FOTO: V Mexiko aréně ve Strunkovicích nad Blanicí se odehrál šlágr podzimu


Branky


9. R. Žurek , 56. R. Žurek (p.) , 61. V. Páník - 37. J. Šebelka (p.) , 77. V. Beránek
31

Dvě kola před koncem podzimu hostil domácí Blaník, který vede skupinu I.A třídy, Zlatou Korunu - příjemné překvapení podzimu, neboť jde o nováčka soutěže, který byl před zápasem druhý. O tom, proč jsou hráči od známého kláštera druzí, se domácí přesvědčili a ve výborném zápase si museli sáhnout na dno svých sil.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Trojice rozhodčích Karel Barva, Pavel Bartůněk a Hynek Švec, přivedla hráče obou týmů na hrací plochu a ti se od úvodního hvizdu rozhodli ukázat velké fotbalové představení. Začalo se svižně a první pětiminutovka patřila hostům, kteří dvakrát prověřili Vojtíška v brance domácích, zejména střela Šebelky byla pozvánka na uvítanou a pěkně pálila. Potom zahrozili domácí, Žurek anii Pánik neuspěli. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a nikdo se nenudil. Blíží se konec první desetiminutovky a domácí zahrozili, centrovaný míč se dostává k Žurkovi na zadní tyč a on se z této pozice nemýlí a Blaník vede.

 

Paráda, říkali si všichni z domácího tábora a čekali další góly svých barev. Jenže hosté prokázali silnou vůli a psychickou odolnost. Gól je nezaskočil a pokračovali ve své hře. Strunkovičtí byli po brance víc zatažení a trenér Beneš své svěřence neustále vyzýval k aktivitě. Ta přišla a oba krajní hráči Pícha i Pánik vše rozhýbali a domácí opět s nadechujícím se soupeřem srovnali krok. Hrálo se ve vysokém tempu a zápas parádně plynul. Výborně do hry zapadal i hlavní rozhodčí Barva, který nechal hráče hrát a moc do režie zápasu nezasahoval. To bylo ku prospěchu hry, poločas se chýlil ke konci, hosté podnikli další ze svých výpadů, který skončil faulem - přichází přímý kop. Hostující Matěj Král se opřel do míče, ale nastřeluje domácí zeď, poté chtějí zlatokorunští pískat pokutový kop za ruku, ale hlavní rozhodčí Barva nereagoval, neboť byla u těla. Domácí však váhali s odkopem a ve skrumáži faulují Šebelku. Jasné podražení a následuje pokutový kop pro hosty, Šebelka jej proměnil a do kabin se šlo za nerozhodného stavu, který odpovídal průběhu utkání.

 

Druhý poločas

 Druhý poločas byl podobný prvnímu. Začalo se opět aktivně a oba týmy chtěly převážit skóre na svou stranu. To se lépe daří domácím, v této fázi jsou víc na míči a ze stran ostrými centry do šestnáctky soupeře na nabíhající útočníky zaměstnávají Trnku v brance hostí, který dlouho odolává. V 56. minutě však špatně vyhodnotil vyběhnutí proti míči a spolu s míčem sráží i Žurka a je z toho pokutový kop pro domácí a pro Trnku žlutá karta. Míč si postavil kanonýr Blaníku Žurek a posílá Strunkovické do vedení.

 

Hosté jako by opařeni tomu nechtějí věřit a než se srovnají, přichází v 61. minutě další úder domácích, kdy se nejlépe vymanil z hostující obrany Pánik, který ze souboje proti Trnkovi vyjde vítězně, a domácí vedou o dva góly.

 

Hosté vystřídali, trochu změnili rozestavení a hlavně srovnali hru. Zápas graduje a hráči obou týmů vydávají ze sebe poslední zbytky sil. Domácí Žurek, Páník i Pícha neproměňují a domácí diváci byli stále v napjetí. Když v čase dvou sedmiček - 77. minuty hosté předvedli nebezpečný výpad, přichází střela, kterou Vojtíšek vyráží, ale míč se dostává k neobsazenému Beránkovi a na drama v závěru je zaděláno.

 

Poslední čtvrthodina byla perfektním finále zápasu. Hosté cítí šanci a domácí se slabší lavičkou náhradníků dřou. Sil ubývá, hosté jsou v závěru víc na míči, ale obrana Blaníku funguje na jedničku, a co prošlo, chytil Vojtíšek. Blížil se konec, zápas je nastaven o tři minuty. V této části se již nic neděje a výborný rozhodčí Barva končí zápas, ve kterém byli domácí šťastnější za tři body, které doslova a do drnu vydřeli.

 

 Ve Strunkovicích se hrál nadprůměrný fotbal, který byl nejlepším v podzimní části. Přispěli k tomu oba aktéři a všem hráčům vysekli obdiv diváci obou stran. Domácí poděkovali za podporu a fandění od první do poslední minuty.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN

 

Report od Pavla Ďuriše

I. Poločas 

   Zápas podzimu, i tak by se dalo nazvat utkání ve Strunkovicích dvou nejvýše postavených mužstev v tabulce, které přilákalo na obou stranách velké množství skvěle fandících diváku.

 

   Zlatou Korunu nadále trápí velká marodka k čemuž přispělo ještě odstoupení stopera Kroupy už ve čtvrté minutě zápasu. Od začátku nemohl nastoupit ani Beránek, který byl připraven pouze na lavičce náhradníků. Do zápasu lépe vkročili domácí, i když první střela šla na branku Blaníku v podání Slámy, kterou gólman Vojtíšek lapil do svých rukavic. Odpověď ze strany domácich na sebe nenechala dlouho čekat a hned to byla střela gólová. První zblokovaná střela Kadlece se odrazila k z druhé vlny nabíhajícímu Žurkovi, který z první napálil balón do šibenice. Trnka neměl sebemenší šanci zasáhnout. 1:0. Další dobrou příležitost domácích spálil v jedenácté minutě Kadlec, když dostal ideální přihrávku od Žurka a postupoval sám na Trnku, ale z vyložené šance přestřelil. Úvodní tlak domáchích vyvrcholil v osmnácté minutě, kdy po rohovém kopu, nebezpečnou hlavičku Dvořáka, která směřovala k levé tyči, Trnka skvělým zákrokem chytá. Zhruba od této chvíle hosté převzali otěže zápasu do svých rukou a přišly i šance na straně Zlaté Koruny. Nejdřive se hosté jakoby zastřelovali, když v devatenácté minutě střilel z vápna Persán nad a hlavička Wagnera po rohovém kopu ve dvacáté šesté minutě šla také nad bránu. Poté ve třicáté první minutě po přihrávce od Šebelky spálil tutovku Persán, protože se mu nepovedlo přehodit už ležícího Vojtíška v brance domácich. Branky se v prvním poločase zlatokorunští zaslouženě přece jen dočkali. Po rozehraném trestném kopu byl ve třicáté sedmé minutě faulován ve vápně Sláma a rozhodčí Barva nařídil proti domácím penaltu, kterou s přehledem proměnil Šebelka, když poslal Vojtíška na druhou stranu. 1:1. Nebezpečně zahraný rohový kop domácích v poslední minutě první půle nic na výsledku, před odchodem do šaten, nezměnil.

 

II. poločas

   Náznak první větší šance druhé půle měli v padesátétřetí minutě hosté, kdy po kombinaci Šebelky a Persána chybělo jen lepší zakončení. V pdesátešesté minutě po dlouhém obranném odkopu na zdařbůch šel míč pomalu ven z vápna hostů, za ním sprintoval Žůrek a pak přišel zkrat gólmana Trnky, který úplně zbytečně vyběhl a Žůrka, ještě ve vápně, fauloval a pískala se penalta i proti hostům. Míč si postavil Žůrek a bezpečně ji proměnil. 2:1. Tím dostali hosté Blaník opět na koně a domáci toho dokázali náležitě využít a v šedesátéprvní minutě přidali třetí branku, kdy po rozehraném volném kopu od pravé lajny propadl míč až na zadní tyč, kde byl úplně volný Páník a hlavou zaznamenal třtí branku Blaníku. 3:1. Poté se ještě hosté snažili s výsledkem něco udělat. Vystřídali a na hřiště přišel Beránek. Na hře hostů to bylo hned znát. A přišel i kontaktní gól. V sedmdesátésedmé minutě po dvou zblokovaných střelách hostů, se míč dostal k Slámovi a jeho prudký centr usměrnil právě stříající Beránek z bezprostřední blízkosti do branky bezmocného Vojtíška. 3:2. V této době se domácí velmi strachovali o výsledek. Přežili totiž několik závarů ve vlastním obraném vápně, ale nakonec mohli své vedení ještě navýšit. Už v nastavení, po rychlém protiútoku zakončoval z malého vápna úplně volný hráč domacích. Trnka, však skvěle zakročil a míč vyrazil. Poté k velké radosti hráčů Blaníku, rozhodčí ukončil zápas, ve kterém si hosté prohrát nezasloužili a zápasu by asi více slušela remíza.



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Dnes jsme zvítězili ve velice těžkém utkání. Hosté, kteří měli ve svém kádru většinu hráčů se se zkušenostmi z vyšších soutěží, se u nás prezentovali technickou a kombinační hrou , většinu zapasu měli míč na svých kopackach. My se snažili důsledně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Prvním důležitým momentem, který nám pomohl v zápase zvítězit, byla vedoucí krásná branka Romana Žurka ze střední vzdálenosti. Druhým a rozhodujícím bylo odskočení ve vedení o dvě branky na 3-1. Od této chvíle jsme mohli hrát více v klidu a odzadu a i když soupeř v závěru snížil, vítězství jsme si už nenechali vzít. Kluci si dnes museli sáhnout opravdu na dno svých sil a odměnou jim bylo velice důležité vítězství. Divákům se fotbal musel líbit a všichni hráči byli odměněni potleskem.

SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Na zápas do Strunkovic jsme se těšili, ale bohužel nás potkala početná marodka, která vyvrcholila nuceným střídáním Kroupy už ve 3. minutě. Domácí začali náporem, z kterého nám byl Žurkem vstřelen brzký gól, který to nádherně trefil levačkou. Tento gól nás probudil a začali jsme hrát naši hru a domácí jsme přehrávali. Po faulu na Slámu se kopala penalta a Šebelka vyrovnal. Druhý poločas jsme drželi míč na svých kopačkách a hosté hrozili z brejků. Persán nevyužil svou šancí, když se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři. Domácí nás potrestali, když byl po brejku ve vápně faulován domácí hráč našim brankařem. Po proměněné penaltě jsme byli jak opaření a za 5 minut jsme inkasovali znovu. Nesložili jsme zbraně, snažili jsme se s výsledkem něco udělat. Bohužel to stačilo jen na snížení 2:3. Gratuluji domácím k vítěztví, ale nemyslím si, že vyhrál lepší tým. Hrálo se před krásnou diváckou atmosférou, kterou podpořila asi šedesátka našich fans. Na závěr bych chtěl pochválit trojici mladých rozhodčích, kteří zápas odřídilli a předvedli slušný výkon.



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , D. Zoubek [-] (93. A. Kašpar [-] ) , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] , J. Žurek [-] (46. M. Honomichl [-] ) , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - J. Zajíc [-] , M. Kroupa [-] (5. T. Weinhard [-] ) , M. Kroneisl [-] , J. Wagner [-] - F. Persán [-] , M. Kollár [-] , J. Sláma [-] , M. Rytíř [-] - J. Šebelka [-] , M. Král [-] (61. V. Beránek [-] )

ŽK: 76. R. Žurek , 81. A. Kadlec , 84. F. Funda - 45. F. Persán , 56. M. Trnka , 80. J. Šebelka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: BARVA Karel - BARTŮNĚK Pavel, ŠVEC Hynek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 08:43

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 13:41

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 09:15

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 14:15

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 13:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:51

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 21:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 14:38
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip experta: výhra hostů

Šlágr kola, asi se v neděli vypravím na výzvědy, za týden jedem do Koruny a viděl jsem je naposled v prvním kole. Strunkovičtí si odnesli z minulého zápasu nějaké šrámy a s jejich ne příliš širokým kádrem to může být problém, Zdenál to bude jistě chtít v brance zamknout, ale i tak mi něco řiká, že tři body vystřelí po boji hostům kanonýr Šebelka.

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 13:58

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 10:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 06:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 17:14

Tip: výhra domácích

Strunkovičtí ztratili v minulém kole bod ve Vimperku, ale doma si zpraví chuť na nováčkovi.

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 13:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 08:44

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 08:15
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 05:42

Tip: výhra domácích