Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.04.2024 16:30

20.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čtyřminutový výpadek přišel Roveň draho


Branky


10

SK-1.FC Mikulovice si po třech porážkách v řadě potřeboval napravit reputaci v domácím duelu s TJ Sokol Roveň. Vyrovnaný bojovný zápas rozhodly čtyři minuty druhého poločasu, kdy se v rychlém sledu trefili Plesinger a dvakrát Fendrich. Body tak po výsledku 5:2 zůstaly v Mikulovicích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólově bohatý poločas

Sedm desítek diváků přilákalo pěkné počasí na stadion do Mikulovic, kam přijela bojovat o důležité body Roveň. Ve vzájemných zápasech těchto dvou týmů většinou mnoho branek nepadá, proto bylo jistě překvapením, že první poločas nabídl hned tři.

Na úvodní změnu skóre se nečekalo dlouho. Po pěkné přihrávce Pekárka střílel v 6.minutě mimo dosah gólmana Červenky Mile - 0:1.

Ve 12.minutě hosté poznali, jak rychlé nohy má domací křídelník Petr Nováček. Vencl mu poslal ideální míč do běhu, obránce zůstal brzy kdesi v dáli a tváří v tvář Balášovi se domácí rychlík nemýlil - 1:1. Pro Nováčka to byl 6.úspěch v této sezóně.

V dalších minutách úvodní půle se pak hrálo spíše mezi vápny, bojovný fotbal z obou stran nenarušila žádná výraznější šance.

Přesto šli do kabin spokojenější Mikulovičtí. Ve 39.minutě poslal Nováček dlouhý přetažený centr do vápna, kde dostal trestuhodně čas na zpracování a tvrdou střelu Plesinger. Ta sice orazítkovala pouze břevno, odražený míč však do sítě vrátil Pavel Vencl - 2:1.

 

Nejprve vyrovnání, pak čtyři minuty hrůzy

Druhý poločas, ve kterém hrála proti nepříjemnému slunci Roveň, přinesl nejprve radost hostům v podobě vyrovnávací branky. Po chybě Těšinského, kterého obral o míč Mile, se radoval Machatý - 2:2.

Klíčová pro celý zápas se však ukázala čtyřminutová pasáž od 61. do 65.minuty, kdy Mikulovice třemi rychlými direkty doslova sestřelily roveňské naděje na bodový zisk. 

Nejprve v 61.minutě po přetaženém centru vyzrál v hlavičkovém souboji nad dvěma obránci Křivka a jeho přiťuknutí neomylně poslal do sítě Plesinger - 3:2. Pro něj to byl již osmý gól sezóny a je tak nejlepším střelcem svého mužstva.

Stejný hráč pak v 63.minutě dostal ideální přihrávku do prostoru, přičemž jeho balón do mrtvé zóny vápna mimo dosah gólmana Baláše uklízel do brány střídající mladík Karel Fendrich - 4:2.

A aby toho nebylo málo, tentýž hráč vstřelil o další dvě minuty hlavou branku na 5:2, když zužitkoval důraznou práci Stefanova v rohu vápna. Přitom Fendrich byl v tu chvíli na hřišti pouhých 8 minut!

Z takových úderů se už hosté nevzpamatovali, domácí hráli pozorně v obraně a svůj náskok v klidu dovedli až do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Ze strany hostujícího mužstva zhodnotil utkání trenér Ladislav Skalický:

"Do zápasu jsme vstoupili aktivně a brzy šli zaslouženě do vedení, kdy se krásně levačkou trefil Láďa Mile. Bohužel jsme vedení dlouho neudrželi a navíc ke konci poločasu inkasovali po druhé. Druhý poločas jsme začali opět aktivně a 10 minut nepustili soupeře k naší brance. Tlak jsme proměnili ve vyrovnání, po přihrávce Mileho se trefil Machatý. Pak ale přišel šok. Po hodině hry rozhodlo 5 minut, kdy nám domácí vstřelili 3 branky a bylo po zápase. Udělali jsme spoustu individuálních chyb, které soupeř všechny potrestal. Takto se o záchranu nehraje. Přísnější měřítko snesou jen oba útočníci Machatý a Mile."



Ohlasy k zápasu


SK-1.FC Mikulovice
Filip Červenka, brankář: "Můj výkon příliš povedený nebyl, na chycení druhého gólu mi chybělo pár centimetrů. Dotek na noze jsem cítil, ale nestačilo to. Celkový výsledek je ovšem výborný, hlavní pochvalu si zaslouží naši dorostenci, zejména dvougólový Karel Fendrich."




Sestavy


SK-1.FC Mikulovice
F. Červenka [-] - T. Karlík ml. [-] , L. Křivka [-] , M. Karlík [-] - P. Nováček [-] (84. T. Voda [-] ) , R. Stefanov [-] - J. Plesinger [-] - O. Těšínský [-] , M. Spálenský [-] (57. K. Fendrich [-] ) , P. Vencl [-] (79. J. Dynter [-] ) , J. Hyxa [-]

TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - L. Mile [-] (84. . Bartoníček [-] ) , P. Michalco [-] , L. Johanides [-] , L. Mládek [-] , M. Pekárek [-] , V. Valenta [-] , A. Mikuláš [-] , L. Petružálek [-] (85. J. Roček [-] ) , J. Kučera [-] (57. . Novák [-] ) , T. Krpata [-]

ŽK: 44. L. Johanides .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Kostka Martin - NOVOTNÝ Jan, KUČERA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Lukáš Němec
Tip experta: výhra domácích

Domácí jsou sice v klidném středu tabulky, ale s posledními výsledky určitě nebudou spokojeni. Roveň naposledy vyhrála, nicméně body pořád potřebuje. Vychází mi to na vyrovnanou bitvu, kde by mohlo rozhodnout domácí prostředí.