Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 17:00

5.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lužná neměla svůj den, Pustověty jsou ve formě


Branky


12

Velmi dobře novou sezonu rozjely Pustověty, které ale čekalo třetí hrací kolo velmi těžké utkání. Hostitelem Sokola byla luženská Sparta, která chce hrát na špici tabulky. V tomto duelu ale neměla svůj den, naopak hosté pokračovali ve svých výkonech z předešlých kol a možná překvapivě, ale rozhodně zaslouženě zvítězili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivé jméno v brance

Před začátkem zápasu musely Pustověty, které nemohly do soutěže vstoupit lépe, řešit post brankáře. Beneš ani Šimon k utkání nemohli nastoupit, a tak padla překvapivá volba na Petra Cajthamla, který v brance už stál, ale typický gólman to není. V zápase ale ukázal, že chytat rozhodně umí a právě on byl jedním z klíčových hráčů svého týmu!

 

Zápas odstartoval rychlý gól, po osmi minutách se prosadil aktivně hrající Peták - 0:1. Lužná hrála až moc opatrně a byla po zásluze potrestána. Inkasovaná branka domácí hráče probudila a výkon Sparty šel nahoru. A se zlepšeným výkonem přicházely i šance, ale ty buď ztroskotaly v předfinální fázi nebo se s dobrými zákroky preneztoval Cajthaml. Toho překonal až po půl hodině hry Hornof, který ukončil domácí smůlu v zakončení a srovnal - 1:1.

 

Zbylé minuty prvního dějství nabídly vyrovnanou partii a také ještě jeden klíčový moment. Ten přinesla 40. minuta, žlutá karta pro brankáře Pavlíčka po nedovoleném zákroku ve vápně a pokutový kop pro Pustověty. Toho se ujal kapitán Matějovský a přesným zásahem zařídil svému celku poločasové vedení - 1:2.

Lužná měla jen na vyrovnání

Lužná věděla, že to v tomhle zápase není ono. Svou hru zjednodušila, ale ani cesta dlouhých nákopů nevedla přes dobře fungující obranu Pustovět. I tak si ale Sparta došla pro vyrovnání. V 57. minutě neuhlídali hosté po rohovém kopu R. Pokorného a ten toho dokonale využil - 2:2. Na obou týmech byla vidět chuť urvat zápas na svou stranu, ale stejně tak bylo vidět, že síly postupně docházejí.

 

Právě v těchto momentech se některé zápasy lámou a tento nebyl výjimkou. Běžela 77. minuta a na konci povedené akce byl Elznic, který zadělal Lužné na problémy a i on byl za svůj dobrý výkon odměněn gólem - 2:3. Lužná se po nepřesvědčivém výkonu ve zbytku utkání hnala za vyrovnáním, otevřela hru a zároveň otvírala zadní vrátka, kterých po protiútoku využil v samém závěru Černý a přesným zásahem stanovil konečné skóre - 2:4.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, trenér: Náš nejhorší výkon za hodně, hodně dlouho. Jako by nás poznamenala koncovka minulého zápasu. Vůbec jsme neplnili, co jsme si řekli. Nemělo to nasazení, nebyla chuť hrát a hlavně vyhrát. Vůbec jsem nás nepoznával. Tyto zápasy prostě musíme zvládat, ještě když hrajeme doma. Beru jako výhodu, že i po tak hrozném výkonu si k tomu dokážeme něco říct a udržet v kabině pohodu. Hned ve středu nás čeká pohár, který chceme zvládnout a znova se herně nastartovat.

TJ Sokol Pustověty
Petr Matějovský, kapitán: Před odjezdem do Lužné jsme věděli, že nás bude čekat těžké utkání. Situace se nám před zápasem ještě zkomplikovala, když nám vypadl i náhradní brankář. Začátek utkání však patřil nám a domácí tato skutečnost zřejmě zaskočila. Lužná svoji hru zlepšila až po inkasované brance. Postupně nás začala přehrávat a to až do vyrovnání. Poté se hra vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách. Před koncem poločasu jsme dostali šanci zahrávat pokutový kop, po kterém jsme šli podruhé do vedení. Druhý poločas se domácí snažili o vyrovnání a to především dlouhými nakopávanými balóny, se kterými jsme si dokázali poradit. Po hodině hry se nám nepodařilo uhlídat rohový kop a přišlo vyrovnaní. V dalších minutách bylo vidět, že síly docházejí oběma týmům a i přes to, že domácí prostřídali několik hráčů, radost z branky byla potřetí na naší straně. Domácí ve snaze o vyrovnání hru otevřeli a my vyráželi do otevřené obrany, z čehož v nastavení pramenila uklidňující čtvrtá branka. Bylo to náročné utkání a myslím si, že z Lužné se body nebudou vozit lehce, o to jsou pro nás tři body cennější.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
M. Pavlíček [-] - F. Hornof [-] (88. J. Stehlík [-] ) , R. Pokorný [-] , R. Grill [-] , K. Gjorgjiev [-] , J. Špička [-] (68. M. Koloc [-] ) , V. Svoboda [-] (46. J. Amler [-] ) , L. Havlíček [-] , J. Staněk [-] , A. Chrástek [-] (74. M. Svoboda [-] ) , D. Vejvoda [-]

TJ Sokol Pustověty
P. Cajthaml [-] - P. Holeček [-] (88. J. Knap [-] ) , M. Peták [-] , P. Matějovský [-] , O. Hula [-] , J. Hula [-] , P. Hovorka [-] , J. Jiroušek [-] , T. Elznic [-] , T. Černý [-] , T. Volráb [-]

ŽK: 40. M. Pavlíček .
Hráči zápasu: T. Elznic , M. Peták , P. Cajthaml .
Počet diváků: 222. Rozhodčí: CHLÁDEK Michal - DOHNAL Petr, VODRÁŽKA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Adam Mašek
Tip experta: remíza

Lužná je doma silná, Pustověty jsou zase rozjeté, vidím to na remizu.

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Myslím si, že zápas mezi Pustověty a Lužnou bude vyrovnaný.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích