Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 10:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Brdův blikanec zastínil vysoké vítězství Senomat


14

Do Senomat jela Jesenice napravit nepovedený zápas z minulé sezony, kdy na hřišti Beranů schytala devět gólů. A od začátku utkání se to hostujícímu celku dařilo více než dobře. Rychlé vedení ale nevydrželo dlouho, domácí postupně utkání otočili ve svůj prospěch a nadělili svému soupeři stejný počet branek jako naposledy. Stínem utkání byl zkrat jesenického Brdy...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mutínského sólo bylo jediným plusem

Sotva zápas začal, tak už se měnilo skóre. Dlouhý míč středem hřiště mířil do prostoru, kam si z vlastní poloviny naběhl Mutínský. Svou rychlostí se prohnal mezi dvěma bránícími hráči a svůj únik zakončil nechytatelně podél Kučaby - 0:1. Domácímu celku trvalo, než se dostal do zápasu. I tak dokázal ještě v úvodní dvacetiminutovce srovnat. Nejprve předvedl dobrý zákrok Drahoňovský, v další gólovce soupeře ale už byl překonán. R. Hůla se prosadil ze strany do vápna, našel před brankou volného Žebrakovského a ten uklízel do prázdné - 1:1.

 

O tři minuty později vyrobila jesenická defenziva obrovskou botu v rozehrávce, kterou potrestal povedeným obstřelem na zadní tyč svou levačkou Šnídl - 2:1. A znovu po třech minutách na sebe hráči Jesenice jen koukali, naopak Berani slavili potřetí. Na zakončení R. Hůly zpoza vápna nedosáhl Drahoňovský a domácí získali daleko větší klid na své kopačky - 3:1.

 

Čtvrtá branka byla za rohem a na gól se znovu nečekalo dlouho. Jesenice dokázala dostat čtyři góly za osm minut, nevídané! Po půl hodině hry dostal za obranu míč Polcar, dle pomezního si pohlídal ofsajdové postavení a mezi nohy Drahoňovského zakončil černou osmiminutovku pro hosty - 4:1. I domácí ale v obraně dokázali vymyslet nemyslitelné, obrovskou chybu ale nepotrestal Jeníček, kterému byla po nepovedené rozehrávce branka malá. V závěru poločasu musel jesenický brankář za pomocí spojnice vyrážet dalekonosný pokus domácích, který byl posledním výraznějším momentem první půle.

Klasický blikanec

Jako první se do šance ve druhé půli dostali domácí. Komín ze středu hřiště vysunul Žebrakovského, který ale mířil jen do míst, kde byl připravený Drahoňovský. Krátce poté nastal incident, který do fotbalu rozhodně nepatří. V 56. minutě byl k vidění nedovolený zákrok Brdy na R. Hůlu. To by problém ještě nebyl. Celý incident ale vygradoval tak, že měl jesenický hráč dle zápisu z utkání prudce udeřit soupeře hlavou do oblasti hlavy a senomatský hráč měl udeřit otevřenou dlaní soupeře taktéž do oblasti hlavy. Oba aktéři uviděli červenou kartu a oslabili svůj tým.

 

 

Po pár minutách se znovu měnilo skóre a znovu to bylo po hrubé chybě v jesenické defenzivě. Poklidná rozehrávka mezi stopery, po které J. John chtěl posunout míč vedle sebe, ale skoro vůbec ho netrefil, čehož využil Žebrakovský a po samostatném nájezdu se mohl radovat - 5:1. Další možnost Kodeše brankou neskončila, střela na zadní tyč letěla těsně mimo. To ale nemuselo domácí mrzet, protože zanedlouho padla šestá branka do jesenické sítě. Žebrakovský dostal míč od Kodeše do lajny a za obranu vysunul Polcara. Ten nechal proběhnout bránícího hráče a do protipohybu brankáře mířil přesně k tyči - 6:1.

 

I přes hrozivě vypadající výsledek Jesenice dokázala dát ještě jednu branku. Mutínský si připsal kromě branky také asistenci, když ze středu hřiště poslal mezi obránce Prose a ten nedal Kučabovi šanci - 6:2. O minutu později se výsledek měnil znovu. Velmi aktivně hrající Kyncl si sám vybojoval míč u postranní čáry, vlétl do šestnáctky a jelikož si Drahoňovský nepohlídal střelu na přední tyč, lovil míč ze své sítě posedmé - 7:2.

 

Nabízela se vzpomínka na utkání minulé sezony, kdy si Jesenice odvážela ze Senomat devět branek. Tu osmou přidal znovu Kyncl, který byl adresátem centru na zadní tyč a zakončením přes jesenického brankáře přiblížil svůj tým k zopakování devítigólového vítězství - 8:2. To dokonal v 89. minutě Polcar, který dostal přesnou nahrávku od Špidry, elegantní otočkou se zbavil bránícího hráče a přesnou střelou k zadní tyči stanovil konečné skóre a dokonal jesenické utrpení - 9:2.



Ohlasy k zápasu


SK Senomaty
Jiří Kučera, trenér: Jesenici jsme po dvou minutách půjčili míč a prohrávali jsme. Za akci, jakou předvedl z pozice stopera Mutínský, musím zatleskat a smeknout klobouk. Ani obdržený gól nás neprobral z letargie a se štěstím jsme přežili sérii rohů. Po vyrovnávací brance jsme se uklidnili a v konečném výsledku si odvezla Jesenice devět gólů stejně jako v uplynulém ročníku. Stínem utkání bylo vyloučení Roberta Hůly, kterému dal zcela nesmyslně "hlavičku" David Brda. Fyzický zákon akce reakce a nezkušené mladí mělo za následek, že postižený reagoval hozením míče směrem k soupeři a údajně fackou. Spokojený jsem s výsledkem, ale nespokojen s defenzivní činností.

FC Jesenice
Petr John, kapitán: Výsledek tak úplně neodpovídá průběhu. My jsme bohužel dělali naivní chyby v obraně, soupeři jsme nahrávali na góly, navíc tam Senomatům spadly i šouravé střely. My jsme také měli gólové šance, ale nevyužili jsme je, což nás srazilo. Jsme tak nějak v útlumu. V zápase se stal moment, který do fotbalu vůbec nepatří. Je nám líto, že se do toho Robert Hůla namočil. Od našeho hráče to byl vyloženě zkrat jednotlivce, od kterého se distancujeme.



Sestavy


SK Senomaty
O. Kučaba [-] - J. Šnídl [-] (69. M. Špidra [-] ) , A. Polcar [-] , R. Trešl [-] (69. M. Sailer [-] ) , J. Kodeš [-] , D. Hůla [-] (65. S. Toth [-] ) , R. Hůla [-] , L. Žebrakovský [-] , M. Komín [-] , A. Kyncl [-] , L. Mácha [-]

FC Jesenice
J. Drahoňovský [-] - D. Jeníček [-] , M. Pacourek [-] (46. D. Brda [-] ) , K. Pros [-] , T. Horvát [-] , V. Bouda [-] , P. John [-] , J. John [-] , J. Kočička [-] , J. Mutínský [-] , R. Bešík [-]

ČK: 56. R. Hůla - 56. D. Brda .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - BENEŠ Vladimír, VÁŇA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Fujera
Tip experta: výhra domácích

Senomaty vkročili do nové sezony skvěle, když porazily venku zavidovskou rezervu vysoko 5:0. Jesenice nezvládla dramatický zápas s Pustověty. Doma si výhru Berani uniknout nenechají a zvítězí.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích