Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2023 10:00

15.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zlepšený výkon podzimního mistra odnesla Olešná


13

Na to, že hrají Mšecké Žehrovice o první místo v soutěži, tak si v posledních zápasech docela zahrávaly. Vše mohly napravit doma proti Olešné, která ale potřebuje sbírat body na druhém konci tabulky. Jak vzájemný duel skončil? Všechny body zůstaly doma a vypadá to, že to žehrovičtí fotbalisté myslí se ziskem trofeje vážně!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na rychlý gól rychlá odpověď

Hned několik absencí čítala sestava Olešné, která vyrazila do velmi těžkého boje proti podzimnímu mistrovi. Na první branu se nečekalo vůbec dlouho. Hned v 6. minutě se k odraženému míči v hostující šestnáctce dostal Zázvorka a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Olešná bylo velmi blízko druhé inkasované brance, ale Pásovku podržel Zemjanek, který zlikvidoval samostatný nájezd. Potvrdilo se fotbalové nepsané pravidlo nedáš, dostaneš.

 

Přímý kop od bližší střídačky k domácí brance zahrával Vodrážka. Svou levačkou zakroutil míč na hranici malého vápna, kde ho sice nikde netečoval, ale míč nakonec zapadl za Dvořáka - 1:1. Stejně jako výsledek, tak i hra byla následně vyrovnaná. Olešná se potkávala daleko častěji s míčem na kopačkách a utkání bylo na obě strany zcela otevřené. Velmi blízko k otočení vývoje utkání na svou stranu byl Černý, ale v tutovce se neprosadil.

 

Krátce poté orazítkoval tyč Vodrážka, a tak se znovu nabízelo, že branka padne na druhé straně, ale domácímu hráči byla ve velké šanci branka Zemjanka malá. Čas plynul a první poločas se blížil ke konci. V posledních minutách však nabídl okamžik, kterému zejména hostující aktéři nerozuměli. Černý si naběhl do šestnáctky na centr z hloubi pole a měl namířeno na Dvořáka. Po kontaktu s bránícím hráčem ale zůstal ležet, namísto očekávaného pokutového kopu však vylétl praporek pomezního sudí a kopalo se na druhou stranu.

 

Toto rozhodnutí musela Olešná vzít a pokračovat ve své hře. Hosté ale udělali přesný opak, Bučák si počínal nedůrazně a toho využil Bondarev, který křížnou střelou z úhlu rozvlnil síť - 2:1. Olešnou branka do šatny mrzela, protože v prvním poločase rozhodně nebyla horším týmem.

Krutý výsledek

I vzhledem k předchozím výsledkům Olešná věděla, že je soupeř k poražení. Dominance domácího celku už dávno není taková a manko jedné branky není nic nehratelného. Do první výraznější šance se ale dostali domácí a jejich pokus orazítkoval tyč. Zanedlouho se hostujícímu celku nemohlo líbit dalšího rozhodnutí pomezního sudí, tentokrát na druhé straně. Š. Procházka dostal míč, pláchl obraně a před ním stál už jen brankář. I tentokrát ale praporek vylétl nahoru a to už se olešenská lavička začala bouřit, výsledkem čehož bylo žluté napomenutí pro kouče Zdeňka Vopata.

 

Olešná dala do utkání všechno, snaha o obrat a bodový zisk byla znát a vidět. Velmi blízko k vyrovnání byl Vodrážka, ale po samostatném úniku napálil břevno. A když po hodině hry udeřil Bondarev, který po nádherné průnikovce nedal Zemjankovi vůbec žádnou šanci, s Pásovkou to nevypadalo dobře - 3:1. I tak měli hosté šanci na kontaktní branku, pro změnu sám na Dvořáka mířil Černý, ale branka mu byla malá.

 

Postupem času hrála velkou roli fyzická připravenost, navíc Olešná musela trochu pootevřít vrátka a věnovat se především ofenzivě, z čehož pramenila volná místa v defenzivě. Právě jedno takové domácí využili, ale Zemjanek byl znovu připravený zasáhnout. Čas plynul a naděje hostujícího celku se stále snižovaly.

 

A snížily se definitivně v 85. minutě, když se na zraněného stopera Hlavsu hrnulo útočné duo soupeře. Míč se dostal ke Kočímu a ten podél Zemjanka definitivně rozhodl o vítězi zápasu - 4:1. Hosté to vzdali, už se viděli v kabině, kde by dávali dohromady strategický plán na poslední dvě kola. Na cestu jim ale domácí přibalili ještě jeden pozdrav.

 

Zákrok na Jiránka ve vlastní šestnáctce byl dle hlavní sudí v souladu s pravidly, hra pokračovala a následovala ruka jednoho z hostujících hráčů. Utkání tak ukončil pokutový kop, který proměnil Jindra - 5:1. Pro Olešnou možná krutý výsledek, ale za předvedenou hru se Pásovka rozhodně nemusí stydět.

 

Zdroj: facebookové stránky FC Olešná, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Mšecké Žehrovice
Jan Zíka, trenér: V naší sestavě byl znát návrat Elsnice, na druhou stranu nám vypadl Volf. I tak jsme ale zápas zvládli, dali jsme rychlý gól. I tak ale soupeř vyrovnal a poté byl více na míči. V zápase jsme konečně bojovali, hráli jsme svůj styl, díky čemuž jsme se dostávali do šancí a dávali góly, což v minulých zápasech nebylo. Celkově bych řekl, že jsme zaslouženě vyhráli. Remiza Lužné s Janovem nám pomohla, chceme zvednout trofej a soutěž vyhrát.

FC Olešná
František Itner, vedoucí týmu: Do 65. minuty to byl otevřený a vyrovnaný zápas. Rozhodl třetí gól. Je potřeba se pokusit zkoncentrovat na poslední dvě domácí utkání a uvidí se, na co to bude stačit. Nikdo nedokáže odhadnout, jaký počet sestupujících nakonec bude. Ve hře je ještě mnoho proměnných a každý bod a místo v tabulce může být rozhodující.



Sestavy


SK Mšecké Žehrovice
M. Dvořák [-] - P. Jindra [-] , M. Bondarev [-] , J. Kočí [-] , O. Zázvorka [-] , S. Neroda [-] , L. Věprovský [-] (83. J. Kolek [-] ) , M. Pokorný [-] , J. Kolek [-] , J. Elsnic [-] (90. R. Škutchan [-] ) , K. Uher [-]

FC Olešná
P. Zemjanek [-] , J. Černý [-] , P. Bučák [-] , V. Zadnevulytsia [-] (83. V. Holík [-] ) , K. Ivančík [-] , A. Hlavsa [-] (86. D. Svoboda [-] ) , R. Polášek [-] , Š. Procházka [-] , T. Vodrážka [-] , V. Pechanec [-] , R. Jiránek [-]

ŽK: 13. R. Polášek , 39. J. Černý , 87. K. Ivančík .
Hráči zápasu: M. Bondarev - T. Vodrážka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hasíková Marika - BOHATÝ Petr, KNAP Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: výhra domácích

Žehrovice proti nám neodehrály vůbec špatné utkání, mohlo by jim to dát sílu do dalších zápasů a tentokrát by mohly uhrát body.

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích