0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:00

25.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Olešná veze cenné vítězství z Pustovět


Branky


13

Krásné sobotní počasí, dobře připravené hřiště, nedaleko kterého se nachází hospůdka "Na Ostrově". Utkání domácích Pustovět proti Olešné tak bylo obrovským lákadlem pro příznivce rakovnické kopané. Domácí Sokol ale své příznivce příliš nepotěšil, hrála spíše Pásovka, která o svém vítězství rozhodla jediným gólem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Beneš držel svůj tým

Úvod zápasu nabídl vzájemné oťukávání obou celků a nejen na první gól, ale vůbec na první šanci se dlouho čekalo. První zajímavější příležitost přišla po úvodní dvacetiminutovce. Pozornost brankáře Beneše vyzkoušel J. Procházka a pustovětský brankář se musel ukázat. Olešná se dopustila nepřesnosti v rozehrávce a nabídla první šanci domácím, Hranai ale z hranice šestnáctky pálil vedle.

 

Po půl hodině hry byla k vidění jednoduchá a rychlá akce. J. Procházka vyvezl míč, posunul ho do náběhu na Vodrážku a jeho levačka donutila Beneše k dalšímu důležitému zákroku. Krásný fotbalový moment byl k vidění hned z následného rohového kopu. Kapoun se opřel do centru nádherným volejem, který poslal pod břevno. Tam byl ale připravený Beneš s dalším skvělým zákrokem! Oba pánové zaslouží za tenhle moment velký obdiv.

 

Ve 36. minutě už byl pustovětský brankář bez šance. J. Procházka vyslal do lajny Vodrážku, ten přízemním centrem do vápna našel v náběhu Černého, který uklízel - 0:1. Olešná měla několik tutovek, ale proměnila až tu poslední. Pustověty nehrály vůbec dobře, v prvním poločase si toho vytvořily hodně málo a do kabin tak šly s jednogólovým mankem.

Radek Polášek byl při chuti

Pokud chtěly Pustověty bodovat, musely něco změnit, protože tempo hry diktovala dosud Olešná. První příležitost druhé půle měli domácí, ale Matějovského hlavičce chyběla jak razance, tak hlavně přesnost. Ani další zakončení Sokola nezasáhlo cíl, a tak přišla zajímavá příležitost na straně druhé. R. Polášek zahrával přímý kop skoro z poloviny hřiště, odkud práskl do míče a Beneš jeho povedený a razantní pokus musel vyndavat ze šibenice! Následoval rohový kop, po kterém zazvonila dokonce tyč.

 

Olešná měla v utkání několik tutovek a jejich neproměňování volalo po vyrovnávací brance Pustovět. Šance ale přicházely především z kopaček borců z Olešné. Pokus Š. Procházky skončil na horní síti, po Helebrantově centru za pět dvanáct zažehnal před Kapounem nebezpečí bránící hráč. Pustovětská obrana byla v zápřahu, po rohovém kopu vykopávali domácí Černého pokus dokonce z brankové čáry!

 

Řeč byla o vyrovnání, které měl v poslední desetiminutovce O. Hula. Ten ale v dobré pozici nezasáhl míč tak, jak by si sám představoval a Fiedler si připsal snadný zákrok. R. Polášek v závěru utkání znovu práskl do míče z přímého kopu na vlastní polovině tak, že padl na břevno. A poslední slovo měl opět stejný hráč, který pro změnu orazítkoval spojnici pustovětské branky. Olešnou tak nemusely mrzet neproměněné šance, kterých bylo na rozdávání. Domácí neodehráli vůbec dorbý zápas a zaslouženě padli.

 

„Zasloužené tři body. Skvělý hřiště, skvělý pivo, ale fotbal šílenej, shrnul utkání Jakub Procházka z Olešné.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustověty
Michal Beneš, brankář: Z výsledku jsme pochopitelně zklamaní. Měli jsme to ve svých rukou, ale prohrou jsme si situaci značně zkomplikovali. Doufám, že do zbytku zápasů půjdeme s větším nasazením, a hlavně chutí bodovat.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: I když utkání vypadalo po většinu času v poli vyrovnaně, tak na šance jsme jasně vyhráli a jen díky vynikajícímu Benešovi, jehož považuji dlouhodobě za nejlepšího gólmana v této soutěži, a i jeho dobře postaveným tyčím, neskončilo utkání vyšším rozdílem. Dnes hráli kluci opět jako tým a připsali si zaslouženě důležité body, které je však potřeba potvrdit v dalším utkání s Kněževsí.



Sestavy


TJ Sokol Pustověty
M. Beneš [-] - M. Peták [-] , P. Hovorka [-] , T. Elznic [-] , P. Matějovský [-] , T. Volráb [-] , F. Kratochvíl [-] (68. M. Hanuš [-] ) , J. Hula [-] , O. Hula [-] , M. Hranai [-] , P. Holeček [-]

FC Olešná
V. Fiedler [-] - R. Polášek [-] , T. Kočovský [-] (73. V. Zadnevulytsia [-] ) , T. Kapoun [-] , J. Procházka [-] , Š. Procházka [-] , T. Vodrážka [-] , V. Pechanec [-] (79. A. Hlavsa [-] ) , L. Helebrant [-] , R. Jiránek [-] , J. Černý [-]

Počet diváků: 50. Rozhodčí: SABO Jiří - BOHATÝ Petr, BLOKEŠ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Daniel Štiller
Tip experta: remíza

Oba týmy dokážou jak překvapit, tak vybouchnout. Dám remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích