F. Laki 26.
F. Laki 87.
2:1
(1:1)
42. R. Hůla
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2023 16:30

19.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lišany překvapily Senomaty, o výhře rozhodla neproměněná penalta v závěru


Branky


26. F. Laki , 87. F. Laki - 42. R. Hůla
12

Při pohledu na tabulku bylo zřejmé, kdo jde do utkání v roli favorita. Na hřišti už tomu tak ale nebylo. Lišany se chtějí chytit a kdy jindy než po vítězství v Pustovětech. Proti stál ale velmi kvalitní soupeř, který navíc vyprovodil minulý týden Jesenici devíti góly. Každý zápas je ale jiný, což se v Lišanech potvrdilo a body zůstaly doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnání do šatny

Poslední utkání 19. kola se odehrálo v Lišanech, kde si příchozí diváci museli na první výraznější šanci počkat. Po faulu na pronikajícího Kodeše zahrávali Berani zajímavou standardku z rohu vápna, Vávra ale mířil vedle a jeho střela celkově postrádala razanci. Na druhé straně prodlužoval centr za sebe Mutinský a následoval souboj Roušavého s Kučabou, který senomatský brankář zvládl, ale chvilku mu trvalo než se postaví zase na nohy.

 

Skóre se poprvé měnilo ve 26. minutě. Hildebrandův střílený centr z pravé strany prolétl vápnem, do ohně ho vrátil Roušavý přesně do míst, kde zakončoval Laki. Jeho zakončení nebylo vůbec razantní, Kučaba se po jeho pokusu natahoval, ale dle zdviženého praporku pomezního sudí vyndaval míč až za brankovou čarou - 1:0. Krátce poté mohlo být vedení domácích navýšeno. Hildebrandův centr z pravé strany znovu skončil na kopačce Roušavého, který pálil jen těsně vedle.

 

Uběhla půl hodina hry a další obrovská šance pro Lišany. Medřický poslal Mutinského do samostatného nájezdu, ale lob lišanského útočníka skončil nad brankou. Stejný hráč mohl své zaváhání napravit o chvíli později z přímého kopu, ale Kučabu slabé zakončení nepřekonalo. To mohlo zelenobílé rychle mrzet. Špidra geniální schovanou přihrávkou ze středu hřiště našel Vávru, kterého ale při samostatném nájezdu bravurně vychytal brankář Řepka.

 

Lišanský brankář ale o minutu později našel svým odkopem R. Hůlu, ten si navedl míč kolem bránících hráčů a z hranice vápna ho poslal přesně k tyči - 1:1. Vzhledem k průběhu hry trochu šťastné vyrovnání, které hosté brali a domácí se mohli zlobit jen na sebe, protože neproměněných šancí měli za první poločas na svém kontě opravdu hodně...

Zahozená penalta rozhodla

Na začátku druhé půle si vytvořily Lišany převahu. V 50. minutě našel v pádu Mutinský volného Roušavého, který si navedl míč do vápna a proti jeho střele musel ukázat pohotový zákrok Kučaba. V další příležitosti se objevil uvnitř vápna Medřický, ale pálil mimo. I Senomaty dokázaly zahrozit, skóre se ale neměnilo.

 

V 73. minutě přišel dost možná klíčový okamžik zápasu. Špidra ve snaze udržet míč ve hřišti to dle zdviženého praporku pomezního sudí Dominika Svobody nestihl, což se senomatskému hráči nelíbilo a jeho verdikt nikterak vulgárně okomentoval. Výsledkem byla druhá žlutá karta a Berani šli do deseti.

 

Po vyloučeni nastala hluchá mezihra a po ni se odehrálo vše podstatné. Nejprve poslal Feher dlouhý centr do šestnáctky, kde si však Laki nerozuměl s Medřickým a ze zajímavě se vyvíjející šance nebylo nic. Na druhé straně bylo o dost větší dusno před Řepkou. R. Hůla prodloužil míč na Vávru a ten se znovu v zápase ocitl sám před lišanským brankářem. Domácí kapitán ale vytasil skvělý zákrok, přízemní zakončení zlikvidoval a držel dále naděje na vítězství.

 

K tomu byli zelenobílí o minutu později velice blízko! Kučaba rozehrál míč do strany na Máchu, který za přihrávku od brankáře nebyl vůbec rád. Jako sup se na senomatského kapitána pověsil Mutinský, od kterého se odrazil míč k Medřickému a ten ho posunul o kousek vedle na Lakiho. Ten se do rozeskákaného míče na známém lišanském tvrdém hřišti opřel a Kučaba jen sledoval, jak míč končí u vzdálenější tyče v síti - 2:1.

 

Co chtěly domácí víc než držet vedení pár minut před koncem proti soupeři hrajícímu v početní nevýhodě. V nastavení ale přišel šok. Vávra prodloužil míč na Kodeše, ten byl ve vápně nedovoleně zastaven a R. Hůla měl na kopačce vyrovnání, které by Lišany poslalo vzhledem k průběhu utkání do kolen. Štěstí se ale k domácím přiklonilo, senomatský hráč napálil břevno a následoval už jen závěrečný hvizd hlavního sudí.

 

Galerie od Jakuba Fejfara.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, kapitán: Když jsme viděli ostatní výsledky na okrese, tak jsme museli také bodovat, aby nám ostatní týmy neunikly. Věděli jsme, že nás čeká jeden z nejlepších týmů na okrese. K mému překvapení jsme první poločas měli v režii my. Dobře jsme napadali rozehrávku, několikrát jsme se z toho dostali do šancí, které jsme bohužel neproměnili. Senomatům nezbývalo než hledat za obranou útočníky, což kromě dvou šancí nebylo nebezpečné . Druhý poločas jsme se trošku stáhli a přenechali hru soupeři. Pak jsme se osmělili a zkusili jsme zápas zlomit na naši stranu, k čemuž nám pomohlo vyloučení. I tak Senomaty mohly rozhodnout, ale z jejich velké šance skončil míč na druhé straně a my vstřelili branku. V poslední minutě mohl skončit zápas remízou, naštěstí jsem měl dobře postavené tyče a tato velmi cenná výhra je doma.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Už před zápasem o rozcvičku jsem viděl, že to není ono. Bylo to samé sorry, sorry a já jsem si přišel jako na hodině angličtiny. Svolal jsem si hráče a říkám jim, že po devítigólovém vítězství se tenhle zápas nevyhraje sám. První poločas se to potvrdilo, Lišany byly lepší, šly do vedení, ale my jsme naštěstí dokázali vyrovnat. Takže poločasový výsledek pro nás byl šťastný. Druhý poločas jsme se ale zvedli a hráli jsme dobře. Přežili jsme kratičký tlak soupeře a poté jsme diktovali tempo hry. Bohužel jsme si to vlastní nedisciplinovaností zkomplikovali, když se necháme vyloučit za protesty proti rozhodčímu. Na druhou stranu, rozhodčí musí něco snést, sám jsem to dělal. Když náš hráč dohrává míč u lajny a pomezní rozhodčí na dálku posoudí, že byl míč mimo hrací plochu a hráč mu řekne, jestli není slepej a dostane za to druhou žlutou kartu, to mi přijde moc. Navíc to byla situace, že to nás hráč spíše stihl ve hřišti a zase tolik toho na adresu rozhodčího neřekl. Pokud by se to obešlo bez karty, nikdo by nic neřešil, ale za tohle hráče vylučovat? Ve fotbale létají daleko horší výrazy. Šli jsme tedy do deseti v momentě, kdy jsme jasně dominovali. Poté nastala mezihra bez šancí, dokud nepřišel závěr utkání, ve kterém se lámal chleba. My jsme svou stoprocentní šanci neproměnili a nechali jsme si dát po zbytečné chybě gól. V závěru jsme zahrávali penaltu a dva centimetry rozhodly o tom, jak zápas dopadne. Utkání by slušela remíza, zejména druhý poločas byl na náš okres nadprůměrný. Rozhodly chyby našich zkušených hráčů, čímž ale nechci snižovat kvalitu Lišan. Domácí hráli dobře, mají kvalitní tým a zejména ve středu hřiště nás přehrávali.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Feher [-] , L. Hanzl [-] , J. Hildebrand [-] , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] (90. M. Hájek [-] ) , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-]

SK Senomaty
O. Kučaba [-] - J. Vávra [-] , M. Hudák [-] (59. J. Šnídl [-] ) , D. Hůla [-] , R. Hůla [-] , J. Kodeš [-] , L. Mácha [-] , M. Sailer [-] (65. L. Vrbata [-] ) , R. Trešl [-] (59. A. Kyncl [-] ) , M. Komín [-] , M. Špidra [-]

ŽK: 37. M. Medřický , 67. V. Mutinský , 90. F. Laki - 37. R. Trešl , 40. M. Špidra , 83. D. Hůla , 90. J. Kodeš . ČK: 73. M. Špidra .
Hráči zápasu: M. Medřický , P. Kindl , F. Laki , Z. Řepka .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - ŠEFARA Milan, SVOBODA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: František Kalaš
Tip experta: výhra hostů

Jediný zápas, ve kterém očekávám dominanci hostujícího týmu.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů