2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2023 10:00

21.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žehrovice si v oslabení došly pro zasloužené vítězství


Branky


13

Úkol pro fotbalisty Mšeckých Žehrovic byl jasný. V domácím zápase se Senomaty odčinit vysokou porážku a vůbec svou první v soutěži, kterou svěřencům Jana Zíky nachystaly Pustověty. Hosté mají kvalitní tým, ale utkání jim vůbec nesedlo a i když vedli, dohrávali v početní výhodě, v posledních minutách o bodový zisk nakonec přišli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Z jediné šance gól

Od začátku utkání se hrálo hlavně na senomatskou branku. Domácí svůj tlak ale nedokázali přetavit ve vedoucí branku a své příležitosti neproměňovali. Hosté se osmělili po standardní situaci od lajny, ale Kolek si ve svém vápně vše ohlídal. Po půl hodině hry pelášil středem hřiště Kočí, ale jeho únik ztroskotal na dobrém zákroku Koce, který v tomto utkání hájil svatyni Beranů.

 

Čas plynul a na první branku se stále čekalo. Do dobré střelecké pozice si znovu navedl míč Kočí, zpoza šestnáctky ale mířil těsně vedle. Když už se zdálo, že první poločas gól nenabídne, tak překvapil Kolka z úhlu Vávra a míč skončil za zády domácího brankáře - 0:1. Do kabin se tak odcházelo za překvapivého těsného vedení Senomat.

Vítězný gól v oslabení

Druhý poločas byl o něčem jiném. Senomaty se do hry vůbec nedostávaly a Mšecké Žehrovice se po pár minutách vrátily vyrovnávacím gólem do zápasu. V 54. minutě dostal dlouhý vysoký míč za obranu Bondarev, kolenem si jej přiťukl a práskl do něj. Výsledkem byla krásná střela, která přelobovala Koce a skončila v síti - 1:1. Toto nádherné zakončení vlilo domácím do žil čerstvou krev a stíhací jízda za vítězstvím mohla pokračovat.

 

Do obrovské šance poslal Pokorný z poloviny hřiště Kočího. Domácí kanonýr postupoval na branku, ale ve stoprocentní šanci mířil pouze do Koce. Ten musel po pár minutách přihlížet nepříjemnému závaru, který Senomaty ustály. Stejně jako gólovku Bondareva, kterému elegantně připravil míč Kočí. Zakončení autora vyrovnávacího gólu zpoza vápna ale vytáhl Koc skvělým zákrokem na roh.

 

Tlak domácího celku byl evidentní a vedoucí branka Mšeckých Žehrovic visela ve vzduchu. Domácí ale zahazovali leckdy i nemožné a utkání se dostalo do poslední desetiminutovky. Hosté tlačili čas očima a konečná remíza by pro ně byla velmi cenná. K té pomohlo Beranům vyloučení domácího kapitána Elsnice, který se zcela zbytečně nechal vyloučit v přerušené hře a oslabil své spoluhráče, kteří se hnali za vítězstvím.

 

První tým soutěže ale ukázal vnitřní sílu a dokázal se svým fanouškům přeci jen omluvit vítěznou brankou. Ta přišla v úplném závěru. Po autovém vhazování dostal Jindra míč na zadní tyč přesně do míst, kde stál Škutchan a ten propálil na přední tyč Koce - 2:1. V závěru pomohl svému týmu Kolek, který se dostal k rohovému kopu a vyboxoval míč do bezpečí.

 

Senomaty tak přišly v posledních momentech utkání o velmi cenný bod, naopak domácí ukázali sílu a šli si neohroženě za svým cílem až do samého konce. Tři body zůstaly doma vzhledem k předvedené hře zcela zaslouženě.



Ohlasy k zápasu


SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: Do zápasu jsme vstoupili s tím, že chceme odčinit minulý týden, kdy jsme dostali bůra v Pustovětech. Něco jsme si k tomu řekli, chtěli jsme se vrátit ke své hře. Senomaty jsme za celý zápas pořádně do ničeho nepustili, kromě jedné situace na konci poločasu, ze které šel soupeř do vedení. Nám se podařilo vyrovnat, byli jsme lepší a věřil jsem, že dáme vítězný gól. Kaňkou utkání byla zbytečná červená karta pro našeho kapitána za nerozhodného stavu. V závěru se nám i v oslabení podařilo dát gól a dotáhnout zápas do vítězného konce.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: První poločas z naší strany herně tak nějak ještě šel, ale druhý poločas se nám vůbec nepovedl. Fotbal je krásný sport, ale zejména ve druhém poločase jsme ho urazili. V prvním poločase se nám podařilo dát gól do šatny a získat vedení. Soupeř ale dokázal vyrovnat, poté šel do deseti, čehož jsme bohužel nedokázali využít a navíc jsme ke konci dostali gól a nakonec jsme prohráli. Je to škoda, bod byl blízko, ale soupeř si celkově vítězství zasloužil.



Sestavy


SK Mšecké Žehrovice
J. Kolek [-] - P. Jindra [-] (93. M. Sammer [-] ) , J. Kočí [-] (90. K. Uher [-] ) , L. Věprovský [-] , R. Škutchan [-] , O. Zázvorka [-] , M. Bondarev [-] (70. V. Lukáč [-] ) , M. Pokorný [-] , P. Petr [-] , J. Elsnic [-] , J. Kolek [-]

SK Senomaty
M. Koc [-] - J. Vávra [-] , L. Vrbata [-] (67. J. Šnídl [-] ) , D. Hůla [-] (73. M. Hudák [-] ) , L. Žebrakovský [-] , J. Kodeš [-] , L. Mácha [-] , M. Kokšál [-] , R. Trešl [-] , M. Komín [-] (67. M. Sailer [-] ) , M. Špidra [-]

ŽK: 54. M. Bondarev , 63. O. Zázvorka , 67. J. Kočí , 92. V. Lukáč - 67. R. Trešl , 82. M. Špidra . ČK: 82. J. Elsnic .
Hráči zápasu: M. Bondarev .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: ADÁMEK Filip - SVOBODA Dominik, BROŽEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Julie Ketmanová
Tip experta: výhra domácích

Berani dokázali na podzim soupeře z Mšeckých Žehrovic doma celkem potrápit. Ale i přes zkrat Žehrovic z předchozího zápasu si myslím, že doma o body nepřijdou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích