R. Hertl 14.
1:2p.
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 13:30

17.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby ovládli oba brankáři, Šíma i Hrbek byli výborní


Branky


0

Ve šlágru okresního přeboru kralovali oba brankáři. V utkání zlikvidovali mnoho šancí, čísté konto ale přesto ani jeden z nich neúhlídal. O vítězi tak musely rozhodnout až penalty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rakovnické okresní derby provázelo v neděli hezké fotbalové počasí. Nebylo moc teplo, ani nesvítilo sluníčko, ale správě namoknutý trávník s občasným májovým deštíkem dodal hře mezi domácím SK Rakovník a Olympií patřičný spád. Zpočátku se hrálo po celé ploše, nikdo neměl převahu. Už v sedmé minutě se o střídání hlásil středopolař Olympie Kolář, který všechny na lavici hostů překvapil. Než se stačil Filip u postranní čáry rozcvičit, vyčkával zraněný Kolář u středové čáry poblíž lavičky. Zrovna v tu chvíli na něj letěl výkop, a tak nenechal nic náhodě, vyhrál hlavičkový souboj, čímž krásně poslal do úniku Číhaře. Po náročném sprintu udělal Číhař ještě kličku Hrbkovi a poslal hosty do vedení, 0:1. Po Kolářovi si na druhé straně o střídání řekl útočník Plaček. Ten opustil hřiště také kvůli zranění. Minutu na to nedokázali hosté ubránit dva rohové kopy po sobě, odražený míč prošel celým vápnem až na zadní tyč, kde stál osamocený Hertl a provedl to parádně. Z první trefil míč přímým nártem a srovnal skóre, 1:1. Aby toho nebylo málo, v 15. minutě kulhal ke střídačkám mladík Bystřický, kterého kouč Procházka musel také střídat. Hra náboj neztrácela, naopak. Pěkný bojovný fotbal, ve kterém domácí spíš kombinovali a hosté dokázali vždy něčím překvapit. Šíma perfektně zneškodnil šanci domácích hrudníkem a vzápětí musel čelit nepřímému volnému kopu, který nařídil sudí Fejfar za protesty T. Kocha. Gól nepadl ani z další standardky o chvilku později, ta byla Hertlem hezky technicky kopnutá. Domácí ještě chvilku tlačili, ale ani další balony, mířící do vápna Olympie, v síti neskončily.

Do druhé půle se očekávalo, že Olympii dojde dech a mladíci toho využijí. Ale kapitán Bedřich Koch svoje spoluhráče i v improvizované sestavě nepřestal povzbuzovat a bojovnost všech jedenácti hráčů sklízela nakonec ovoce. Přímák Číhaře zblokovala zeď, odražený míč vypálil vedle T. Koch. V 54. minutě to zkoušel z otočky Číhař, ale míč letěl nad branku. Hru domácích přišel oživit J. Červený, právě on v 56. minutě prošel mezi několika hráči, ale ve vápně mu míč ukopl sprintující Dyršmíd. Po faulu M. Kučery si míč postavil z boku šestnáctky Číhař, někdo z domácích míč nepříjemně nadzvedl, a ten už směřoval na přední tyč do brány, ale pohotový Hrbek na poslední chvíli konečky prstů vyrazil. Křováček poté svému týmu málem zavařil, když hodil aut gólmanovi, ale míč byl příliš krátký. Šíma musel do souboje s Krupičkou a trochu to zabolelo. Domácí útočník nakonec uviděl žlutou kartu a hra pokračovala dalším trestňákem. Číhař znovu trefil hradbu před sebou a i tentokrát se k dorážce nachomýtl T. Koch, jehož ránu zneškodnil fantasticky Hrbek.  V 77. minutě se v pěkné šanci ocitl J. Červený, ale Šíma ho vychytal. Osm minut před koncem nabídl Kalfiřt domácím další příležitost, jak jít do vedení, když fauloval zezadu J. Červeného a uviděl červenou kartu. Svěřenci Miroslava Procházky ale recept na obětavý výkon Olympie nenašli ani v poslední fázi hry. Šíma znovu spoluhráče podržel při pokusu Hertla a pak měli hosté štěstí, když Fojtík trefil z hranice šestnáctky spojnici.

 

Sympatický zápas musely rozlousknout penalty. Posila áčka J. Červený se trefil, stejně tak na druhé straně mladý Koch. Jistotu zvolil Fojtík a prvně se na hřišti SKR trefil i Rous. Šíma poté vystihl myšlenku Kýzla, což potvrdil stoper Havel. V páté sérii překopl dloubáčkem branku Hertl a Číhař vše uzavřel umístěnou ranou, která lízla tyč – 2:4.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník B
Marek Tvrz: "Utkání se mi vůbec nechce hodnotit, protože jsme ho absolutně nezvládli. Chtěli jsme situaci na čele tabulky změnit a Olympii z boje o titul odsunout, proto jsme nastoupili v silné sestavě s hráči z A-mužstva a hráli proti věkově starší a oslabené Olympii na hlavním velkém hřišti. Bohužel nemám rozumnou omluvu za náš výkon. Je neomluvitelné, že v takové sestavě dáme jen jednu branku. Výsledek pro nás považuji za ostudný. Nakonec můžeme děkovat brankáři Hrbkovi, že bravurně lapil dvě velké šance soupeře v druhém poločase. Gratuluji soupeři k pěknému výsledku."

Olympie Rakovník
Bianka Hofrichtrová: "Dnes budu mluvit asi za všechny na lavičce. Výkon hráčů byl bojovný, chvílemi se hrál i hezký fotbal, což se v derby moc nestává. Mysleli jsme si, že nás domácí přejedou rychlostí a kombinací, ale někdy to prostě nejde. Hráči zaslouží velké poděkování, hráli srdcem a bojovali i v desíti. Nemůžeme mluvit o kdoví jak chytrém a krásném fotbale, ale i přes to mám dnes z hráčů velkou radost, příjemný výkon!"



Sestavy


SK Rakovník B
T. Hrbek [-] - P. Vydra [-] , P. Tvrz [-] , J. Plaček [-] (13. M. Krupička [-] ) , Z. Červený [-] - R. Hertl [-] , K. Kaňák [-] (52. J. Červený [-] ) , R. Hamouz [-] (35. M. Cibulka [-] ) , P. Kýzl [-] - - T. Bystřický [-] (15. M. Fojtík [-] ) , M. Kučera [-]

Olympie Rakovník
P. Šíma [-] - P. Dyršmíd [-] , J. Číhař [-] , T. Koch [-] , S. Rous [-] , R. Kolář [-] (11. P. Filip [-] ) , J. Ogurek [-] , J. Kalfiřt [-] , M. Havel [-] , Z. Křováček [-] , B. Koch [-]

ŽK: 48. P. Vydra , 62. M. Kučera , 67. M. Krupička , 78. J. Červený - 20. P. Dyršmíd , 22. T. Koch , 58. J. Ogurek , 76. Z. Křováček . ČK: 82. J. Kalfiřt .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Fejfar Jakub - SIXTA Jakub, ŠPIDRA Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.