Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pavlíkov kousal, Janov svého soka zdolal až v závěru


Branky


14

Pohled na stav janovského hřiště vyvolávl velmi zvláštní pocit. Domácí Sokol na svém plácku hostil soupeře z Pavlíkova. Hosté chtěli přidat první body do tabulky, na úvod soutěže se představili podruhé za sebou venku. Snaha byla, ale ta nestačí. Fotbal se hraje na góly a těch dali více domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Janov dostal až moc prostoru

Po čtvrt hodině utkání dostal domácí celek do vedení M. Bradáč, který si naběhl na rohový kop a razantní hlavičkou nedal Peškovi šanci - 1:0. O čtyři minuty později bylo srováno. Odražený míč po centrovaném míči do janovského vápna si našel kousek před šestnáctkou Mašek a elegantně šajtlí mířenou přesně k tyči překvapil Melče - 1:1. Pavlíkovská radost ale netrvala dlouho. Konvalinka dostal míč do levé strany, vlétl do šestnáctky tváří tvář pavlíkovskému brankáři se nemýlil - 2:1.

 

Byla za námi půl hodina hry a Janov své vedení navýšil. Přímý kop od postranní čáry letěl do vápna, kde dostal až moc prostoru Zuska a hlavičkou nedůraz pavlíkovské defenzivy potrestal - 3:1. Sokol své vedení udržel až do konce poločasu a do zbylé části utkání vstupoval ve velmi komfortní pozici.

Vítězný obrat se nekonal

Nabízela se otázka, zda sklapne pomyslná Csaplárovka. Vedení o dvě branky bývá leckdy zavádějící a pokud se povede dotahujícímu celku vsítit kontaktní branku, zamavá to s psychikou toho druhého. Přesně to se podařilo Pavlíkovu, který hned ve 49. minutě snížil. Mašek patičkou posunul míč při zahrávání přímého kopu těsně za vápnem Procházkovi, který vyslal na Melče přízemní střelu. Špatný povrch hřiště gólmanovi nepomohl a míč nakonec skončil za jeho zády - 3:2.

 

Janov chtěl své vedení navýšit. Šance na to byly, ale problém byl v koncovce. A tak přišel v 71. minutě trest. Všemu předcházel žlutý a zbytečný faul Alijeviče na brankáře Peška. Následoval dlouhý nákop, míč se dostal až k Procházkovi, který si poradil se skákavým míčem na místním povrchu, dostal se kolem gólmana Melče a uklidil míč tam, kam patří - 3:3. Kdo by čekal vítězný obrat, ten byl na omylu.

 

Závěr patřil domácím, kteří vyrovnání vzali jako dostatečnou facku a utkání urvali na svou stranu. Velmi rychlou odpověď našel na vyrovnávací gól Zuska, který potrestal mega minelu při pavlíkovské rozehrávce a zasadil zřejmě rozhodující úder - 4:3. Na začátku poslední desetiminutovky se navíc prosadil Kloub, který dokonal vítěznou odpověď zelenobílých. To když si zpracoval na hranici vápna centrovaný míč a nadvakrát se dostal k zakončení, na které Pešek nereagoval - 5:3. Zajímavý průběh zápasu byl nakonec šťastný pro domácí tým, hosté jsou stále bez bodu.

 

„Zápas v Janově moc o kombinaci a fotbalovosti nebyl. Stav hřiště toho kromě bojovnosti moc nedovolil. Na první gól soupeře jsme brzy odpověděli, ale do poločasu jsme ještě dvakrát inkasovali. Za nepříznivého stavu 3:1 jsme nastoupili do druhé půle a dokázali dvakrát dostat míč do branky Janova. Bohužel jsme v poslední dvacetiminutovce nabídli svými chybami soupeři šance, které využil a dvakrát překonal našeho brankáře. Vzhledem k průběhu zápasu mě prohra mrzí. Soupeř byl ale v rozhodujících situacích důraznější,“ hodnotí utkání pavlíkovská legenda Lukáš Polcar.

 

Galerie od Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Určitě přijde ze strany Pavlíkova připomínka na hřiště, ale podmínky jsou pro všechny stejné. My jsme hráli svoji hru, která nám vychází všude. Zbytečně jsme nechali zdramatizovat zápas a tomu se musíme příště vyvarovat.

SK Pavlíkov
Adam Mašek, kapitán: Do utkání jsme šli s tím, že to bude boj, jelikož na janovském malém hřišti a těžkém trávníku to je tak vždycky. A přesně to se potvrdilo. Opět nás srážely naše vlastní chyby při standardních situacích, přesně jako týden před tím v Kněževsi. Troufám si tvrdit, že po většinu utkání jsme byli fotbalovější i přes těžký terén, přičemž domácí hráli to, co jsme očekávali. Jeden nákop za druhým, z čehož těžili. Libilo se mi, že za stavu 3:1 v poločase jsme to nezabalili a bojovali jsme dál. Od poločasu do nějaké 75. minuty to bylo spíše o nás. Domácí jsme do moc šancí nepouštěli, kluci v obraně dobře zvládali nákopy soupeře nebo jim pomohl náš gólmánek. Následně jsme dorovnali na 3:3 a tam jsme to měli udržet, namísto toho jsme opět Janovu darovali dvě branky a nezvládli koncovku zápasu. Další bolestivé prohra, jelikož jsme si to opět prohráli sami, když jsme soupeři darovali čtyři branky z pěti. To je špatně. Odehráli jsme dvě dobrá utkání, ze kterých jsme měli získat alespoň čtyři body, avšak jen díky vlastním chybám jsme s body stále na nule. Výsledek neodpovídá průběhu zápasu a za mě by byla spravedlivá remíza, ale stejně jako minulý týden... Hraje se na góly. Příští zapas nás čeká konečně doma a věřím, že tam už tři body urveme!



Sestavy


Sokol Janov
J. Melč [-] - M. Bradáč [-] , R. Konvalinka [-] , J. Kail [-] , L. Roubík [-] , V. Zuska [-] , F. Houda [-] , A. Alijevič [-] , J. Kloub [-] , J. Koukal [-] (85. M. Marhevský [-] ) , J. Melč [-]

SK Pavlíkov
L. Pešek [-] - D. Řezáč [-] , Š. Procházka [-] , O. Polcar [-] (75. L. Hekl [-] ) , V. Hornof [-] , L. Polcar [-] , A. Mašek [-] , M. Škrlant [-] , O. Kraus [-] (23. F. Zaspal [-] ) , O. Vávra [-] , L. Pyskatý [-]

ŽK: 54. V. Zuska , 70. A. Alijevič - 84. L. Hekl .
Hráči zápasu: V. Zuska , L. Roubík , J. Kail - A. Mašek , Š. Procházka .
Počet diváků: 73. Rozhodčí: KABOUREK Jiří - BENDA Milan (N), HEKL Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra domácích

Janov je doma silný a na jeho rychlé a nebezpečné hráče vpředu nebude pavlíkovská obrana stačit.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích