0:1p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2016 15:00

21.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Čáslav po penaltách zaznamenala čtvrtou výhru v sezóně


Branky


0

Obrany hrály v zápase dvou týmů, které se zatím na jaře čekaly na bodový zisk, prim. Vyloženou gólovku žádný z brankářů řešit nemusel, utkání tak po bezbrankovém průběhu došlo do penaltového rozstřelu, kde měli pevnější nervy Čáslavští...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas žádnou větší šanci nenabídl

V zápase Benešova s Čáslaví se divákům představili dva celky z konce tabulky, mezi kterými jde tradičně ve vzájemných zápasech tak říkajíc o šest bodů. Za domácí se poprvé představil i Nikolas Šumský, zatím nenaplněný talent českého fotbalu, který odešel hostovat do Benešova z prvoligové Dukly. Vážnost situace ve které jsou, si evidentně oba kluby uvědomovaly velice dobře. Jak Benešov, tak Čáslav proto vycházeli primárně ze zabezpečené obrany a první dějství tak žádné větší šance nenabídlo. Ani brankář Stareček na straně domácích, ani posila z Unionu na straně hostí Nguyen tak moc práce neměli.

Žádný ze střeleckých pokusů v síti neskončil

První poločas byl z diváckého hlediska spíše nezáživný. Ve druhém poločase už se ale hra zrychlila a diváci se tak dočkali hned několika zajímavých situací na obou stranách. V padesáté čtvrté minutě se k hlavičkovému pokusu dostal Šumský, který byl ale natolik celou situací zaskočen, že nedokázal trefit branku. Chvíli na to byl na druhé straně ke skórování mnohem blíž Jeníček, který orazítkoval po rohovém kopu břevno. Hned dvě velké příležitosti pak spálil domácí Turek. V sedmdesáté minutě musel proti trestnému kopu reflexivně zasahovat Nguyen. Zápas tak přece jen dospěl k bezbrankové remíze a na pořadu dne byly penalty.

Osudná byla pátá série

V penaltovém rozstřelu šlo o bonusový bod a jelikož je pro oba týmy každý bod vážený zlatem, šlo o hodně. Domácí se dostali hned na úvod pod tlak, když Čáslavský Hell proměnil a naopak Turek podobně jako v zápase selhal. Naději jim znovu vykřesal až neúspěch hostujícího Frejlacha, na který odpověděl proměněnou penaltou Braný. Jako rozhodující se tak ukázala až pátá série. V ní Domácí Žák zklamal a Váňovo penaltový úspěch tak znamenal cennou a poměrně překvapivou výhru týmu z Čáslavi.

FOTO: Stanislav Pešek / http://skbenesov.blgz.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Luboš Zákostelský (pro www.skbenesov.cz): „Utkání bylo o tom, kdo dá první gól, tak vyhraje, protože terén byl v kombinaci a kvalitě hry pro obě mužstva limitující. V prvním poločase jsme neproměnili šance Kučabou a Rejhonem, kterému míč uskočil, když na umělce ze stejné pozice dával góly. Ve druhém poločase hosté zvýšili aktivitu a prvních dvacet minut byli důraznější, měli tři, čtyři nebezpečné rohové kopy a při jednom nám trefili břevno. Pak jsme převzali iniciativu, dostávali jsme se do dobrých situací, hlavně Martin Turek, ale dvě dobré příležitosti neproměnil, zvláště jeho sólo bylo stoprocentní šancí. Do konce to bylo hektické, ale hosté si remízu pohlídali. Penalty jsou loterií a my jsme je nezvládli. Zápas jsme ale měli rozhodnout během 90 minut, kdy jsme gól měli jakýmkoliv způsobem do čáslavské sítě dotlačit. Nicméně máme bod a každý se počítá. Teď se musíme soustředit, abychom v každém utkání bodovali."

FK Čáslav
Jiří Antoš (pro fkcaslav.cz): „Musím kluky pochválit. Zejména druhý poločas jsme sehráli velmi dobře. Troufám si říct, že jsme ve druhé části byli lepším týmem, Zasloužili jsme si i vyhrát. Bohužel nás provází smůla, když Jeníček trefil břevno. Je třeba ale přiznat, že při penaltách jsme měli štěstí. Nicméně bod navíc jsme si určitě zasloužili. První poločas jsme hráli opatrně na brejkové situace. To se nám i vcelku dařilo. Soupeře jsme k ničemu nepustili. Bylo to vyrovnané. Ve druhé části jsme více vysunuli hru a soupeři jsme zatápěli. Tím, že Karel Hejný hrál výborný zápas a dokázal udržet míč, tak jsme se dostali do převahy a šancí. Poté jsme si penalty zasloužili a bod navíc také. Jsem spokojený."



Sestavy


SK Benešov
J. Stareček [-] - M. Večera [-] , J. Zákostelský [-] , Z. Vrňák [-] , L. Braný [-] - N. Šumský [-] , M. Kučaba [-] (62. M. Turek [-] ) , N. Šumský [-] , D. Rejhon [-] (80. P. Svoboda [-] ) , P. Čapek [-] (80. M. Štancl [-] ) , J. Žák [-] , D. Skopec [-]

FK Čáslav
F. Nguyen [-] , F. Nguyen [-] - M. Hell [-] , P. Kunášek [-] , P. Váňa [-] , P. Jeníček [-] - M. Nový [-] , K. Hejný [-] (90. D. Martínek [-] ) , J. Strnad [-] (85. J. Špičák [-] ) , T. Mlynka [-] , M. Frejlach [-] - P. Bilinkiewicz [-] (83. M. Král [-] ) -

ŽK: 57. D. Skopec - 71. P. Kunášek , 90. K. Hejný , 91. K. Hejný .
Hráči zápasu: F. Nguyen , K. Hejný .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Makovička Milan - BENEDIKT Ladislav, NOVOTNÝ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.