Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2023 17:00

20.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlatá Koruna vybojovala body ve Chvalšinách


Branky


9. J. Klíma , 13. L. Fučík , 32. V. Aust - 18. J. Wagner , 24. J. Šebelka , 67. L. Konečný , 79. D. Fuciman , 82. J. Šebelka (p.)
24

V rámci dvacátého kola krajské 1. B třídy se Chvalšiny utkaly s dosavadním lídrem a pouze jedinkrát poraženým účastníkem skupiny A. Zlatá Koruna byla pro zápas výrazným papírovým favoritem a domácí mužstvo hodlalo v plné odhodlání zadělat na překvapení. Tým bojující o záchranu navíc hned nadvakrát vedl, body ovšem ze skvěle rozehraného klání nevykřesal. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivněji do zápasu vkročila Zlatá Koruna. Ta vedla svůj první útok už po odehrané minutě a kdyby Persána úspěšně nekřižoval a nezablokoval Jakub Decarli, pravděpodobně by byla k vidění hned úvodní příležitost s gólovými parametry. Míč následně skončil v zámezí a rohový kop zvládla domácí defenziva odvrátit do bezpečí. Chvalšinští se poprvé do nadějné pozice dopracovali o pět minut později. Fučík vystihl úmysl ve hře soupeře a postupoval vstříc Trnkově brance. S jeho střelou doprostřed zařízení však zkušený brankář neměl problémy.

Devátá minuta byla tou, kdy se Chvalšiny proti výraznému favoritovi dostaly do vedení. Na konci pohledné akce, která pramenila z pravé strany, byl totiž před brankou osamocený a úspěšný Jan Klíma a před ním už stála snadná úloha. Trefit se! Rychlý gól navíc Chvalšinské nabudil a ti si počkali na další chybu svého soka. I tentokrát Lukáš Fučík poukázal na své dobré čtení hry a když zlatokorunské zadáky oloupil o balón, hrnul si to sám na Trnku. Tentokrát místo střely volil kliku vlevo a zakončoval do odkryté klece. To běžela třináctá minuta a domácí se chopili snového začátku.

Jenomže dvoubrankové vedení jim nevydrželo dlouho. Sami totiž svého silného protivníka dostali do hry vlivem svých chyb. A Lídr nejenže snížil, dokonce dokázal brzy manko vymazat. Nejprve Vosejpka podcenil situaci z osmnácté minuty nepřesným výběhem, čímž dal šanci ke snížení Jakubu Wagnerovi a nedlouho nato si nedůsledně počínaly zadní řady Chvalšin, když nedokázaly míč odklidit z cesty kapitána Jana Šebelky. Ten zkraje druhé poloviny úvodního dějství přesnou ranou vyrovnal na 2:2.

Tato rychlá ztráta ovšem Sokol nesrazila. Domácí hráči byli stále plně odhodlaní zadělat na překvapení kola a tak si po uplynulé půlhodině hry vzali své vedení zpět. Znovu díky hezkému fotbalovému momentu. Fučík rozběhl útok směrem dopředu středem hřiště, vlevo měl navíc podporu též rychlonohého Vladimíra Austa, jenž si dlouhý pas přebral a postupoval sám. Nakonec zakončil na chlup stejně jako jeho spoluhráč a v chvalšinském týmu opět propukla obrovská radost. 

Do konce poločasového hvizdu navíc zbývala ještě čtvrthodina a během té mohly Chvalšiny znovu odskočit. A také tentokrát se jednalo o souhru Austa s Fučíkem. Prvně jmenovaný poslal svého kolegu do brejku, ten jej ovšem nedokázal dostihnout včas a na hranici pokutového území si míč sebral gólman hostí.  Skvělou první půli poté ukončilo její uplynutí a oba soci se do kabin odebírali za stavu 3:2 ve prospěch místního celku.

Zlatá Koruna na dosavadní vývoj utkání zareagovala dvojím střídáním už v poločase, kdy se na hřiště kromě Matúše dostal i Fuciman. A právě on mohl hned zkraje pokračujícíc fáze zápasu úročit svou roli. Jeho finální přihrávka na Persána se ovšem s úspěchem nepotkala a tak ani tentokrát nenastartovali hosté půli gólem. Mnohem veseleji mohlo být ihned záhy na druhém pólu hrací plochy. Aust se ve spolupráci s Klímou dopracoval až před Trnku, jenomže pro tentokrát se rozhodl ke střele a tím zkušeného brankáře nenachytal. Svou možnost posléze v navýšení vedení nedokázal proměnit ani Vojtěch Decarli, jehož střela byla zablokovaná, načež ve stoprocentní šanci vedle střílel Kaprál. To se časomíra překlenula do své závěrečné půlhodiny.

Prakticky ihned v závěsu se hra otočila. Nepříjemnou situaci protentokrát vyřešil hned nadvakrát Vosejpka, ovšem o pět minut později bylo znovu vyrovnáno. Vinou měkkého a poničeného terénu nedokázal Jakub Decarli odklidit míč do bezpečí a tak se zjevila šance tváří v tvář proti domácímu brankáři pro Lukáše Konečného.  A ještě nedávno větřínský kanonýr hlavou mířil přesně, čímž rozjásal početnou zlatokorunskou výpravu. Na tuto trefu již Chvalšiny zareagovat nedokázaly, po zbytek klání jim nezbývalo mnoho sil a tak bylo příštích pětadvacet minut v režii lídra, plného zkušených hráčů.

Kontroverzní moment se o slovo přihlásil v sedmdesáté minutě, když byl Persán faulován, jenomže jeho dožadování se penalty nebylo vyslyšeno a tak hra pokračovala a následný protiútok skončil vpředu u Cáby, jenž nebyl v tomto utkání ideálně využit. Devětasedmdesátá minuta byla navíc tou, kdy se hosté poprvé dostali do vedení. Na prvotní střelu jednoho z korunských nájezdníků byl Vosejpka připraven a dokázal na ni zareagovat, dobíhající Dominik Fuciman ovšem nebyl dostatečně pokrytý a tak si se zakončením nedělal příliš mnoho starostí.

Domácí tým navíc nadále tropil chyby. U levé lajny si nepočínal ideálně, z čehož byl mířen další kontr na Vosejpku a když mu Persán navedl kličku po své levé ruce, daly Chvalšinští vše do jeho nemožnosti vystřelit. Rázem zazněl hvizd sudího Křížka a ten ukázal na značku pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil Jan Šebelka a s přehledem definitivně rozhodl o osudu utkání.  Odevzdaný Sokol navíc v závěru svolil k dalšímu pokusu Fucimana, ten ovšem idividuální postup uzavřel křižnou přízemní střelou mimo vzdálenější tyč.

Situace se pro chvalšinský tým dostává do kritických hodnot. Po čtyřech prohrách v řadě se mužstvo již bezpodmínečně potřebuje chytit ziskem všech bodů a zabojovat o záchranu v krajské soutěži. Ideální příležitost k tomu dostane hned v jednadvacátém kole, kdy trenér Fábián se svými svěřenci bude zajíždět na půdu posledního Velešína.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Na zápas se Zlatou Korunou jsme nijak výjimečně nenahlíželi. Sice k nám přijel lídr soutěže s drtivě nejlepší ofenzivou, který zároveň dostal nejméně branek, přesto jsme jej brali jakého jiného soupeře. Byli jsme si vědomi síly, jakou Zlatokorunští mají, ale stejně tak jsme dbali na fakt, že neporazitelní rozhodně nejsou. V tomto zápase jsme neměli co ztratit. Ba naopak, pouze získat. Do zápasu jsme vstoupili skvěle. Prvotní náznaky šancí soupeře jsme dokázali ustát a byť jsme ani my svou úvodní nevyužili, z dalších dvě jsme přetavili v góly a než uběhla první čtvrthodina, vedli jsme 2:0. Tato soutěž je ovšem o chybách a Koruna je natolik zkušená, že ty naše potrestala a brzy se vrátila do zápasu. I přesto, že jsme toto nadějné vedení ztratili, dokázali jsme si jej, byť hubené, vzít zpět a přenést do druhého poločasu. V tom už jsme se ale netrefili. Nelze říct, že bychom byli bez šancí. Měli jsme ideální příležitosti odskočit houževnatému soupeři na 4:2 a kdyby se nám to povedlo, zápas by se zřejmě vyvíjel jinak, jenomže namísto toho jsme opět vlastní nedůslednosti Zlatce dovolili vyrovnat a poté i zápas otočit. S běhavým soupeřem, který byl v mezihře a to zejména ve středu hřiště výrazně lepší, nám došla fyzička a toho Zlatá Koruna využila. Tou proměněná penalta nás navíc dorazila a veškeré choutky na jakýkoliv lup se rozplynula. I když jsme prohráli čtvrtý zápas v řadě, tentokrát rozhodně nebyl prostor na nějaké výčitky nebo smutek. Ukázali jsme si, jak bychom měli a chtěli hrát v dalších kláních, která budou významná a důležitá. Konečně jsme se začali více prosazovat a věřím, že kluci si v této pro nás těžké době zvedli sebevědomí. Na tom teď můžeme stavět a přesně to musíme ukázat už v neděli ve Velešíně.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , V. Aust [-] , M. Babinský [-] - L. Fučík [-] , R. Kaprál [-] , V. Rychtář [-] , V. Decarli [-] (66. P. Cába [-] ) , M. Postl [-] - J. Klíma [-] (63. D. Lamač [-] ) -

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - J. Wagner [-] , M. Kroupa [-] , B. Miletić [-] , J. Zajíc [-] , M. Kroneisl [-] (46. D. Fuciman [-] ) - F. Persán [-] , M. Král [-] (46. L. Matúš [-] ) , J. Šebelka [-] , L. Konečný [-] , M. Rytíř [-] -

ŽK: 48. J. Šebelka , 54. L. Konečný .
Hráči zápasu: J. Šebelka .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: Křížek Danek - VELFL Matyáš David, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Filip Schneider
Tip experta: výhra hostů

Zlatka si v klidu kráčí k vítězství v 1.B a ve Chvalšinách potvrdí roli favorita a vyhraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

25. 4. 2023 21:02
Odvážný tip :-))