Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2023 16:00

13.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby ovládlo před 420 diváky Dolní Dvořiště! Stínem je Jirkalovo zranění


Branky


0

Ve sváteční čtvrteční den si Kapličtí s Dolním Dvořištěm předehráli poslední třinácté kolo, které se mělo hrát až téměř v polovině listopadu.  Zástupci oddílů se však domluvili, že tento zápas předehrají v tento termín, kdy by měl být lepší terén pro hráče a lepší počasí pro diváky. Vše vyšlo na jedničko. Za slunečného počasí si cestu na derby našly více jak čtyři stovky diváků. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Do domácí sestavy se po minulé absenci vrátili Česák s Gutheisem, chyběl pro změnu distancovaný gólman František Říha. Ke změnám došlo i v základní jedenáctce hostů, kdy oproti nepovedenému střetnutí s Blatnou nastoupili od začátku Ondřej Kouba, Pecha, Tíchý a Michael Tesař. Hosté byli v úvodu aktivnější, první střelecký pokus Urazila postrádal razanci a přesnost a skončil daleko vedle brány. V šesté minutě mezi tři tyče poslal tečovaný pokus hostující Pecha, ale střela nemohla gólmana Schneidera překvapit. Skóre se přesto nedlouho poté měnilo. Ve čtrnácté minutě Kapličtí z první šance šli do vedení. Dan Pál přesnou kolmicí nastartoval Jakuba Česáka, který sám proti gólmanu Jirkalovi nezaváhal – 1:0. Bohužel pro domácí, opakovala se situace z loňského domácího střetnutí, kteří velice záhy o svůj jednogólový náskok přišli. V sedmnácté minutě v šestnáctce při vysokém balónu soupeře zaváhal bránící Ješina a jeho chybu zužitkoval hostující kapitán Šimon Štifter, který přehodil brankáře Schneidera – 1:1.

 

Za další tři minuty už hosté dokonce vedli. Po rohovém kopu z pravé strany si na zadní tyči přetažený centr zpracoval Štifter, přesným centrem posadil míč na hlavu Marka Urazila, kterým nikým neatakovaný pohodlně skóroval – 1:2.

 

Poté se hra odehrávala dlouhé minuty převážně mezi šestnáctkami ve středu hřiště bez větších příležitostí před jednom či druhou brankou. Kapličtí se snažili být fotbalový, ale naráželi na důrazné hosty, kteří bojovali o každý metr hřiště. Blízko vyrovnání byli Kapličtí krátce před odchodem do kabin, kdy z pravé strany pronikl do vápna Pastier, po jeho přízemním centru měl gól na noze Gutheis, trefil však jen bránícího soupeře a dorážka Pulce neměla potřebnou kvalitu. Do kabin tak odcházeli o gól spokojenější hosté.

Druhý poločas

Co se domácím nepovedlo v závěru poločasu, povedlo se jim v nástupu do dějství druhého. Po čtyřech minutách hry pláchnul hostující obraně Jakub Česák a podobným zakončením jako v první půli překonal vybíhajícího brnakáře Jirkala – 2:2.

 

Po gólu byli ale aktivnější hosté. Štifter halvičkoval mimo a chvíli po něm těsně minula vzdálenější tyč přízemní křížná střela Urazila. V 53 minutě už ovšem hosté znovu vedli. Po standardní situaci a další chybě v obranné činnosti se míč dostal k volnému Radimu Tíchýmu, který tvrdou ranou prostřelil gólmana Schneidera – 2:3.

 

Po hodině hry na druhé straně mířil nad branku domácí kapitán Pulec. V 64 minutě měl vyrovnání na kopačce Česák, který se dobře zorientoval v šestnáctce soupeře, ale proti střele po zemi dokázal Jirkal zakročit. Poté měli v krátkém sledu domácí výhodu dvou trestných kopů z velmi dobrých střelecký pozic. Gutheis poslal míč do rukavic připraveného Jirkala a stejně dopadl o několik minut později se svým přízemním pokusem i Pulec. Hosté trestali, když dokázali ke gólu využít další trestuhodnou hrubici Spartakovců. Kuchař hlavou zahrával malou domů, byla však nepovedená a Marek Urazil pohodlně skóroval – 2:4.

 

V 84 minutě po kolmé přihrávce mířil k hostující brance střídající Daniel, bránící Rozhoň jej přistrčil a došlo tak k nezaviněnému střetu s vybíhajícím gólmanem Jirkalem, který po střetu zůstal bezvládně ležet. Utkání bylo na téměř více jak dvacet minut přerušeno a čekalo se na příjezd záchranné služby. Poté co si hráče převzali záchranáři, následoval potlesk zaplněného stadionu a všichni do jednoho přejí brankáři brzké uzdravení. Po dlouhém přerušení měli Kapličtí výhodu trestného kopu proti střídajícímu brankáři Poslovi, ten však při střele Gutheise zasahovat nemusel. Dohrávané minuty se odehrávaly za platonické převahy domácích hráčů, kteří se snažili zápas ještě zdramatizovat, ale hosté si závěr zkušeně pohlídali. Ve vzájemných duelech těchto dvou týmů, tak dá platí, že vítězí hostující mužstvo.   

 

Autor: Libor Granec 



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Derby jsme nezvládli. Takový zápas se hraje v jiném tempu, než které jsme zvolili. Mrzí nás to, nejsme jen prázdný nádoby, kterým by jakákoliv prohra byla u prdele! Je potřeba si sednou na zadek a v Sousedovicích hrábnout na dno, jen tak můžeme odtamtud něco odvézt. Na regeneraci moc času nemáme, ale snad to zvládneme. Kaňkou na celém zápase bylo zranění Míry Jirkala. Doufám, že to nebude nic vážnějšího a bude brzy v pořádku. V takovém případě jdou vítězství a prohry stranou, protože zdraví máme jenom jedno!

FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): "V první řadě bych chtěl poděkovat všem zúčastněným v derby. Od hráčů po fanoušky. Samotného derby jsem se bál, ale někde v sobě jsem měl, že můžeme uspět. Odehráli jsme zápas tak, jak jsme si řekli. Samozřejmě chybičky tam byly, ale jinak opravdu kluci plnili to, co jsme si řekli. To mě těší. A na kluky jsem pyšnej. Pochvalit musim každého. Když to vezmu jmenovitě. Rozhoň celý zápas ukazoval proč jsme ho dovedli. Micák odehrál výborný zapas a troufnu si říct, že byl nejlepší na hřišti. Do druhého poločasu vyběhl Mavrodiev a odehrál ho s velkou bravurou. Výborný výkon a výsledek z derby je hodně cenný. Kaňkou bylo zranění Jirkala když ho odvezla záchranka. Ale už má zprávy že vážný to není. Míro, ta výhra je pro tebe.“



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (82. J. Smolen [-] ) , M. Ješina [-] (46. T. Nowak [-] ) , L. Fučík [-] (62. R. Daniel [-] ) , E. Pastier [-] (68. V. Kuchař [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , J. Česák [-] , J. Divoký [-] , V. Čutka [-]

FK Dolní Dvořiště
M. Jirkal [-] (85. J. Posel [-] ) - J. Kubík [-] (62. J. Krenauer [-] ) , M. Urazil [-] (90. L. Doucha [-] ) , O. Kouba [-] (28. D. Kuzma [-] ) , P. Pecha [-] (46. M. Mavrodiev [-] ) , R. Tíchý [-] , M. Tesař [-] , Š. Štifter [-] , V. Aibl [-] , P. Micák [-] , M. Rozhoň [-]

ŽK: 82. V. Čutka - 38. J. Kubík , 67. P. Micák , 73. M. Urazil , 80. M. Rozhoň , 89. R. Tíchý .
Počet diváků: 420. Rozhodčí: Vejčík Vít - KOVAŘÍK Zdeněk, ŠÍMA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.