FOTOGALERIE: Veselá po dvou trefách Martina Dlabaji porazila Roštění


Branky


0

Na Veselé se představilo Roštění, které stále bojuje s Lukovem a rezervou Slavičína o záchranu soutěže. Domácí tým ale provází v posledních kolech výborná forma a byl v tomto duelu favoritem. Veselá šla do vedení už v 10. minutě, kdy se trefil Martin Dlabaja. Hosté z Hané se poté snažili o vyrovnání, ale domácí obrana to nedopustila. Definitivní podobu výsledku dal v 82. minutě znovu střelecky disponovaný Martin Dlabaja. Veselá bere tři body, Roštění se nejspíše společně s Lukovem podívá v příští sezóně o patro níže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Veselá šla do vedení už v 10. minutě

Sednout do lóže a vychutnávat si jak dnes hrají. Tak  k víkendovému fotbalu mohli poprvé v sezóně přistoupit  veselští diváci. Žádný stres a boj o body, jelikož jejich precizně sehraný orchestr  měl sólo minulý týden v Sehradicích a tam se rozhodlo o tom, že jaro se bude hodnotit na Veselé pozitivně. Jenže  fotbal není vážná hudba a divák chce aby se vyhrávalo stále a pořád. Veselský divák to štěstí měl i tento víkend a jeho milovaní i když  tentokrát nekoncertovali, přesto s Roštěním vyhráli. Ale nebylo to vůbec jednoduché.  Roštění se rozhodně tentokrát nepředstavilo jako mančaft na sestup. Vloni jich přijelo 12 i s předsedou panem Pagáčem, který už si nechal kondolovat k sestupu. Sestupu nakonec o vlásek unikli a přijeli letos znovu. Tentokrát s 20ti veselými fanoušky a plnou lavičkou náhradníků a funkcionářů. Jako by věděli, že máme dva dny od instalace nových střídaček a je třeba je podrobit zátěžové zkoušce.  Lavičky vydržely, ale Roštění úvodní tlak domácích ne. Do vedení poslal domácí  dorážkou Martin Dlabaja už v 10.minutě. Ale vše mohlo být jinak. Protože domácí obraně unikl jeden z útočníků Roštění už v 2.minutě a debutant  v bráně domácích,  osmnáctiletý Marek Dlouhý, nezaváhal a včasným vyběhnutím svůj tým výrazně podržel.  Rychlý gól ale domácím i kráse fotbalu hodně uškodil. Domácí nabyli dojmu, že to půjde samo a že jim to zase vše bude padat do sítě (6:1 a 5:1 byly poslední  dva výsledky vzájemných utkání těchto soupeřů v I.B) a tak přeřadili na nižší převodový stupeň a  u řady míčů byli domácí pochopitelně později než soupeř a tak se rodily šance na obou stranách. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení domácích.

 

Definitivní podobu výsledku dali domácí v 82. minutě

Mladý  domácí gólman Dlouhý ale zářil jistotou a udivoval především odvážným, ale precizním vybíháním a to i mimo pokutové území.  A u všech míčů byl včas, když jednou šel do úspěšného souboje mimo  pokutové území i hlavou. Zato v ofenzívě se domácí  předbíhali v zahazování šancí a druhý gól do  sítě Roštění ne a ne padnout. V koncovce domácí hledali vždy ještě lépe postaveného spoluhráče a to nepřinášelo ovoce. Akce byly překombinované a hostující obrana se vždy stačila před další střelou zformovat, takže Michal Nevřala neměl v bráně Roštění příliš práce. Většina střel byla zblokovaných, bez razance a nebo nepřesných. Až přišla  82. minuta a Milan Šumšal háčkoval s míčem po brankové čáře atakovaný protihráči. Dva z nich obešel a naservíroval míč na malé vápno Martinovi Dlabajovi, kterému to pálilo v neděli a na rozdíl od ostatních spoluhráčů netrefil prvního obránce, ale umístil míč do sítě za Nevřalovy záda. Akce vyvolala  protesty na straně hostů, kteří reklamovali míč u nohy Milana Šumšala za brankovou čárou ještě před gólovým centrem, ale rozhodčí Polaštík měl jasno, 2:0. Pak už se zápas jen osm minut z povinnosti dohrával  bez vzruchu a bez šancí. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Rozhodně jsme chtěli svou jarní úspěšnou bilanci ještě vylepšit a konečně se odlepit od 11. příčky, kterou nepřetržitě okupujeme už od remízy v Lukově (10.dubna). Povinné body s posledním Roštěním se ale rodily docela těžce. Roštění podalo sympatický výkon a bodům bylo blízko. Zejména proto, že naši hráči neměli to střelecké štěstí z minulého týdne a dlouhé minuty nechávali zápas nerozhodnutý. Být to v 20.minutě 3:0, nikdo by se nedivil, ale rozhodl nakonec druhý gól Veselé až z 82.minuty. Celou tu dobu byl výsledek na vážkách. Klid na domácí kopačky ale dodával jistý výkon Marka Dlouhého, který měl fantastickou premiéru v domácí bráně. Chytil se prvním úspěšným zákrokem a pak na našeho Dlouhého byli už všichni krátcí. Vychytal v premiéře nulu, podržel svůj tým a byl rozhodně nejlepším hráčem na hřišti.

TJ Roštění
Michal Nevřala, brankář: Veselá byla určitě fotbalovější a měla zápas více pod kontrolou, ale my bojovali a snažili se hrát tak aby jsme si alespoň bod odvezli. Bohužel nám to pomezní rozhodčí z řad domácích nedovolil a jasně pomohl domácím k druhé brance, když nechal hrát hráče s míčem hluboko za autovou čarou. Neříkám že nám prohrál zápas, ale takové momenty často kazí chuť k fotbalu a někteří jedinci by se nad sebou a svým rozhodováním měli zamyslet. Každopádně Veselá vyhrála zaslouženě a jejich předvedená hra byla velmi sympatická. Naše dny v této soutěži jsou již skoro jistě sečteny, ale čekají nás ještě dva zápasy ve kterých se pokusíme překvapit.



Místo: Veselá. Počet diváků: 90. Rozhodčí: POLAŠTÍK Josef - MATUCHA Jiří, GAJDOŠÍK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 19 60:27 39
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 19 50:35 32
5 SK Tlumačov 19 35:31 32
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 21
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 Stanislav Uličný 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 64 53,8% 1
2 Libor Adamik 53 54,1% 0
3 Jiří Kadlík 49 49,0% 0
4 Ladislav Beran 47 48,5% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku