5:0
(3:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2023 13:30

20.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pustověty daly bůra dosud neporaženým Žehrovicím!


Branky


9. M. Hranai , 22. T. Elznic , 38. O. Hula , 51. P. Matějovský (p.) , 70. M. Hranai
15

Jaro pro ně nezačalo úplně dobře, ale po pár zápasech můžeme tvrdit přesný opak. Pustověty na svém hřišti přivítaly dosud neporažené Mšecké Žehrovice. Domácí si uvědomovali, jak těžký tento zápas bude, ale dali do něj všechno a byli po zásluze odměněn. Pětigólová nadílka pro půlmistra podzimu byla šokem a obrovským překvapením celého kola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Luxusní vedení

Od samého začátku utkání bylo na domácích fotbalistech vidět, že se chtějí porvat o každý bod a nezastaví je ani soupeř v podobě aktuálně prvního celku tabulky, který nepoznal dosud chuť porážky. První velkou šanci měli právě hosté. Bondarev vybídl nahrávkou za obranu Jindru, ten si píchl míč kolem brankáře, ale přízemní střelou nakonec Beneše nepřekonal. Právě zákroky domácího brankáře byly jednou z cest k úspěchu.

 

V 9. minutě se postarali o první šok domácí. Po nedovoleném zákroku na straně hřiště ponechal citlivě sudí Šefara výhodu, míč posunul ze středu hřiště Černý na Hranaie a pustovětský snajpr z hranice vápna poslal pomalou přízemní střelu přímo k tyči. Gólman Kolek ale na míč nedosáhl a Sokol mohl slavit - 1:0. Po první brance byly na obou stranách vidět pouze náznaky šancí, u kterých chyběla přesnější koncovka nebo včas zasáhli bránící hráči.

 

Uběhla dvacetiminutovka a zajímavou možnost na srovnání měli hosté. Jindra ze středu hřiště píchl míč vpravo na Kočího, ale dělovka žehrovické desítky skončila mimo branku. Krátce na to na druhé straně potáhl O. Hula míč do vápna, tam mu ho tak trochu sebral Elznic a dokonale využil volného prostoru od hostující obrany. Na úrovni penalty práskl do míče, ten skončil v šibenici a Kolek byl bez šance - 2:0.

 

A další šanci měli znovu domácí. Na rohový kop si sběhl J. Hula, ale jeho hlavička našla pouze náruč připraveného brankáře. Se Mšeckými Žehrovicemi to nevypadalo vůbec dobře, ze hry navíc musel ve 26. minutě odstoupit zraněný brankář Kolek, což byl pro aktuálně první celek tabulky hodně velký problém. Toho jako první ohrozil Hranai, pro kterého Holeček vybojoval míč, když obral váhajícího Petra. Střelecký pokus domácího útočníka byl ale zblokován na roh. A právě z něj měl na hlavě gól kapitán Matějovský, ale nikým nebráněn mířil na zadní tyči ve stoprocentní šanci vedle.

 

Hosté už se viděli v kabině, kde si rozhodně měli co říct. Do konce poločasu ale stále zbývalo hodně času. Domácí byli při chuti a když už pustili svého soupeře do nějaké šance, vydali maximální úsilí, aby z toho nebyl gól. Třeba jako při šanci Jindry, který byl nejprve zastaven skluzem obránce a když se k němu míč dostal znovu, vše vyřešil včasným výběhem Beneš a připsal si další důležitý zákrok.

 

Ve 38. minutě Pustověty ukázaly, jak je fotbal jednoduchý. Černý si elegantně pokryl míč před dotírajícím hráčem soupeře, kousek od velkého vápna vyslal přesný křížný dlouhý centr na O. Hůlu, který postupoval do vápna. Tam si píchl míč kolem vyběhnuvšího brankáře a pohodlně zakončoval do prázdné branky - 3:0.

 

Závěr poločasu nabídl pár náznaků šancí na hostující straně, ale zakončení vždy postrádalo razanci. Obrovskou šanci si ale stihl připsat Kočí. To když se proháčkoval velmi šikovně obranou, ale korigující branku znovu odmítl Beneš dalším skvělým zákrokem. Odražený míč si navedl podél vápna Bondarev, ale i jeho střele chybělo pár centimetrů k tomu, aby zasáhla cíl. První poločas tak nabídl velmi zajímavou podívanou, zápas byl ale pořád teprve ve své polovině a nic nebylo rozhodnuto.

Žehrovice nenašly odpověď

Bylo jen otázkou, co nabídně druhý poločas. Pokud chtěli hosté se zápasem ještě něco udělat, museli hodně přidat a především začít dávat góly. Otazník také visel nad tím, jak se ke zbývající části utkání postaví domácí. Právě Sokol si připsal první šanci, zakončení O. Huly zpoza vápna ale mířilo těsně nad. Dalším, kdo se dostal do dobré pozice, byl Elznic, ale jeho slabší zakončení uvnitř vápna mířilo přímo do náruče brankáře.

 

Pustověty byly za svůj úvodní tlak odměněny. Propadlý Elznicův centr do vápna se dostal přes O. Hulu až k Hranaiovi, který už napřahoval svou levačkou. V ten moment ale přišel kontakt s bránícím Bondarevem, který pustovětskému útočníkovi znemožnil zakončení a pískala se penalta. K té se postavil Matějovský a razantní střelou rozvlnil síť - 4:0. S podzimním půlmistrem to nevypadalo dobře a jeho první porážka byla na spadnutí...

 

Alespoň kontaktní branku mohl svítit hostující kapitán Elsnic, když se po autovém vhazování otočil kolem Matějovského, ale jeho pumelici branku netrefila. Ani vysunutí jinak středního obránce prozatím k otočení skóre nevedlo. Další příležitost si přichystali domácí. Černý razantní hlavičkou posunul míč o několik metrů a ten našel za obranou Elznice. Tomu ale dvojice obránců dýchala na krk a dle toho také vypadalo i zakončení.

 

Další změna skóre přišla v 70. minutě a znovu se o ni postaraly Pustověty. Elznic našel z autu kopačku Hranaie, který si podél vápna navedl míč a nádhernou křížnou střelou vymetl šibenici - 5:0. Dovršení pověstného bůra tak nemohlo skončit hezčí brankou než byla tato! Čas plynul a na hostujícím celku bylo vidět zklamání. To pramenilo ve zbytečné chyby v zadních řadách. Po jedné takové hodně nefotbalové situaci se dostal do dobré pozice Černý, ale i když by si to za svůj skvělý výkon zasloužil, mezi střelce se nezapsal.

 

V poslední desetiminutovce se přeci jen Mšecké Žehrovice dostaly k možnosti vsítit alespoň čestný gól. Ten měl na kopačce Kočí, který využil totálního propadnutí domácí obrany, ale sám před Benešem trefil pouze brankáře, který si připsal další důležitý zákrok vedoucí k čistému kontu. Žehrovický útočník by v 9 z 10 takovýchto šancí uspěl, ale svým zakončením pouze podtrhnul zmar, který hosté zažívali.

 

V posledních momentech zápasu byly k vidění ještě zajímavé akce na domácí straně, ale vše končilo nepřesnou koncovkou. V závěru se mohl mezi střelce zapsat i Bičovský, ale odražený míč zpoza vápna netrefil vůbec přesně. To ale Sokol mrzet nemuselo, protože to, co předvedl, bylo šokující, ale také zasloužené! Pustověty se tak stávají prvním týmem, který dokázal porazit Mšecké Žehrovice, které odehrály hodně špatné utkání...

 

 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustověty
Michal Beneš, brankář: Před zápasem by nás ani nenapadlo, že získáme všechny tři body, natož pětigólovým rozdílem. Od první minuty byla z naši strany vidět obrovská chuť a konečný výsledek 5:0 odpovídal dění na hrací ploše. Z předvedeného výkonu máme obrovskou radost a budeme se na něj snažit navázat v dalších utkáních.

SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Teď se nám příliš nedaří, nelepí nám to. Mrzí mě, že jsme schopni si mezi sebou nadávat na hřišti. Trápí nás u některých hráčů zranění, nemoci, ale to nás neomlouvá. Nějaké šance jsme měli, ale neproměnili jsme. Soupeři po chybách nabídneme šance a ten je využil. Během první půle jsme museli řešit zranění brankáře, náhradního jsme neměli. Do druhého poločasu jsme chtěli korigovat výsledek, posunuli jsme Elsnice na hrot, ale bohužel se to nepovedlo a soupeř přidal další góly. Musíme se zamyslet sami nad sebou a vrátit se k našemu fotbalu, který chceme hrát. Pustověty na nás byly připravené, předvedly nadstandardní výkon a dost možná to byl jejich nejlepší zápas sezóny.



Sestavy


TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - M. Hranai [-] , P. Hovorka [-] , T. Elznic [-] (79. M. Hanuš [-] ) , P. Matějovský [-] , T. Černý [-] , V. Bičovský [-] , J. Hula [-] , O. Hula [-] , M. Šimon [-] (46. F. Kratochvíl [-] ) , P. Holeček [-]

SK Mšecké Žehrovice
J. Kolek [-] (26. V. Lukáč [-] ) - P. Jindra [-] , J. Kočí [-] , R. Škutchan [-] , J. Kolek [-] , O. Zázvorka [-] (74. L. Věprovský [-] ) , M. Bondarev [-] , M. Pokorný [-] , P. Petr [-] , J. Elsnic [-] (81. M. Sammer [-] ) , K. Uher [-] (74. S. Neroda [-] )

ŽK: 88. R. Škutchan .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Šefara Milan - STROUHAL Jiří, ŠAROCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra hostů

Pustověty překvapily výhrou v Kněževsi, ale teď si to rozdají s prvním týmem tabulky. Mšecké Žehrovice chtějí hrát kombinační fotbal po zemi a skvěle připravené hřiště v Pustovětech jim to dovolí, což bude pro domácí paradoxně nevýhoda.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů