FOTO: Klatovy vykradly Roudné, dvakrát se trefil Říský


Branky


0

Zápas mezi Roudným a Klatovy nabídl pěkný fotbal, který místní diváky musel bavit. V prvním dějství chybovali oba brankáři a v obou případech to skončilo gólem. Remízový stav pak rozsekl krásným gólem Kotrba, pojišťovací trefu pro Klatovy zařídil svou druhou brankou v utkání Říský. Byli jste se na zápase podívat? Ohodnoťte jeho úroveň, kvalitu jídla a pití, výkon rozhodčích nebo jednotlivých hráčů!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chyby brankářů na obou stranách

Utkání o záchranu bojujícího Roudného a Klatov, které naopak dotírají na třetí Karlovy Vary, začalo velmi svižně a už ve druhé minutě se poprvé měnilo skóre zápasu. Přibližně osmnáct metrů před bránou se totiž z kroku napřáhl ke střele David Říský a domácí gólman Konečný chyboval – míč vyboxoval až příliš slabě a mohl jen koukat, jak zapadává za čáru. Za dalších pár minut na hřiště vběhl jezevčík a vesele si pobíhal mezi středovým kruhem a vápnem hostů. Evidentně se chtěl zapojit do hry, jenže hlavní sudí pro něj neměl pochopení a vykázal ho.

 

Klatovy i nadále pokračovaly v aktivním začátku, v šesté minutě po Chirinciucově centru hlavičkoval vedle Matějka. O dvě minuty později se prezentoval ranou také Lukeš a Konečný musel míč nadvakrát krotit. Klatovští hráči byli klidnější na míči, Roudnému naopak vůbec nevycházely dlouhé nakopávané balóny. V 16. minutě poprvé zahrozili domácí. Jasanský podržel míč proti přesile a nahrál Růžičkovi, s jeho centrem si obrana Klatov poradila. Ve 24. minutě se nebezpečným rohem na zadní tyč ukázal veterán Otepka, nic z něj však nebylo. O minutu později si Říský po dlouhém nákopu poradil s Turkem a posunul ho Lukešovi, jemuž střela vůbec nevyšla, a Konečný si na ni mohl v klidu počkat. Hra i nadále svižně plynula a za pár vteřin se ke střele z velké dálky odhodlal roudenský stoper Vogl, míč ale přeletěl i ochrannou síť za bránou.

 

Ve 30. minutě se domácí celek dočkal vyrovnání. R. Otepka nákopem oslovil Jasanského, kterému utekl míč, ale mrzet ho to nemuselo. Brankář Rojík se totiž nedomluvil s jedním ze svých stoperů, chyboval a pod jeho padajícím tělem prošel míč zpět k Martinovi Jasanskému, pro nějž nebyl problém dorazit ho do prázdné brány. Ve 33. minutě se mohli domácí dokonce dostat do vedení. Rohový kop R. Otepky byl odvrácen pouze k Jasanskému a jeho střelu zblokoval Janda zpět k nejlepšímu střelci Roudného. Dorážka však byla ztečována nad Rojíkovu klec. O tři minuty později našel Průcha velmi aktivního Jasanského, který nacentroval na Píšu, a jeho pokus zblokoval jeden z bránících Klatovských! Dorážku Jasanského zpacifikoval Rojík. Po pár sekundách navíc střílel R. Otepka těsně vedle! První poločas ukončil nepříjemný faul Jandy na mladého Otepku, za což si také kapitán hostů vysloužil žlutou kartu.

Kotrbova krásná střela rozhodla

Začátek druhého dějství patřil domácím fotbalistům. Ve 49. minutě se po rychlém přechodu prezentoval povedenou střelou mezi nohama jednoho z obránců Jasanský, ale Rojíka nepřekonal. V 55. minutě měly Klatovy k dispozici standardní situaci, po ní však utekl znovu Jasanský a v tísni zakončil svůj brejk střelou vedle. Za tři minuty se k utěšené střele z dálky odhodlal stoper Turek, zamířil ale nepřesně. Po hodině hry nebezpečně nacentroval R. Otepka do vápna, na balón jen těsně nedosáhl jeho syn.

 

V 69. minutě se Klatovy podruhé dostaly do vedení. Po sklepnutí balónu od spoluhráče se do míče z voleje krásně opřel Petr Kotrba a střelou k tyči nedal Konečnému šanci! Nádherný fotbalový moment. Za chvíli mohl Kotrba přidat druhý gól, po Říského centru ale promáchl. Domácí se okamžitě vrhli do brejku, Píša s Jasanským zakombinovali a vybídli ke střele z hranice vápna R. Otepku. Míč proletěl jen kousíček nad břevnem Rojíkovy brány! V 74. minutě naopak utekly do rychlého protiútoku Klatovy. Lukeš poslal míč do běhu Davidovi Řískému, který si snadno poradil s Voglem a střelou na bližší tyč zvýšil na 1:3. Za dalších pár minut se na hřišti objevil další „výtržník“, domácí kapitán Otepka to vyřešil zvoláním „Jardo, máš tam dítě!“ a za pár sekund bylo vše v pořádku.

 

Na další momenty určitě nebude v dobrém vzpomínat klatovský Matějka. Dvakrát v krátkém sledu to totiž nešťastně schytal do lýtka a s bolestivou grimasou musel být odnesen na nosítkách. Roudenští se pokusili s výsledkem ještě něco udělat, ale ani s vysokým stoperem Turkem v útoku nic kloudného nevymysleli. Naopak v 90. minutě mohli hosté přidat další gól, po centru si Malšané málem srazili míč do sítě sami.

 

Byli jste se na zápase podívat? Jak ho zvládl rozhodčí, chutnala klobáska? A co výkony jednotlivých hráčů? Nezapomeňte utkání ohodnotit díky naší novince!



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné
Trenér L. Šolc: „Pro nás hodně smutný zápas. Hostům stačily tři naše hloupé chyby, tři střely mezi tyče a stačilo jim to k zaslouženému vítězství. My jsme měli několik dobrých příležitostí, bohužel jsme dali jen jeden gól. Hosté toho využili a tři naše naivní zaváhání nás bohužel stály všechny body. Musím vyzdvihnout Martina Jasanského, který se v útoku pral a měl i další příležitosti. Bohužel byl naším jediným nebezpečným hráčem. Výkon hráčů byl bojovný, nehráli úplně špatně, ale hloupé chyby rozhodly toto utkání a Klatovy si zaslouženě odváží tři body.“

SK Klatovy 1898
Záložník P. Kotrba: „První půlku jsme se uspokojili vstřeleným gólem a pak nás soupeř zatlačil a byl lepší, po zásluze vyrovnal. Druhá půlka byla de facto stejná, ale zlepšili jsme bránění celého týmu. Malše sice držela balón, ale vážných šancí moc neměla. A my byli produktivnější v proměňování šancí, ze tří šancí jsme dali dva góly.“



Sestavy


TJ Malše Roudné
D. Konečný [-] - M. Jasanský [-] , M. Průcha [-] , D. Růžička [-] (66. F. Řehák [-] ) , J. Píša [-] , O. Otepka [-] , R. Otepka [-] , P. Kössl [-] , L. Vávra [-] (79. D. Samek [-] ) , J. Vogl [-] , P. Turek [-]

SK Klatovy 1898
J. Rojík [-] - M. Lukeš [-] , O. Kadlec [-] (90. J. Herman [-] ) , P. Kotrba [-] , D. Chirinciuc [-] , M. Janda [-] , D. Matějka [-] (80. Z. Cibulka [-] ) , P. Rybák [-] , D. Žáček [-] , L. Krásný [-] (69. P. Harmady [-] ) , D. Říský [-] (88. V. Kaas [-] )

ŽK: 30. R. Otepka , 59. O. Otepka , 69. J. Píša - 44. M. Janda , 92. P. Kotrba .
Hráči zápasu: M. Jasanský - M. Lukeš , D. Říský .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Brda Jan - DUCHOŇ Ivo, PRŮCHA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.