlo se vinou zásahu muže ve žlutočerveném jednat o postavení mimo hru, načež zmiňovaná hostující čtyřka přesnou hlavičkou upravila skóre na 1:1.

Domácí si chuť vítězství nechtěli nechat vzít i přes ztrátu vedení a tak o necelých deset minut později vedli kontr, jenž zakončoval Klíma, ovšem ten ani tentokrát nedokázal Trčku překonat, načež o moc více možností Sokol nedostal. Boršov totiž posilnil obranné řady a tím soupeři téměř znemožnil další ohrožení. Světlou výjimkou byly Lamačovy rychlé nohy, jenomže toho v prvním případě zastavil jediný zbytečný krok navíc a gól na noze měl i nedlouho nato, ale nejenže se trefil do citlivých míst boršovského brankáře, navíc byl při Kaprálově nabídce přistižen v ofsajdu.

Remízový stav však mohli rozseknout i hosté díky svým rychlým protiútokům, ale seřízenou mušku neměli ani oni. Definitivní rozhodnutí málem přinesla křižná střela z pozice levého křídla, na níž natahující se Cába nedosáhl, ta ovšem jen prosvištěla kolem a skončila v zámezí. 

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Když se na zápas ohlédnu jako na celek, hodnotí se mi složitě. Předvedli jsme hru, na které v příštích kláních můžeme stavět, ale k vidění byly také momenty, které bychom rozhodně měli řešit jinak. Oproti minulému týdnu jsme se už prezentovali větším množstvím střel, dokázali jsme dát vedoucí gól, jenže i úspěšnost a efektivita si vybrala svou daň. Naproti tomu Boršov vykřesal gól a následný bod vlivem jediného míče, který mířil mezi tyče. Ačkoliv bychom si mohli říct, že po prvotní prohře s tímto soupeřem má bod jistou cenu, pro nás je to málo. Hráli jsme doma, po většinu zápasu jsme byli lepší a kdybychom po první půlhodině vedli 3:0, divit by se nemohl vůbec nikdo. Rozhodovaly maličkosti a s trenérem Peterem Fábiánem ke klukům rozhodně nemůžeme být kritičtí. Potřebujeme o trochu více toho potřebného štěstí a zbavit se našeho remízového prokletí (smích). Za týden jedeme do Sedlece. Jsme si vědomi jeho postavení v tabulce i jarního nezdaru v koncovce, kde se mu ještě gólově nezadařilo, ale rozhodně nehodláme nic podcenit. Loni jsme tam ztratili vítězství v poslední minutě a zbytečných chyb se tentokrát musíme vyvarovat. Na vítězství myslíme, ovšem s jistou pokorou.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , V. Rychtář [-] , P. Zwifelhofer [-] - R. Kaprál [-] , V. Decarli [-] (73. P. Postl [-] ) , J. Cifreund [-] , M. Postl [-] - J. Klíma [-] (87. M. Anderle [-] ) , L. Fučík [-] -

FK Boršov nad Vltavou
P. Trčka [-] - T. Kéri [-] , R. Řežáb [-] , R. Kofroň [-] (72. P. Kuryliuk [-] ) , P. Volf [-] , J. Havlíček [-] (65. J. Zedek [-] ) , F. Benhák [-] , J. Macík [-] , T. Dvořák [-] , J. Staněk [-] , J. Lísal [-]

ŽK: 38. P. Volf , 50. F. Benhák , 88. T. Dvořák .
Hráči zápasu: J. Cifreund .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Picka Pavel - KLIMEŠ Jiří, JANDA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Když jsme se s Boršovem potkali na podzim, po tuhé bitvě jsme v deseti lidech těsně padli. Jenomže horší jsme rozhodně nebyli a tak bychom tentokrát rádi obrátili kartu. Soupeři máme rozhodně co vracet a potřebujeme vítězně navázat na důležitý bod z venku. Snad nám do karet zahraje domácí prostředí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích