A. Alijevič 15.
J. Kail 67. (p.)
V. Zuska 82.
3:1
(1:1)
40. R. Hůla
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 16:00

25.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Senomaty se na janovském plácku trápily, úroveň zápasu snižoval výkon sudího Polívky


Branky


15. A. Alijevič , 67. J. Kail (p.) , 82. V. Zuska - 40. R. Hůla
13

Vzájemné střetnutí dvou kvalitních týmů rakovnického okresu bylo k vidění v Janově, kam zavítaly Senomaty. Berani mohli oplatit Sokolu vysokou porážku z podzimu, ale na specifickém hřiště domácího celku je nečekalo vůbec nic jednoduchého. A to se také potvrdilo, navíc úroveň zápasu snižovaly nepřesné výroky na obě strany ze strany sudího Polívky...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnání ze sporného přímáku

Kdo přišel do Janova, tak se rozhodně nenudil. Po fotbalové stránce bylo daleko pohlednější podzimní vzájemné střetnutí, které Sokol vyhrál v Senomatech divokým výsledkem 3:6. V tomto duelu nebyla k vidění moc pěkná kopaná, spíše se nakopávalo a nepříliš kvalitní hrací plocha kvalitě utkání také nepomohla...

 

První branka padla po čtvrt hodině. Klasický dlouhý nákop za obranu Senomat, ze kterého byla následně padající svíce do vápna. Mácha se snažil nadvakrát vyboxovat míč, ale ani jednou se mu to nepodařilo. Na hranici vápna se pak dostal k zakončení Alijevič a z otočky překonal senomatského brankáře, který zaskakoval za absentujícího Kučabu - 1:0.

 

Právě Mácha chyběl v poli, navíc nebyl k dispozici ani Vávra, což byla pro Berany citelná ztráta. Na domácí straně chyběl Konvalinka, který je také oporou. Stejný hráč se radoval podruhé po přihrávce Kaila, branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení. I Senomaty měly obrovskou šanci po ještě větším závaru než byl na druhé straně při první brance, na několik pokusů ale nepřekonaly obranný val domácích a nakonec musel proti zakončení Špidry zasáhnout brankář Melč.

 

Skóre mohl navýšit znovu Alijevič po centru Roubíka, ale Mácha se překonat nenechal. Ve 40. minutě úřadoval sudí Polívka, který nařídil minimálně hodně přísný přímý kop pro Senomaty. K míči se pár metrů za vápnem postavil R. Hůla a razantní střelou na stranu brankáře Melče vymetl šibenici - 1:1. První poločas tak skončil nerozhodně.

Neproměněná penalta

I druhý poločas nabídl několik kontroverzních momentů hlavního sudí a nutno říci, že na obě strany. Pojďme ale na šance. Z rohového kopu mohl udeřit Trešl, jeho nebezpečná hlavička ale cíl nezasáhla. V 67. minutě se domácí při své příležitosti radovali. Kail si narazil míč s Alijevičem a nádhernou razantní střelou přes celé vápno rozvlnil síť - 2:1. Po tomto krásném gólu vyletěl nahoru praporek sudího laika, avšak hlavní arbitr z hranice půlícího kruhu výrok svého asistenta nerespektoval...

 

Domácí nebyli po pár minutách daleko k pokutovému kopu. Trešl zasáhl volejbalově letící centr do vápna a prodloužil míč na roh. Ruku viděli snad úplně všichni, jen ne hlavní rozhodčí, který nestál od celé situace vůbec daleko... Tentokrát se pokutový kop nepískal, ale Janov se ho stejně nakonec o chvíli později dočkal. Tomu předcházel souboj o míč mezi Hudákem a Roubíkem. Janovský hráč byl úspěšnější, hlavní sudí v tomto souboji nespatřil žádný fotbalový přestupek a následoval zákrok Sainera právě na pronikajícího Roubíka, který už byl nedovolený. Penaltu na sebe vzal kapitán Melč, ale branku přestřelil!

 

V 82. minutě se Janov přeci jen pojistky dočkal. Mácha chyboval při rozehrávce, míč zachytil Zuska a v samostatném nájezdu poslal míč podél brankáře do sítě - 3:1. Domácí tak berou všechny body proti silnému soupeři, který na tento zápas nebude vzpomínat vůbec v dobrém. Pro Berany ponaučení do dalších zápasů, aby se vyvarovali individuálním chybám, které i bez ohledu na výkon hlavního sudí znamenaly porážku.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Jsme rádi, že jsme to dali dohromady a zápas odehráli. Měli jsme velký problém se sestavou kvůli jiné události. Nakonec vše dobře dopadlo a Senomaty jsme v klidu porazili.

SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Na těžkém povrchu Janova, který fotbalu moc nepřidává, se hrála místo fotbalu bouchaná nahoru a dolů. Soupeř využil naší fatální chyby při první a třetí brance, ale nejen to rozhodlo. Vždycky jsem náročný na náš tým a k ostatním se moc nevyjadřuji, ale teď musím. To, co předvedl sudí Polívka na obě strany, to byl vrchol neslušnosti. To nemělo s pískáním vůbec nic společného a oběma stranám by se měl omluvit za to, že jim zkazil celé odpoledne. Pokud za tenhle výkon dostane zaplaceno a k tomu cesťák, tak by to měl dát na charitu. Celé utkání řídil ze středového kruhu. V prvním poločase dostal Hůla míč do vápna, obránce ho nakopl tak, že to bylo slyšet na celé hřiště a když se zeptal rozhodčího Polívky, proč nepískl penaltu, tak mu odpověděl, že mu hráč musí pomoct a spadnout. Úřadoval ale i proti domácím při odpískání přímého kopu, ze kterého jsme vyrovnali. V další akci při našem rohu byla k vidění ukázková ruka ve vápně domácího hráče, ale Polívka opět nic. Při druhém gólu Janova po dlouhém nákopu za obranu pomezní laik signalizoval ofsajd, ale Polívka byl ze středového kruhu přesvědčen, že se o ofsajd nejednalo, přitom to potvrdili i diváci. Další moment, kdy Trešl ve vápně zahrál doslova volejbalově oběma rukama a vyplácl míč na roh sudí Polívka znovu tuto evidentní ruku našeho hráče neviděl a ukázal na roh. Za dvě minuty pak měl Hudák míč, Roubík ho zfauloval, vnikl do vápna a tam byl zastaven Sainerem a byla z toho penalta. Na konci nastavení pak měl zády k brance ve vápně míč Vrbata, obránce ho zezadu nakopl a sudí Polívka ze středového kruhu opět nic neviděl. To, co rozhodčí předvedl, to byl výsměch a ostuda. Pochopil bych, kdyby se na tomto utkání natáčelo instruktážní video pro rozhodčí, jak se má a nemá pískat.



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - A. Alijevič [-] (82. V. Štefl [-] ) , V. Zuska [-] , M. Bradáč [-] , F. Houda [-] , T. Kačírek [-] , L. Roubík [-] , M. Amler [-] , J. Kail [-] (86. J. Koukal [-] ) , J. Kloub [-] , J. Melč [-]

SK Senomaty
L. Mácha [-] - R. Hůla [-] , A. Kyncl [-] (85. D. Skřivan [-] ) , J. Šnídl [-] , M. Špidra [-] , J. Kodeš [-] (66. L. Vrbata [-] ) , M. Sailer [-] , T. Pichner [-] (64. A. Polcar [-] ) , R. Trešl [-] , M. Komín [-] , M. Hudák [-]

ŽK: 38. L. Roubík , 77. M. Bradáč , 80. A. Alijevič - 38. J. Kodeš , 86. R. Hůla .
Hráči zápasu: L. Roubík .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: POLÍVKA Zdeněk - SKOUPÝ Lukáš (N), KOC Filip (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Daniel Štiller
Tip experta: výhra domácích

Věřím domácím, na svém hřišti jsou silní. Senomaty nehrají špatně, ale o gól bude Janov lepší.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích