Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

21.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Láďa Turyna je hrdina!


Branky


11

SK Starý Mateřov naplno zabodoval v domácím prostředí s SK-1.FC Mikulovice a po výsledku 4:2 už dýchá na záda svým nejbližším konkurentům v bitvě o záchranu. Jiskru naděje zažehl svými dvěma góly Ladislav Turyna, který odehrál za svůj tým teprve druhé utkání letošní sezóny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mikulovice jely podle plánu

Mikulovice si byly velmi dobře vědomy faktu, že domácí Starý Mateřov už hraje prakticky o všechno a že tak vzájemné utkání nebude žádnou snadnou záležitostí. V prvním poločase nic nenasvědčovalo, že by mohli domácí fotbalisté křísit záchranářské naděje.

Hosté byli nebezpečnější a jen díky Svichkarovi vstřelili pouze jeden gól. Ve 25.minutě po rohovém kopu uklízel krásnou střelou odvrácený míč do sítě Těšínský - 0:1.

Poté se hra vyrovnala, hrál se bojovný fotbal. Kompaktnost a sehranost obranných řad narušila na obou stranách vynucená střídání - na domácí straně se zraněným kolenem odkulhal Hromádko, u hostů musel ze hry Martin Karlík.

 

Hrdina Turyna

Co si řekli v kabině v pauze domácí, osvětlil jejich trenér Peter Nägele:

"O poločase jsme si řekli, že to prostě neposereme a konečně vyhrajeme!"

Velká vzpruha pro Mateřov přišla hned ve 47.minutě, kdy se po akci Fenyka s Turynou trefil do černého Žďára - 1:1. Mikulovice sice nadále předváděly pohledné útočné akce, kterým ale chyběl gólový efekt. 

A tak mnohem větší důsledek pro vývoj zápasu měly spíše chyby defenzívy a těch udělali více právě hosté. Jednu z nich potrestal v 58.minutě Turyna - 2:1.

Na tento gól stihl ještě velmi brzy v 62.minutě přesnou střelou podél brankáře odpověděr Plesinger svým 9.gólem v sezóně - 2:2.

Klíčový okamžik duelu přišel v 65.minutě. Hattan fauloval Turynu na kraji vápna a následný přímý kop poslal přesně do šibenice kapitán Tomáš Fenyk - 3:2.

Ve zbylých minutách se Mikulovice snažily o vyrovnání, stáhly obranu na tři beky, nicméně úspěchem skončil již pouze rychlý brejk Turyny v 87.minutě - 4:2.

Ladislav Turyna, který nastoupil za Mateřov teprve ke druhému okresnímu zápasu, byl hlavní hvězdou sobotního odpoledne a přinesl do Mateřova naději na záchranu.

 



Ohlasy k zápasu


SK Starý Mateřov
Peter Nägele, trenér: "Hosté si přijeli asi pro tři body, ale my jsme ukázali srdce a nechali na hřišti všechno! Nutno říci, že bez Ládi Turyny by se to nepovedlo."

SK-1.FC Mikulovice
Martin Karlík, obránce: "Z naší strany příliš mnoho chyb, hlavně v rozebírání útočníků a špatné koncovce."



Sestavy


SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - Z. Žďára [-] , L. Turyna [-] , S. Darmohrai [-] (79. J. Macek [-] ) , T. Fenyk [-] , P. Kaválek [-] , V. Polívka [-] , L. Skalický [-] , D. Kotov [-] , P. Hromádko [-] (28. J. Hruška [-] ) , K. Veselák [-]

SK-1.FC Mikulovice
F. Červenka [-] - M. Karlík [-] (26. V. Novotný [-] ) , L. Křivka [-] , T. Karlík ml. [-] , J. Hyxa [-] - P. Nováček [-] (70. V. Bříza [-] ) , P. Štěpán [-] , O. Těšínský [-] , P. Vencl [-] - J. Plesinger [-] - A. Hattan [-] (72. J. Dynter [-] )

ŽK: 64. A. Hattan .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Kopecký Martin - HRSTKA Adam, KELLER Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Peter Nägele
Tip experta: výhra domácích

Nyní už jsme v situaci, kdy hrajeme o každý bod. Snažíme se odlepit od posledních Dražkovic, které nás trochu vypekly výhrou právě v Mikulovicích. Mikulovice jsou hodně nevyzpytatelný soupeř, který dokáže porazit každého, pokud se sejde základní sestava. Nyní jsou poněkud oslabeni při absenci Kuby Kříže, což je pro nás jistá šance.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza