FOTO: Jankov opět vyhrál a v čele má tři body náskok


Branky


0

Z jedenadvaceti odehraných zápasů v této sezóně prohrál Jankov pouze dva. První porážku si připsal v sedmém kole na Hluboké a právě svěřenci Martina Wohlgemutha přijeli k nedělní dohrávce 22.kola KP. Jenže ti se museli obejít bez vykartovaného Zbyňka Stráského, což je chtě nechtě ztráta, navíc Jankovu se v domácím prostředí letos velice daří a z třiceti možných nasbírali v Precis aréně osmadvacet bodů. A v derby s Hlubokou přidali domácí hráči další tři, když soupeři oplatili podzimní porážku stejnou mincí.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hluboká se první poločas držela

Ve slunečném, ale chladném počasí se první poločas prezentovaly oba celky útočnou hrou, avšak téměř 250 diváků se gólu nedočkalo. A to především díky hostujícímu gólmanovi Davidu Brašničkovi, který předvedl několik skvostných zákroků. Že bude pro domácí hráče problém ho překonat, předvedl Brašnička již ve 4.minutě. To si na Zajícův rohový kop naskočil Martin Rytíř, míč z jeho hlavy směřoval přesně k tyči, ovšem David Brašnička skvělým zákrokem odvrátil pohromu. Z následného rohu hlavičkoval do stejného místa Tomáš Smékal, Brašnička znovu parádně zasáhl. I hosté poprvé zahrozili ze vzduchu, jenže hlavička Tomáše Antoše směřovala přesně do náruče Šillera. Ofenzivní úvod pokračoval. V 11.minutě pálil tvrdě Šebelka, ale to se ještě zastřeloval. O čtyři minuty později utekl po levé straně v poslední době velmi produktivní Tomáš Tauber, pokusil se zakončit střelou na zadní tyč, branku však minul. A to bylo ze strany Hluboké na dlouhé minuty vše, co se nebezpečnosti před domácí brankou týče. Herně v poli to opticky vypadalo vyrovnaně, ale ke gólu měli jednoznačně blíže jankovští. Smůla, nedůraz a možná nešikovnost zapříčinila, že ve 27.minutě po Zajícově standartce domácí nevedli. Míč poskakoval po brankové čáře, domácí ho díky obětavým obráncům a perfektnímu Brašničkovi do branky dotlačit nedokázali. Brašnička si poradil i s tečovanou střelou Martina Rytíře, jenž profitoval z hezké akce Maršána, Smékala a Bočka. V 35.minutě prokázal svojí nepostradatelnost David Maršán, který na vlastní polovině vybojoval míč, v rychlosti ho převedl až k pokutovému území soupeře, kde připravil tutovku pro Martina Rytíře, ten však v zakončení zklamal a jen nechal vyniknout Davida Brašničku.

Druhá půle vyzněla vítězně pro favorita

Domácí v poločase nepanikařili a věřili si. Že to byla správná volba, potvrdili hned po příchodu z kabin, kdy Hlubokou zatlačili a vytvořili si obrovský tlak. V 47.minutě si Brašnička poradil jak s přímým kopem Smékala, tak s následnou dorážkou Bürgera, po které stáli při hostech všichni svatí. A to platilo i o minutu později při další velké šanci Šebelky. Pak ale přišla 53.minuta a Jankov se konečně dočkal. Po Bočkově pasu se obtočil kolem bránícího hráče Jan Šebelka a přesnou tvrdou střelou levačkou poslal svůj tým do zaslouženého vedení - 1:0. Pro jedenadvacetiletého středopolaře šlo o kulatou desátou trefu v sezóně! A za dalších sedm minut lovil Brašnička míč ze sítě podruhé. Nejprve sice dobře zasáhl proti Rytířově střele, na dorážku kanonýra Tomáše Smékalauž však zasáhnout nemohl - 2:0. Jankov hru kontroloval a zdálo se být rozhodnuto, jenže po chybě stoperů Loška se Šulcem dovolili Hluboké zápas zdramatizovat. Pavel Hájek ale prokázal, že nedat lze opravdu cokoliv. Po kličce Šillerovi přestřelil zhruba z deseti metrů absolutně prázdnou branku a tím naděje Hluboké absolutně pohřbil. Poslední šanci v utkání měli jankovští střelci Smékal se Šebelkou. Prvně jmenovaný trefil tyč, druhý z následné dorážky zhruba o metr branku přestřelil. Lídr tabulky potvrdil roli favorita. K výhře si došel kompaktní a trpělivou hrou.

 

Zdroj: skjankov.cz



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Tomáš Bürger: O zaslouženém vítězství hovoří i počet střeleckých pokusů, které vyzněly v jednoznačný prospěch týmu Ivo Čecha (22:6). Černou kaňkou utkání jsou tři zranění, na domácí straně si obnovil svalové zranění Jiří Šiller, na druhé zápas ze zdravotních důvodů nedohráli Tomáš Křiváček a Martin Lovička. Všem aktérům přejeme brzké uzdravení!

TJ Hluboká nad Vltavou
Tomáš Antoš: V prvním poločase měli Jankovští několik šancí, při kterých nás zachránil David Brašnička. I my jsme si pár šancí vytvořili, ale blíže ke vstřelení gólu měli domácí. Do šaten se tak šlo za, pro nás celkem příznivého, stavu 0:0. Ve druhém poločase přibývaly šance domácích a nakonec se jim podařilo vstřelit dva góly. I my jsme měli jednu velkou příležitost, když se nedomluvili stopeři soupeře, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit gól. Zápas tak skončil zaslouženou výhrou domácích.



Místo: Jankov. Počet diváků: 248. Rozhodčí: Babka Ondřej - DUNOVSKÝ Karel, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.