Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.04.2023 17:30

20.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Přestřelku v Radnicích ukončil Trojovský


Branky


5. D. Voves (vl.) , 48. D. Kroc , 67. L. Aubrecht - 3. D. Tříska , 10. D. Tříska , 31. D. Vodrážka , 36. J. Tětek (p.) , 71. M. Trojovský
24

Dohrávka 20. kola krajského přeboru mezi Radnicemi a hosty z Petřína byla ve velkém gólovém stylu. Petřínští chtěli svému soupeři vrátit podzimní porážku na svém hřišti a s sebou si vzali i nějaké posily z divizního Áčka, kde někteří z nich dokonce nastupují pravidelně v základu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólopřestavení Petřína

A že někteří zkušení hráči, či mladá dravost byli znát, ukázala už 3. minuta zápasu. Michal Provod na levé straně napřáhl ke střílenému centru na zadní tyč, všechny předběhl Dominik Tříska a ve skluzu uklízel do sítě. Ale už za 2 minuty bylo srovnáno. Přes pravou stranu byl vyslán David Kroc, který hledal spoluhráče Habra před bránou, kterého v souboji předskočil Dominik Voves a od něho se míč odrazil za Edelmanova záda. Davida Kroce tak nemusela mrzet o pár desítek sekund dříve neproměněná šance, když jeho míč letěl těsně nad šibenici. To ale nebylo z úvodní desetiminutovky vše. Za obranu Petřína se záhy dostal Svoboda, ale špatným převzetím míče se připravil o tutovku možná i do prázdné brány. Na druhé straně se pak hosté prosadili po rohovém kopu. Na míč směřovaný na malé vápno nedosáhla domácí obrana, brankář zůstal na žvejkačce a pohodlně nohou tak přidal druhou branku v zápase Dominik Tříska.

 

V 15. minutě měl na noze srovnání Matěj Svoboda, který opět dostal parádní míč za obranu, ale neudržel nervy na uzdě, opřel se do míče silou a Edelman vyrážel míč směřující nad jeho hlavu na roh. Po něm Rýdlova hlavička mířila nad. Na druhé straně se do slibné šance dostal Rada, ale přehazoval brankáře mimo bránu. Edelman následně na druhé straně nejistě vyrážel střelu Aubrechta, která mu mířila do rukavic. Z rohu pak Kroc pálil mimo.

 

Ve 30. minutě se Petřín dostal k rohu zdarma, po němž se jako jediný na úrovni penalty vyšponoval do vzduchu Dan Vodrážka a ostrou hlavičkou na přední tyč, od které domácí hráči vystoupili, navýšil na 1:3. O pár minut později byla navíc k vidění penalta proti domácímu celku, za Brožovo ruku uvnitř šestnáctky. K té se postavil Jakub Tětek a střelou k tyči nedal Spěváčkovi šanci, ač se po míči marně natahoval. Ve zbytku poločasu se radničtí snažili skloubit přesnost a načasování v přihrávkách za obranu soupeře, které by mohly vést ke snížení, ale zatím se to nedařilo.

 

Druhá půle pro Radnice, ale bylo to málo

Do druhé půle nastoupili domácí lépe, než hosté v černobílých dresech. Ve 48. minutě si po trase Rýdl - Aubrecht převzal míč David Kroc, narazil si s Esterkou, který právě přesně načasoval míč do správného prostoru a radnický útočník následně obstřelem brankáře na zadní tyč snížil na dvoubrankový rozdíl. Petřín mohl odpovědět, ale Spěváček byl v pozoru. V 55. minutě pak proběhla strkanice po stažení za dres Kotěšovcem vůči domácímu Esterkovi, který se následně ohnal rukou. Sudí situaci uklidnil bez karetního trestu, ale emoce byly od tohoto momentu hodně pocuchané a jakákoliv nepříjemnost na jednu nebo druhou stranu se začala "hrotit". Zejména, když se o minutu později snažil z vlastní šestnáctky odkopnout míč Michal Provod a nastřelil si vlastní ruku vyskytující se v oblasti kolem hlavy. Někteří domácí hráči i diváci v tomto případě zapomněli na změnu pravidel, kdy se taková ruka nepovažuje za přestupek ve hře, tudíž penalta odpískána nebyla. To neunesl domácí kapitán Rýdl a po emotivní komunikaci se sudím obdržel žlutou kartu.

 

Radničtí byli touto "nekřivdou" ještě více namotivováni a čím dál více se tlačili za dalším gólem. Ten přišel v 67. minutě, když se ke standardce na pravé straně postavil Kroc, přízemní střelou pod vyskakující zdí prověřil Edelmana, který jen vyrazil před sebe a v šestnáctce se přesně do míče opřel Lukáš Aubrecht. Myšlenky na srovnání byly na místě... To by ale nesměli domácí vypustit další rohový kop Petřína o pár minut později. Podcenili rozehrání na krátko, kde mezi dvěma hráči běhal pouze Aubrecht, hosté tak pohodlně odcentrovali na zadní tyč, kde byl absolutně, v okruhu 5 metrů, nikým nehlídaný Martin Trojovský a brankář Spěváček na hlavičku nedosáhl.

 

Záhy mohl Rýdl odpovědět hlavou po rohovém kopu, ale oproti svým soupeřům stále mířil vedle. Po dalším rohu na velkém vápně mířil zase vysoko nad bránu ze zajímavé pozice Kroc. Rohů na straně Radnic přibývalo, ale přesnosti ubývalo. Stejně tak v tom, co mohlo na soupeře platit - míče za obranu, domácí nedokázali využít, jelikož delší rozvahou nad přihrávkou donutili spoluhráče vyběhnout za ofsajdovou lajnu. Závěrečné minuty už potom patřily hostujícímu celku, který díky Trojovského brance dohrával s lehkostí a naopak na domácí hráče padalo vědomí, že už se zápasem zřejmě nic neudělají.

 

Oba celky se pak zaslouženě dočkaly potlesku od stovky přítomných diváků za pěkné fotbalové představení.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Radnice
Roman Štěpánek, trenér: Věděli jsme, že zápas s Petřínem nebude vůbec lehký už z toho důvodu, že nám opět přibyli hráči na marodku a momentálně skládáme mužstvo jak se dá. Tohle naopak soupeř řešit zřejmě vůbec nemusí a také podle toho sestava vypadala (několik hráčů ”A” mužstva v základní sestavě). To se v prvním poločase samozřejmě projevilo a prohrávái jsme po půli 4:1. Po změně stran však kluci zabrali a dokázali snížit po velmi hezkých gólech na 4:3. V této fázi zápasu jsme všichni věřili v zisk alespoň jednoho bodu. Bohužel soupeř po hezky sehrané standardce přidal pátý gól, na který už jsme odpovědět nedokázali. Přestože jsme nezískali v tomto zápase ani bod, musíme kluky pochválit. Zvláště za druhý poločas, kdy byli více než vyrovnaným soupeřem. Bojovnost, snaha a odhodlání zvrátit výsledek byla vidět na celém mužstvu.

SK Petřín Plzeň B
Jaroslav Levý, trenér: Do zápasu jsme šli s respektem, věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Jednak mají Radnice v týmu dost šikovných fotbalistů se zkušenostmi z vyšších soutěží a obavy nám malinko působilo i očekávání stavu hrací plochy. Do zápasu jsme vstoupili famózně a hned ve třetí minutě jsme šli do vedení. Nicméně naší nekoncentrovaností jsme vzápětí pustili soupeře do šance a bylo 1:1. Tady bych kluky opět pochválil za bleskovou reakci, kdy jsme si za dalších 5 minut vzali vedení zpět. Za stavu 2:1 jsme přečkali pár nebezpečných situací, kdy jsme soupeře naším nedůrazem pustili do vyložených šancí. Tuto kritickou část jsme však přečkali a záhy odskočili krásnou hlavičkou Dana Vodrážky na rozdíl dvou gólů. Když jsme pak po ruce přidali z penalty gól na 4:1, zdálo se, že jsme soupeře definitivně zlomili. Přesto jsem hráče o poločase nabádal, aby nic nepodcenili a nedovolili Radnicím se dostat zpět do zápasu. Výsledek byl, bohužel, přesně opačný a po rychlém snížení se v 67. minutě dostal soupeř dokonce na kontaktní gól. V tu chvíli se mi honilo hlavou ledacos, ale nezpanikařili jsme a dalším gólem hlavou po rozehraném rohovém kopu jsme odpor domácích definitivně zlomili. Vezeme důležité 3 body z horké půdy, kterých si moc vážíme a pokračujeme ve stíhací jízdě na 2. místo, které je naším jednoznačným cílem!



Sestavy


TJ Sokol Radnice
T. Spěváček [-] - D. Rýdl [-] , M. Krč [-] , L. Aubrecht [-] - J. Vaščák [-] (89. J. Toman [-] ) , J. Esterka [-] , L. Brož [-] - M. Habr [-] (81. V. Kvasnička [-] ) , F. Polášek [-] (66. Š. Huttr [-] ) , D. Kroc [-] (89. K. Janata [-] ) , M. Svoboda [-] (66. D. Krč [-] )

SK Petřín Plzeň B
D. Edelman [-] - D. Tříska [-] , D. Voves [-] , M. Provod [-] (73. M. Brož [-] ) , J. Tětek [-] , L. Kotěšovec [-] (63. P. Zajíček [-] ) , M. Vanc [-] (46. J. Havelka [-] ) , D. Vodrážka [-] , A. Rada [-] (63. M. Štefl [-] ) , M. Trojovský [-] , L. Maxa [-]

ŽK: 57. D. Rýdl , 86. Š. Huttr .
Hráči zápasu: D. Kroc - D. Tříska , D. Voves .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: MIČAN Jan - ŘÍHA Zdeněk, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů