2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

26.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mikulovické catenaccio Pardubičkám nechutnalo


Branky


6

Běhavý, mladý tým Pardubiček zavítal v předposledním kole okresu na půdu SK Mikulovic a pěkná návštěva 103 diváků byla zvědavá, jak si hosté poradí s propracovaným defenzivním stylem Mikulovic. Pravé italské catenaccio mladíkům moc nechutnalo, body zůstaly po výhře 2:1 doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Souboj herních systémů

V Mikulovicích na sebe narazily dva odlišné herní systémy. Domácí SK preferuje pravé, nefalšované italské catenaccio - herní styl, založený na zajištěné obraně a rychlých protiútocích. Ten se ujal zejména v Itálii a doslova znamená bezpečnostní řetízek od dveří.

Naopak "blue boys" z Pardubiček sází na ofenzivní, kombinační výpady a nátlakový fotbal s průnikovými přihrávkami za obranu.

Je ovšem zajímavé, že v okamžiku, kdy Mikulovice obdrží první gól a musejí něco změnit, nepanikaří a mají schopnosti a dovednosti utkání vyrovnat a opět se vrátit k tomu, co jim sedí. Bylo to patrné při minulém zápase doma s holickým béčkem a ke stejné situaci došlo i s rezervou Pardubiček, kdy se ve 33.minutě po rychlé akci a kombinaci ve vápně prosadil přesnou střelou k tyči Pečinka - 0:1.

Stejně jako s Holicemi stihli domácí srovnat krok už do přestávky. 

V 41.minutě poslal Nováček dlouhý balón do běhu na rychlého Plesingera, u balónu byl však rychleji gólman Scháněl. Tomu se však vůbec nepovedl odkop do bezpečí, když trefil právě dotírajícího Plesingera. Ten zkrotil míč a přihrávkou vyzval ke skórování volného Kříže - 1:1.

Pro Jakuba Kříže to byl už 22.gól v této sezóně.

Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Výstavní trefou z přímáku rozhodl Karlík

Po přestávce se domácí vrátili k osvědčenému stylu, hrál se bojovný fotbal plný soubojů.

Pardubičky se snažily, ale narážely na nepřesné finální přihrávky a pokud už se k zakončení dostaly, byl na svém místě jistý Těšínský.

Zápas tak rozhodla standardní situace ze 74.minuty. Rozhodčí Bém nařídil přímý volný kop pro Mikulovice ze vzdálenosti asi 30 metrů. K míči se postavil Tomáš Karlík a výstavní střelou do šibenice nedal mladému brankáři v dresu Pardubiček Schánělovi šanci - 2:1.

Cenné vítězství už domácí udrželi a připsali si tak po holické rezervě druhý skalp kvalitního mužstva v krátkém časovém sledu.



Ohlasy k zápasu


SK-1.FC Mikulovice
Tomáš Karlík, autor vítězného gólu: "Jsem rád, že mi to tam konečně padlo. Kopal jsem ze středu hřiště cca z 30 metrů a balon jsem trefil tak dobře, že zapadl do šibenice. Měl jsem možná i kliku, že svítilo nepříjemné sluníčko přímo na bránu."

SK Pardubičky B
Ondřej Pečinka, záložník: "U Mikulovic se tomu dá říkat dobrá obrana, ale z mého pohledu prostě beton. My jsme hráli špatně, pořád přes křídla, ale oni byli vždy ve vápně v 7-8 lidech, takže to prakticky nemělo smysl. Držení míče asi 15% - 85% pro nás. Z naší strany tedy špatně zvládnuté utkání při takovém držení míče. Nutno podotknout, že jejich vítězný gól byla neskutečná střela z přímáku."



Sestavy


SK-1.FC Mikulovice
O. Těšínský [-] - V. Novotný [-] (74. V. Bříza [-] ) , J. Kříž [-] , L. Křivka [-] (46. J. Dynter [-] ) , J. Vencl [-] , J. Plesinger [-] , F. Červenka [-] , P. Nováček [-] , T. Karlík ml. [-] , P. Štěpán [-] , R. Stefanov [-]

SK Pardubičky B
O. Scháněl [-] - J. Metelka [-] , D. Menšl [-] , P. Münzberger [-] , A. Troják [-] (76. M. Maršíček [-] ) , M. Mec [-] (66. O. Hátle [-] ) , J. Dojčán [-] , O. Pečinka [-] (84. J. Kolář [-] ) , M. Hofman [-] (61. P. Halbich [-] ) , J. Oberreiter [-] , M. Svoboda [-]

ŽK: 44. V. Novotný , 63. P. Štěpán , 87. J. Kříž - 75. P. Münzberger .
Počet diváků: 103. Rozhodčí: Bém Zdeněk - PEMČÁK Róbert, STOČEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Jan Jirásek
Tip experta: výhra hostů

Pardubičky hrají dobrý fotbal a mají kvalitní mladé hráče. Zápas si pohlídají.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza