5:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2024 11:30

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dolní Dvořiště má v úvodu jara parádní fazónu! Bůra nasázelo i Zlaté Koruně


Branky


32. J. Kubík , 53. M. Tesař , 80. F. Kouba , 88. M. Kroneisl (vl.) , 92. Š. Štifter - 75. L. Konečný
29

Přinášíme i obsáhlý report z utkání!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Druhé okresní derby v řadě odehráli fotbalisté Zlaté Koruny na hřišti v Dolním Dvořišti, odkud si odvezli "pěknou" velikonoční nadílku v podobě pěti gólů ve vlastní síti. Přitom samotné utkání přineslo v celku vyrovnanou partii, ve které rozhodovalo proměňování šancí a v tom byli domácí lepší. Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a v prvních patnácti minutách se toho moc neudálo. Poté však přišla dobrá desetiminutovka hostů, ve které si vypracovali několik dobrých až vyložených příležitostí. Ta první přišla ve 14. minutě. Šebelka rozehrál trestný kop na pravou stranu, kde našel Voráčka, jeho centr přistál na hlavě na malém vápně nabíhajícího Wagnera, ale s jeho slabou hlavičkou si Jirkal snadno poradil. Prakticky v zápětí střílel z velkého vápna Persán, jeho střelu Jirkal opět chytá. A byl to opět Persán, který v 18. minutě neproměnil snad největší příležitost zlatokorunských v prvním poločase. Konečný přešel na pravé straně velkého vápna přes domácího obránce, přesnou nahrávkou našel na vápně nikým nehlídaného Persána, ten ale poslal jen slabou střelu do rukavic připraveného Jirkala. Ve 22 minutě postupoval z pravé strany na bránu domácích Konečný, jeho střelu však na poslední chvíli srazil vracející se obránce na rohový kop.

 

Tlak hostů pokračoval a ve 25. minutě po rozehraném rohovém kopu a dalším střeleckém pokusu hostů vyhlavičkoval míč z brankové čáry už za překonaným Jirkalem jeden z domácích obránců. Hosté ze své převahy gól nevytěžili, čehož poté litovali v dalším průběhu zápasu a ke slovu se pomalu začali hlásit i domácí. Ve 26. minutě zasahuje Trnka u své levé tyče po střele Urazila. O tři minuty později po závaru ve vápně hostů se míč dostal za vápnem na nohu Jansy, ale jeho utěšená střela skončila na břevně za už překonaným Trnkou. Bezbrankový stav se měnil ve 32. minutě. Po rozehrané standardce z pravé strany stačil Trnka střelu jednoho z domácích hráčů ještě zázračně vyrazit, hostující obrana otálel s odkopem a důrazný Kubík poslal míč do sítě 1:0. Důležitý moment zápasu přišel ve 42. minutě. Po vzájemné šarvátce byli vyloučeni domácí Micák a hostující Beránek, což bylo hlavně oslabení pro hosty, kteří přišli o jednoho z klíčových hráčů.

Druhý poločas

Domácí povzbuzeni vedoucí brankou pokračovali v tlaku i na začátku druhé půle, což vyústilo v 53. minutě v 2. gól v síti hostů. To se na vápně uvolnil Tesař, udělal kličku i gólmanovi a zavěsil do prázdné brány na 2:0. V této fázi utkání hosté odpadli, prakticky nic nevymysleli, zato čím dál častěji se uchylovali k protestům a diskusím s hlavním rozhodčím, za které obdrželi několik žlutých karet a mohli být rádi, že nevyfasovali další červené karty. Měli by si uvědomit, že nemístnými protesty a urážkami vůči rozhodčím se zápasy nevyhrávají a více by se měli soustředit na svou hru. Šance pro hosty na dobrý výsledek přece jen svitla čtvrt hodiny před koncem, když Šebelka křížním pasem našel za obranou volného Konečného, který s přehledem překonal Jirkala v brance domácích 2:1.

 

Jenže tato naděje hostů trvala pouze pět minut. V 80. minutě potrestal nedůraz hostující obraně Kouba, když nakonec přehodil i vybíhajícího Trnku na 3:1.

 

Domácí byli opět na koni a posledních deset minut excelovali. V 86. a v 87. minutě ještě Trnka zlikvidoval dvě tutovky Jansovi, ale v 88. minutě inkasoval již po čtvté. To zatáhl po levé straně míč rychlý Kouba a jeho prudký centr před bránu si do vlastní sítě srazil vracející se Voráček 4:1.

 

Kalich hořkosti si hosté vypili již v nastaveném čase, když po faulu těsně před vápnem prostřelil hostující zeď Štifter a míč zapadl přesně k tyči Trnkovi brány 5:1. Domácí tak udělili hostům lekci z produktivity při proměňování šancí.

 

Autor: Pavel Ďuriš



Ohlasy k zápasu


FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): Do zápasu jsme vstoupili ustrašeně,až moc s respektem. Přestáli jsme tlak a hru Zlatky. Po vedoucím gólu jsme zacli konečně plnit to co jsme si řekli. Poločas jsme vyhráli. V kabině jsme si řekli některý věci . Dokázali jsme odskočit na 2 góly. Hosté snížili a upřímně jsem se bál, co to s klukama udělá . Naštěstí Fanda Kouba nás uklidnil. Vyhra je velmi cenná a udělala mi neskutečnou radost. Hosté byli fotbalovější . To bezesporu. My jsme ale chtěli vyhrát. Naše hra dělala hostům problém. Děkuji všem za výkon a výsledek. Musíme jít zapas od zápasu a věřím,že jsme schopni podávat kvalitní výsledky a dělat radost našim fanouškům.

SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Do zápasu jsme vstoupili aktivní hrou se kterou domací měli problém.Bohužel jsme nevyužili žádnou ze tří šancí.Domácí nás potrestali ze standartní situace, kdy jsme nebyli schopni odkopnout propadnutý míč.Domací těžili z rychlých kontrů, které nám dělaly problémy a tím domácí zvýšili na 2-0. Pak dal kontaktní gól Konečný a Šéba měl na noze vyrovnání, ale bohužel Míra Jirkal ho vychytal.Prohráli jsme, ale jedeme dál a musíme se co nejlépe připravit na domácí zápas s Vimperkem,kterému budeme chtít vrátit podzimní prohru.



Sestavy


FK Dolní Dvořiště
M. Jirkal [-] - M. Urazil [-] (77. P. Pecha [-] ) , M. Rozhoň [-] , M. Tesař [-] (90. T. Szojka [-] ) , Š. Štifter [-] , V. Aibl [-] (77. R. Tíchý [-] ) , P. Fical [-] , D. Kuzma [-] , P. Micák [-] , L. Jansa [-] , J. Kubík [-] (61. F. Kouba [-] )

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - M. Svoboda [-] , M. Kroneisl [-] , M. Kroupa [-] , J. Wagner [-] - L. Voráček [-] (60. M. Král [-] ) , F. Persán [-] , M. Kollár [-] , J. Šebelka [-] - L. Konečný [-] - V. Beránek [-]

ŽK: 55. D. Kuzma - 34. M. Kroupa , 63. L. Konečný , 63. M. Kollár , 88. M. Svoboda , 88. F. Persán . ČK: 42. P. Micák - 42. V. Beránek .
Počet diváků: 280. Rozhodčí: Mráz Roman - ROTHSCHEDL David, JELÍNEK Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Petr Kortus
Tip experta: výhra domácích

Pro hosty těžký zápas. Zlatá Koruna má zkušený tým a pokud se chce přiblížit zase o něco blíže na úplné čelo tabulky, tak musí vyhrát. Myslím si, že se jí to nepodaří a domácí zvítězí.

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Sousedské okresní derby skončí remízou.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích