Krejčův hattrick na výhru nestačil, Městečko v derby porážku odmítlo


Branky


24. M. Krejča , 35. M. Krejča , 43. M. Krejča (p.) - 66. R. Otcovský , 86. J. Urban , 89. M. Čermák
13

Doslova infarktový konec nabídlo derby mezi Roztoky a Městečkem. Domácí ovládli první poločas, ve kterém zařídil hattrickem luxusní náskok Krejča. Městečko se ale nevzdalo, po hodině hry získalo první brankou sebevědomí a do domácího celku nadále bušilo. Ohnivci nakonec v posledních minutách vyrovnali a nechybělo mnoho, aby derby urvaly na svou stranu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krejčův poločas

V zápase plném šancí a také gólů zahrozili jako první domácí, ale Krejča po povedeném centru z pravé strany poslal svou hlavičku pouze do rukavic Abraháma, který nadvakrát zakročil. Oba celky střídavě držely míč a snažily se dostat do větší šance. Na druhé straně vyslal Otcovský šajtlí do gólovky Gabriela, ale hráč francouzské národnosti váhal se zakončením a navrátivší se bek mu vypíchl míč za pět dvanáct.

 

S dalším pokusem přišly Roztoky a znovu to bylo z pravé strany, odkud přiletěl centr do šestnáctky. V trochu krkolomné, ale vůbec ne neřešitelné pozici, poslal míč nad Krejča. Ve 24. minutě se už roztocký snajpr nemýlil. Nejedlý poslal z přímého kopu centr do vápna, kde se míč poodrážel až ke Krejčovi, který se ho hladově chopil, navedl si ho k zakončení a křížnou přízemní střelou otevřel skóre utkání - 1:0.

 

Po půl hodině hry to byl znovu Krejča, který dostal míč ve vápně, obtočil se kolem bránícího hráče a přízemní střelou nedal Abrahámovi šanci - 2:0. Městečko se nesložilo a nadále se hnalo za svou první brankou. Zpoza vápna to zkoušel Šnídl, ale jeho pokusu trochu chybělo.

 

Pár minut před koncem prvního poločasu podnikly Roztoky brejk, který táhl po pravé straně Krejča. Ten doslova vymotal dva obránce, našel pod sebou Cipriana, který si to namířil do vápna. Tam byl nedovoleně zastaven a sudí Kabourek ukázal na značku pokutového kopu. Ten na sebe vzal Krejča, poslal míč přesně k levé tyči a mohl slavit hattrick - 3:0. V závěru prvního dějství volali domácí po další penaltě, ale zákrok na Krejču ponechal k údivu některých sudí bez povšimnutí.

 

Drtivý tlak Městečka

Městečko nehrálo špatně, ale něco tomu chybělo. A to něco byly góly. Roztoky chtěly povedený první poločas potvrdit a ideálně přidat další branku, která by byla dost možná definitivní pojistkou jejich vítězství. Do první a zároveň obrovské šance se dostali hosté. Otcovský napřáhl zpoza vápna a Hůla musel do akce. Roztocký brankář vyrazil nelehkou střelu do míst, kam si nabíhal Gabriel, jehož dorážka volala po gólu. Hůla se však překonat nenechal a skvělým zákrokem nadále držel čisté konto.

 

Po hodině hry se dostalo Městečko do další tutovky. Gabriel z levé strany dával míč pod sebe uvnitř vápna na Čermáka, proti kterému ale na poslední chvíli zasáhl Hůla. Čas plynul, domácímu celku pomalu docházel dech a Ohnivci cítili šanci, že utkání není zdaleka ztraceno. V 66. minutě hosté prolomili prokletí a dobře chytajícího Hůlu zásluhou Otcovského. Ten sám rozjel akci ve středu hřiště, narazil si se Šnídlem, který vyslyšel náběh svého spoluhráče a ten prostřelil roztockého brankáře - 3:1.

 

Od této branky byl Ohnivec na koni a šel za další brankou. Domácí navíc stáhli ze hry Krejču, který nemohl ze zdravotních důvodu dále pokračovat. Městečko mohlo snížit na rozdíl jedné branky po akci zleva, odkud dával znovu Gabriel pod sebe na Čermáka, ale znovu byl na místě Hůla s výborným zákrokem. Po této velké šanci se málem potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš.

 

Nejprve si odkop z vlastního vápna našel Ciprian, byl úspěšnější v souboji s bránícím hráčem a táhl míč až k vápnu soupeře. Tam našel pod sebou v náběhu mladíka Procházku, kterému ale zakončení trvalo příliš dlouho a Abrahám byl u domácího hráče včas. Roztoky měly krátce poté další gólovku. Centr z levé strany mířil na Cipriana, který sice z úhlu, ale zakončoval koníčkem ke vzdálenější tyči. Míč jen o malý kousek minul branku Ohnivce!

 

Domácí byli za neproměněné šance potrestáni. Rychle rozehraný aut mířil na Urbana, který si pustil míč do vápna a z úhlu propálil Hůlu - 3:2. A stalo se přesně to, k čemu se na hřišti postupem času schylovalo. Běžela 89. minuta a dlouhý nákop z pravé strany z vlastní poloviny propadl středem hřiště až k Čermákovi, který podél Hůly vsítil vyrovnávací gól a odšpuntoval euforii - 3:3.

 

Roztoky poslední dvacetiminutovku tahaly za kratší konec, naopak Městečko drtilo svého soupeře, jak jen mohlo a bylo po zásluzeno odměněno. V závěru utkání se Ohnivci hnali dokonce za vítěznou brankou, ale ta nakonec nepřišla. Body se po dramatickém závěru nakonec dělily.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Roztoky
Pavel Hruška, trenér: V prvním poločase jsme byli lepší, měli jsme i další šance, ale ty jsme neproměnili. Ve druhém poločase jsme pak museli dvakrát nuceně střídat a do hry museli dorostenci, kteří měli dopolední zápas v nohou. Městečko bylo ve druhém poločase jednoznačně lepší, posledních dvacet minut mělo drtivý tlak. Nás podržel brankář Hůla, který si v prvním poločase pomalu nesáhl na míč, ale v tom druhém chytil jasné čtyři góly. Městečku k vyrovnání gratuluji, remizu musíme brát, mohli jsme klidně prohrát.

SK Ohnivec Městečko
Robert Otcovský, hrající trenér: V derby s Roztoky jsme chtěli zlomit nepříznivou bilanci a věřili jsme, že se nám to povede. Herně nebyl první poločas z naší strany vůbec špatný. Řekl bych, že jsme byli o něco lepší. Na začátku jsme měli dvě šance, ale ty jsme nevyužili. Byli jsme více na míči, ale do vedení šel soupeř. Po čtvrt hodině nastala podobná situace jako při první brance a prohrávali jsme o dva góly. Stále jsme měli více ze hry, ale Krejča, který byl velmi dobrý na míči a uměl si najít prostor, zkompletoval z penalty hattrick. Do druhého poločasu jsme cítili, že jsme lepší a chtěli jsme do toho dát ještě více. Vzadu jsme hráli na riziko a věřili jsme, že se zápasem můžeme ještě něco udělat. Herně to bylo dobré, drželi jsme míč a přežili dva brejky domácích. Prvním gólem jsme se chytili a poté se hrálo už jen na jednu branku. Měli jsme hodně šancí, ale góly přišly až v závěru. V posledních minutách se nám podařilo vyrovnat a další dvě šance jsme měli ještě v nastavení, ale urvat vítězství na naší stranu se už nepodařilo.



Sestavy


TJ Roztoky
M. Hůla [-] - M. Krejča [-] (66. F. Procházka [-] ) , M. Ciprian [-] , O. Čumpelík [-] , J. Nejedlý [-] , P. Hruška [-] , M. Merhaut [-] (77. D. Barčot [-] ) , P. Barčot [-] (75. P. Pešta [-] ) , V. Horský [-] , M. Liprt [-] , M. Fikejz [-]

SK Ohnivec Městečko
J. Abrahám [-] - J. Vician [-] , P. Šnídl [-] , J. Kučera [-] , V. Prokop [-] , O. Kolísek [-] , R. Otcovský [-] , M. Čermák [-] , J. Urban [-] , Q. Gabriel [-] , J. Jůna [-]

ŽK: 44. J. Nejedlý - 34. R. Otcovský , 42. J. Jůna , 90. Q. Gabriel .
Hráči zápasu: M. Krejča , M. Hůla - O. Kolísek .
Počet diváků: 212. Rozhodčí: KABOUREK Jiří - POLÍVKA Zdeněk, JEŽEK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Aleš Kraus
Tip experta: výhra domácích

Derby od Berounky, zápas zkušenosti proti mládí. Na podzim bych napsal jasná výhra pro Městečko, ale hosté doplácí na zranění klíčových hráčů, navíc již měsíc nevyhráli. Asi bych to viděl na vyrovnanou bitvu, kdy se nakonec štěstí přikloní na domácí stranu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích